Krisgebis's blog
01-08-2010 - 17:24

Teamwork - SC2

Hold op hvor er Starcraft 2 er veludført spil. Nyder virkeligt online delen til fulde. Med det smarte party system (der minder meget om xboxen's) er det en leg at lave hold og finde ranked spil derfra.

Det er så bare ikke alle, man kender, man lige har lyst til at spille med. Normalt har jeg en fat buddy, som jeg har prøvet at kæmpe mig op i 2v2 gold league med. Vi startede i bronze, kom op i sølv som vi også kom til tops i, før hans liv indhentede ham og vi er dalet lidt ned igen.

4v4 with da dreamteam!
Vi var så samlet 4 stk. (min fast buddy ikke iblandt) til lidt 4v4. Det er ikke mine ynglings matches, da de er lidt for kaotiske, men derfor kan jeg godt have det lidt sjovt i dem. Problemet var så, at jeg er den eneste udemærkede spiller. Spiller sammen med en nybegynder, en lidt langsommere (ikke mentalt) og en egotripper. De første to vil gerne lytte til hvad jeg siger, omend deres udførelse er langsom og kluntet, den sidste vil absolut køre hans eget lort. Og han er ikke konfronterende eller argumenterende omkring det, han gør det bare.

Ranked + noobs = frustration
Jeg prøver at forklare at uanset hvad man gør, så SKAL man bygge hær op samtidig. Vil man udvide, teche eller forøge hæroutput, så skal man konstant smide enheder ud imens. Dvs. det er kun når man få flere penge end ens hærudgift kræver, at man kan bruge den på andre ting. E vil ikke dette, men har en anden "genial" ide. Igennem flere mere og mere frustrerende spil benytter han bl.a. fremragende taktikker som:
1. Teche HELT op uden at bygge én eneste hærenhed.
2. Bygge stor base og tage samtlige udvidelser og kun bygge forsvar omkring dem.
3. Teche næsten helt op, men bygge 6 produktionsfaciliteter, til når hans økonomi rigtigt var i sving, så kunne han virkeligt pumpe store tech units ud.

Problem
Effekten af denne mystiske fremgangsmåde blev, at han slet ikke kunne gøre en indsats i spillets første 7-8min. Og det var meget længere ved nogle af hans "builds". Vi havde også et helt spil i 3v3 (E, N og jeg), hvor han ikke havde et eneste kill. Det var bare pisse svært at holde en bold af 4 spilleres enheder fra et tidligt press tilbage, når jeg havde to spillere der først skulle instrueres i det mest og en der slet ikke gad hjælpe.

Forbehold
Jeg er ikke super elite og sidder ikke og råber af folk. Blev bare virkeligt irriteret, da jeg selv prøvede at klare mig godt og gerne ville hjælpe mine teammates. Hvis spillere at bedre end en og de holder en ordenlig tone, så er man da dum hvis ikke man lytter til dem.

Hvordan er jeres oplevelser med noob teammates i seriøse/ranked spil?
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her