Lancheis's blog
05-02-2012 - 00:06

Tonetta - Den eneste ægte musiker

Jeg ved ikke helt, hvor godt den her blog vil blive modtaget, men jeg giver det nu en chance - kan jo altid hive den ned igen, hvis det er. :P

Musik fylder en gigantisk del af medie branchen som vi kender den nu til dags. Hele begrebet 'musik' er faktisk de seneste 50 år blevet mere og mere kommercielt - og det er selvfølgelig både på godt og ondt - men i takt med at musikken fylder mere og mere i medierne, så er en plads i branchen også blevet ekstremt eftertraktet. Branchen er også blevet en nem genvej til nogle hurtige penge, hvis man i forvejen er et kendt navn i pressen (Altså hvorfor tro I, at Steven Seagal og Jennifer Love Hewitt begge har udgivet et halvfærdigt album, der næsten er så ringe, at man skulle tro, at det var komponeret af en døv - faktisk flere albums i Jennifers tilfælde..?) Der er også kendte navne, der ynkeligt og "ihærdigt" har forsøgt sig dom musikere - bla. Bruce Willis og Paris Hilton (okay, hvad hun ikke har forsøgt for berømmelse, men alligevel :P) 

Nu kommer vi så faktisk til det hele bloggen i helhed handler om; Diverse blade og hjemmesider flyder jo også med nyheder og interviews om de såkaldte 'musikere' som Willow Smith, Jennifer Lopez og Beyoncé (bare for at nævne lidt eksempler) - det, som jeg, tit bider mærke i i de interviews er at personerne siger, at de laver musik fordi de elsker det, hvilket er en stor løgn. Det kan godt være, at jeg er lidt dårlig til at formulere mig i dette tilfælde, så bær endelig over med mig! Men, gutter, I laver jo ikke musik fordi I fuldt ud elsker det - alle musikere er jo drevet af en idé om, at de skal blive noget stort og blive anerkendte på det de spytter ud, hvilket jo også er helt i orden, men når alt kommer til alt er det måske ikke den rette indstilling at have, hvis man virkelig betragter sig selv som musiker af hjertet. 

I mine øjne findes der kun én enkelt mand, der lever op til mine krav om, hvad en VASKE ÆGTE musiker er; nemlig den 63-årige canadier ved navn Tony - eller skulle man hellere sige Tonetta. Han er efterhånden blevet et okay stort hit på youtube - og nu spørger I så nok: Ja, men hvis en ægte musiker ikke søger berømmelse, hvorfor ligger han sit musik på youtube, i håb om at folk vil høre det? Jo, han har faktisk lavet sin egen musik siden 1983 - altså næsten 3 årtier. Det var først i 2008, at en af hans venner, der tilfældigvis havde en af hans lidt ældre musikvideoer liggende, lagde den første Tonetta sang på nettet, men ikke så meget om det - lad os få lidt informationer om Tonetta først;

Han startede med at skrive og komponere sin egen musik tilbage i 1983, da hans kone og 2 sønner forlod ham. Siden '83 har han lavet mere end 200 sange og medfølgende musikvideoer, der inkludere ham selv (gerne i ført så lidt tøj så muligt). Alle hans sange er lavet udelukkende kun ved hjælp af en ældgammel elektrisk guitar og en trommemaskine (og siden 2008 et keyboard). Manden har egentlig ikke noget musikalsk talent når det kommer til stykket og er heller ej særlig kreativ rytmisk, men det betyder intet for ham - han laver musik fordi han ELSKER det. 

Den her mand har aldrig haft i sinde, at andre skulle lytte til hans musik (hvilket noget ikke er så sært med de tekster han har) - han har bare lavet musik fordi det er det han brænder for og det er det han nyder - ikke for anerkendelse, respekt eller penge.

Mange vil nok mene, at den her blog er til grin fordi Tonetta er en så lyrisk useriøs musiker, som han nu er. Jeg er selv amatør producer og jeg må alligevel krybe til kortset og sige, at Tonetta er mit største idol som musiker - ikke fordi han er god til det han laver, men fordi han laver det med hjertet (Jeg ved ikke lige, hvor godt det blev formuleret)

Her kan I se nogle af hans, i mine øjne, bedste værker - og jeg kan ligeså godt sige det nu; lad være med at forvent noget stort og lad være med at forvent en seriøs lyrisk oplevelse - for det får I ikke. :)

- Hans bedste værk i følge mig.

Og nu til de lidt mere bizzare værker!:Den her blog er egentlig ikke skrevet fordi jeg vil diskutere og påpege, at musik er blevet ekstremt kommercielt, men er skrevet fordi jeg vil påpege, at der virkelig sidder en vaskeægte musiker i sin lille ensomme lejlighed i g-streng med sin guitar og komponere på sine nye bizzare og til tider frastødende værker. 

God weekend og respekt, hvis du læste det hele! :D
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Følg Xboxlife her