mainPR0totype's blog
19-01-2009 - 11:23

Uddannelse....? Part 2

Som nogle måske har læst i mit sidste blog indlæg, så regnede jeg med at starte op som cykelmekaniker her til januar.
Flere tusinde liter vand er røget i søen siden, og jeg har måske omvæltet hele min normale tankegang. :-)
Jeg fandt ud af at cykelmekanikeruddannelsen skulle jeg enten tage i Nykøbing Falster eller Hvidovre, hvis jeg skulle have fuld kompensation for grundforløbet, og der er simpelthen for langt til Hvidovre, når det ikke er noget jeg er 100 på er noget for mig.
Jeg var derfor på uddannelsemesse i Forum (KBH) for at høre noget mere om nogle andre uddannelser, og jeg så især på låsesmedsuddannelsen og Forsvaret.

Jeg fik af vide af Forsvaret's "stander-mand"(?) at jeg ikke skulle regne med at kunne komme ind, hvis jeg tog medicin for min sygdom (astma+allergi) og siden det er tilfældet har jeg 'kind of' givet op på det.

Hos låsesmedene fik jeg at vide, at man kun kunne tage uddannelsen i Frederikshavn eller Ballerup. Og det samme med Cykelmekanikeruddannelsen, så var det simpelthen for langt væk når jeg ikke er sikker på det er mig.

Jeg snakkede så en del med en masse af mine venner, mine forældre osv., og fandt ud af at gymnasiet/HF måske var noget for mig, fordi teknisk skole var mere præciseret omkring hvad man ville (og som man måske kan fornemme, er jeg ikke i nærheden af at være sikker på hvad jeg vil).

Så snakkede jeg med min lokale uddannelsesvejleder idag og han sagde at hvis jeg var klar til at knokle på, med lektier og lignende, så syntes han det var en god idé.
Jeg skal derfor snakke med uddannelsesvejlederen på Roskilde Gym (Amtet) imorgen.

Nu står valget så imellem HTX/HHX/STX eller HF.

HTX regner jeg ikke med, at det er noget for mig, eftersom jeg aldrig rigtig har været vild med biologi, kemi og fysik.
HHX er mere handelsorienteret, og det vil allerhøjst sandsynligt sige matematik hvilket ikke er min stærke side, og så er jeg heller ikke sikker på jeg gider noget med 'handel', forstå mig ret.

Så jeg regner med det bliver STX(Amtet) eller HF.
Fordelene ved STX, er at det allerhøjst sandsynligt føles bare en smule som den efterskole jeg gik på, og en del af mine venner går dér.
Ulemperne ville være at jeg allerede til August (skolestart) bliver 18, og vil derfor kunne risikere at komme i klasse med nogle på 16 år, hvilket ikke nødvendigvis er en dårlig ting, men det kan måske bare komme til at føles lidt halvunderligt.

Fordelene ved HF, er at det "kun" tager 2 år, så jeg gå ud samtidig med de fleste af mine venner, der snart har afsluttet deres første år på gymnasiet/hhx/htx, og jeg ved ikke om jeg kan hænge i det sidste år på gymnasiet, hvis jeg skal gå der "alene".
Ulemperne er, at jeg ikke går sammen med mine venner, og jeg nok skal regne med at de højst sandsynligt er lidt ældre end mig dér (går jeg ud fra..) og at der måske ikke er helt det samme sammenhold som i en gymnasieklasse.

Kommentarer / råd / tips e.l. modtages :meget:(!) gerne. :-D
Mvh Alexander

Hvis nogle skulle være interesseret, eller hva' søren man nu siger, så har mit "uddannelsesforløb" set sådan her ud, indtil videre:
Børnehaveklasse til Syvende klasse på lokal skole.
Syvende klasse til Niende klasse på anden lokal skole.
10ende klasse på efterskole.
"11"-"klasse" brugte jeg 2 måneder på Roskilde Tekniske skole på grundforløb som webintegrator/animator, men droppede ud da jeg ikke syntes det var noget for mig.
Oktober 2008 til Januar 2009 brugte jeg som servicemedarbejder i kvickly.
Jeg fylder 18 til August, så det passer lige til skolestart.

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her