Krisgebis's blog
15-10-2010 - 00:13

Fri mig fra... (pt. 3)

...preorder bonuser og collectors edition.

Ifølge trenden, så ligger udgiverne meget i antallet af forudbestillinger. Det påvirker simpelthen hvor meget budget en titel får til markedsføring, som igen påvirker salget af titlen. Derfor går udviklerne helt amok med preorder tilbud. Tilbud som ofte er noget lort for os forbrugere. Samtidigt vil udgiverne gerne have os til at købe de nu standard collectors edition, så de kan tjene lidt flere penge pr. spil. Deres motode i begge tilfælde er desværre et putte noget i som alle gerne vil have, og som dem med den normale udgave går glip af.
Lyder måske ikke særligt diabolsk? Desværre er det ofte ting som burde være i standard spillet.

Gode eksempler kan selvfølgeligt forekomme, men det er desværre undtagelser. Her er nogle stykker:
- Soundtrack
- Golden guns
- Ekstra skins
- Nøgleringe, figurer, kort, mønter og andet fysisk lir
- Kupon til fremtidigt DLC (som hverken er eksklusivt eller nødvendgi del af hovedhistorien)

Langt størstedelen er desværre dele af spillet det er uacceptable at undlade, så derfor går man virkeligt glip af noget ved at købe den skrabede udgave. Har kan det deles op i to kategorier. 1. Det er altid fint hvis man kan købe tingene ved siden af den normale udgave, men manglen gør at den almindelige udgave ikke kan ses som et komplet spil. 2. Der udgives eksklusivt indhold som kun er tilgængeligt for preorder/collectors edition ejerne. Eksklusivt indhold i et spil kan kun tolereres hvis det kun har løst med spillet at gøre (soundtrack, side historie der er fjernet fra hovedplottet osv.) eller hvis det er visuelt lir (golden guns), alt andet er at bolle kunderne i røven.
Der findes talrige eksempler men lad mig komme med nogle stykker:
- Episoder/indhold som gør hovedhandlingen mere sammenhængende, måske endda afslutter den
- Eksklusive multiplayer maps
- Gameplay indhold der er færdigt ved launch (her tænkes historie, egenskaber, karakterer (som ikke blot er skins osv.)

Det værste er at disse ting sælger flere preorders og collectors edition af spil, så firmaerne bliver bare ved med det pis. Jeg synes kun det er fedt de leger lidt med ekstra ting de kan give med til fans'ne, men at tvinge dem til at smide flere penge end 500 (normalpris) efter et spil, for at de kan få sig et komplet spil, er ikke bedre end at spytte dem i ansigtet.


Hvad er de værste eksempler på undladelser, pga. preorder og collectors bonus, i har set? 
 
 
 
 
 
 
    Get Microsoft Silverlight
 

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her