Krisgebis's blog
02-07-2011 - 17:00

Nyheder fra Eve Online

Min antenne opfangede noget røre i MMO titlen Eve Online, som jeg måtte undersøge nærmere. Der har den sidste uge været massive demonstrationer i Eve universet. Det skulle være så omfattende, at der var lag i de store handelsområder og problemer med at få forbindelse når man rejste dertil. CCP der står bag Eve har endda valgt at lukke nogle sektioner af, for at sætte en dæmper på mobiliseringen af demonstranterne.

Bevægelser i galaksen
Men hvad kunne få disse kapitalister, fra det klassisk liberalistiske paradis, til at fare sådan på? En omfattende velfærdsreform? En betragtelig beskatning til understøttelsen af et dyrt og ueffektivt offentligt organ? Nej, årsager skulle være mikrotransaktioner. Engang i slutningen af 2010 tilføjede CCP mikrotransaktioner i Eve Online. Indtil da havde Eve udelukkende været et abonnement betalt MMO, hvor spillets økonomi var adskilt fra spillernes fysiske pengepunge. Der blev tilføjet kosmetiske genstande, hvor priserne svarede til prisen på tilsvarende fysiske genstande. F.eks. kostede en monokal omkring 70$. Selvom dette tiltag blev modtaget lunkent af brugerne pga. de høje priser, så blev det alligevel accepteret, da der ikke var tale om ting der påvirkede balancen i spillet. Da en af udviklerne senere i et interview erklærede at man også kunne købe sig til respecs, begyndte dele af brugerbasen at bekymre sig. Det hjalp ikke at mange brugere, så CCP udtalelse fra et lille år tidligere, om at de ikke havde planer om at indføre mikrotransaktioner, som et løfte omkring at det ikke ville blive gjort.

Eskalation
Det virker ikke til at konflikten skulle slutte her. Et internt memo fra CCP blev lækkert, hvori ledelsen i stærke vendinger gjorde det klart at brugerne sagtens kunne presses for flere penge og det blev stærkt hentydet at mikrotransaktioner ville blive en mere omfattende del af Eve. De officielle forums eksploderede efterfølgene, med brugere der gerne ville have svar på, hvilken retning de ville tage Eve. CCPs officielle udmeldinger i forummet virkede til at tale udenom og undgå at komme med konkrette svar på spørgsmål omkring, om der ville komme mikrotransaktioner af ingame ting af betydning (egenskaber, skibe, våben etc) og da de senere udgave en presse medelelse for at berolige brugerne, undlod de stadig at svare på hvad de gerne ville have svar på.

Formaning
Der var således allerede en trykket stemning da Council of Stellar Management skulle flyve til Island og mødes med CCP. CSM er en gruppe bestående ni medlemmere der er valgt af Eves brugere. Gruppe fungerer som repræsentanter for brugerne og er i direkte audiens med CCP. Efter mødet var der en overordnet negativ stemning iblandt CSM, der stadig ikke mente, at de havde fået nogen konkrete svar og tonen havde været rettet imod, at mere omfattende mikrotransaktioner var en sandsynlig mulighed. Flere medlemmere af CSM opsagde efterfølgende deres abonnoment og rådede resten af Eve samfundet til at gøre det samme.

Big bang theory
Efterfølgende er der sluppe endnu en formodet intern memo ud fra CCP, der skulle forklare, at de ville holde kursen på trods af den store mængde af brugeres utilfredshed. Således ser der ud til at være en kløft mellem CCPs ønsker omkring Eve og brugernes ønsker. Som det er nu, skulle protester være markanter i flere zoner og der vedligeholdes en betragtelig tabel med brugere der allerede har opsagt deres konto/kontoer (skimmede den hurtigt og så en enkelt gut havde opsagt hele 28konti 0.0). For store virksomheder er det normalt ikke et stort problem at klare sig igennem sådanne konflikter. CCP har dog kun et produkt at sælge, nemlig Eve og det er endda et niche produkt (Selvom du har passeret 220.000 bruger). Derfor er det utroligt vigtigt for dem at holde på deres nuværende brugere og ikke skramme dem væk fordi de regner med at kunne få nye til igen.

edit: Der har tilsyneladende været ekstraordinært møde mellem CCP og CSM netop i denne weekend, for at få skabt en dialog imellem parterne. CCP forsikrede om, at på trods af den mangelfulde kommunikation far deres side af, så havde det kun til hensigt at indføre mikrotransaktioner på kosmetiske genstande (og respek mulighed) og at der ikke ville komme "pay 2 win" ting. Hvad der præcist var omfattet som P2W ting blev ikke afklaret, da CCP og CSM ikke kunne nå frem til en anvendelig definition i samarbejde. Det ser således ud til, at situationen så småt er ved at falde til ro igen. Det officielle forum bobler dog stadig med bekymrede brugere, der vidner om, at der indtil nu mest af alt er en forsigtig optimisme fra deres side af.


kilder:
http://www.shacknews.com/article/69073/eve-online-debates-microtransaction-strategies
http://massively.joystiq.com/2010/11/23/eve-online-microtransactions-wont-impact-gameplay/
http://massively.joystiq.com/2011/06/21/controversy-brewing-over-eve-online-microtransactions/
http://massively.joystiq.com/2011/06/22/rumour-leaked-document-shows-ccps-microtransaction-plans/
http://treborofthecsm.blogspot.com/2011_07_01_archive.html
http://www.eve-search.com/thread/1543482/page/1 
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her