Krisgebis's blog
30-09-2010 - 02:23

Alien Breed: Episode 1 (XBLA)

Alien Breed var en top down tactical shooter/survivalhorror titel fra Team17 der oprindeligt blev lanceret på Amiga'en. Spillet lånte sin inspiration fra Aliens filmen. Spillet har fået et remake på xbla som er fordelt på episoder, hvor den anden netop er udkommet. Jeg har dog kun set på den første episode.

First encounter
Det første indtryk man får af spillet er ganske godt. Spillet indledes med en tegneserie fortælling præcis som det gamle spil fra 1991. Grafikken er pæn og detaljere for en xbla titel. Det kører på UE3 motoren og leverer en flydende præsentation. I den gamle udgave havde man kun et joystick til at styre ens figur med, og man var begrænset til at kunne skyde i 8 retninger. Det er heldigvis blevet forbedret, da spillet et bygget op som en dualstick shooter, hvor man kun kan skyde ud til alle sider. Kameraet er også blevet mere levende, da perspektivit nu godt kan sveje.

Rumkamp
Der er meget lidt historie, hvilket ikke afviger fra den originale titel. Vi befinder os på en rumstation der er blevet invaderet af insektlignende aliens. Når man kort tid efter begyndelse støder på et af disse bæster, bliver man desværre mødt af et ualmindeligt grimt alien design. Det er en grå klump, der ikke ser særligt inspirerende ud, og som man kommer videre i spillet opdager man hurtigt at det ikke bliver bedre. Faktisk er der ikke mere end 3-4 forskellige modstandere, der alle har lige kedeligt design. Man finder forskellige våben liggende omkring på rumskibet, som hjælper en med at overleve invasionen.

Game over man, GAME OVER!
Forskellige baner siger du? Ja, men de er desværre alt for ens ligesom monstrene. Vi har altså et funktionelt gameplay, der bare er uinspireret. Desværre bliver det værre. De har fjernet økonomien fra de gamle spil, så man kan ikke længere købe forskellige opgraderinger der hjælper med at gøre gameplayet dybere. Samtidigt er der ingen boss aliens af nogen slags, heller ikke større opsatte scenarier til at afslutte banerne. Hele episoden slutter bare pludseligt, når man går ned af en almindelig gang (uden nogen historie).

Konklusion
Spiller kan absolut ikke anbefales. Det er kedeligt, uinspirerende og ensformigt. Dårligere end originalen, som er 18 år ældre. Selv da det var på tilbud til 400msp, kunne det ikke få en anbefaling, da det simpelthen er spild af folks tid og penge. Det eneste positive er at gameplayet fungere rent teknisk og at grafikken teknisk set er pæn, men bare virkeligt uinspirerende.

4/10


 
 
 
 
 
 
 
    Get Microsoft Silverlight
 


Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her