LiquiDelta^'s blog
06-07-2009 - 12:57

Oplevelser på RF'09

Jeg er netop hjemvendt fra støvets land, den kære Roskilde Festival. Den har fået budt på mange fede oplevelser, Og jeg har været forbandet heldig med de ting jeg har valgt at se. Egentlig havde jeg tænkt mig at anmelde de koncerter jeg så - men da jeg var færdig med at skrive om Tensta, gad jeg ikke mere, så det blev noget kort. There you go:

Deadmau5
Fremragende koncert, hold da kæft han er dygtig. Kogepunktet blev nået på meget få minutter, da vi stod oppe foran, og vi måtte stille os lidt ned bagi senere. Om det var koncerten eller os der mistede pusten lidt midtvejs skal jeg ikke kunne sige, men tempoet kom op igen. Især da han gik af, og derefter kommer ind igen, og der skabes denne intime stemning med rødt lys og mørke, for den halvtomme forsamling der stadig står kl 4. om morgenen, står klart og tydeligt som noget af det bedste jeg har set.
6/6

Major Lazer
Jeg havde meget lidt kendskab til ham inden, og havde kun hørt et par numre han havde produceret. Men det var superfedt, og rigtig blandet. Der var reggae blandet med houserytmer og regulær house. Men også noget Michael Jackson (som i øvrigt er blevet hyldet af mange kunstnere på festivalen) og et vildt hurtigt dancehall remix af Lil Wayne's "a milli". Det var sateme fedt, og jeg skal helt sikkert have hans album.
5/6

2MANYDJS/Soulwax
Denne koncert så vi helt oppe foran, men vi havde ikke regnet med det skulle blive en sådan svedefest af dimensioner. Vand og sved blev kastet rundt til denne 100 minutter lange koncert, som bød på houseremixes af alt mulig musik. Og teltet rungede i flere omgange med "Fuck Oasis, Fuck Fuck Oasis," da de jo som bekendt spillede samtidig. En sindssyg koncert I kan se et klip fra her: http://www.youtube.com/watch?v=pxnoqpkcjoM
5/6

Trentemøller
En fed koncert, som dog virkede en smule ensformig. Desuden pissede det mig også lidt af at han fx kom med en lyd fra Den Sorte Skole, eller Daft Punk, men så aldrig fulgte op på dem. Ham om det, jeg synes bare det var lidt syndt, når folk oppe i de forreste bokse vi stod i, gik amok til "Mer' Strøm" lyden, men aldrig fik orgasme. :(
4/6

2562
Rigtig lækker dubstep om eftermiddagen, der i den grad formåede at pleje vores summende ører og voldsomme tømmermænd dagen efter deadmau5.
4/6

Den Sorte Skole
Det er formentlig bare mig der synes det er for langsomt, for egentlig var der intet at udsætte på dem. De fik vendt deres 312 (!) plader, men det var sgu lidt kedeligt. Men ud fra at dømme hvor mange mennesker der var, så havde de været et langt bedre navn til at åbne Orange Scene, end svenske Petter jeg gudskelov gik glip af.
3/6

Adam Tensta:
Her startes ynkeligt ud, hvor en ensom dj spiller lidt musik, og afspiller et eller andet åndssvagt interview med Adam Tensta. Der går også en bleg mand med kasket rundt på scenen og filmer, det ser virkelig uprofessionelt ud.
To fimsede homeboys kommer ind på scenen, og her kunne vi ikke lade være med at flække af grin. Den ene må betegnes som Sveriges Sean Paul, og den anden en sort mand med briller. De kaster sig rundt på scenen, og vi begynder konstant at grine.

En 10 minutter efter er denne grelle performance slut, og ind kommer Adam Tensta samt hans lille lakaj/Gollum kaldet Eboi. Nu sparkes tingene i gang, men jeg håber der er en lysmand der får ørerne i maskinen. For på skærmene bagtil kunne man se en musemarkør, samt play/stop knapper fra en afspiller. Og de ting der skulle være synkroniserede, var fuldstændig ude af sync. Men de to rappere gør det godt, og holder begge et stabilt flow, på de hurtige elektroniske beats. Lyden er til gengæld enormt ringe, og er en mudderblanding af bas og rap, hvor resten af beatet er nærmest utydeligt (hvis man som jeg har hørt cd'en)

Da vi når til "Before U Know It" kommer publikum op i omdrejninger, og det er ganske fint - stadig med det utydelige beat dog. Og til "My Cool" glemmer man koncertens elendighed og må bare lade sig rive med. Det semitomme telt gyngede og rungede til sangen, og publikum er enormt tændte.

Så hvis man bider fast i oplevelsen til sidst, så er det udmærket, men den tunge og anstrengende start, og ikke mindst den blegfede, forpulede mand med kameraet, der ikke passede ind nogen steder, men alligevel kastede håndtegn, taget i betagtning - så havner vi på en middelmådig karakter.

2/6


Oh, og så så jeg 15 min af Slipknot - hold da op, hvor er det dårligt. Lyset og energien er fed - men musikken? Og en spasser med gipsmaske der kalder mig en motherfucker gentagende gange. Godt han nåede at kalde os "my friends", ellers var jeg godt nok blevet RASENE.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Følg Xboxlife her