Krisgebis's blog
02-06-2010 - 02:50

Obsidian :'(

Jeg har altid ment at obsidian var underrated. De har ikke fået den tid eller det budget der skulle til for at lave et mesterværk. Der er flere gode titler som bærer præg af hastværk med deres navn på. Nu har de fået deres chance, nu kommer Alpha Protocol.

Original titel
Normalt ville Obsidian få smidt en IP i hænderne og bedt om at lave en hurtig efterfølger. Men nu har de selv måttet bygge noget op fra bunden, og selv bestemme gameplay, univers, mekanik osv. De valgte rpg/shooter omkring en spion i vores tid. Originalt må man sig og det lyder også ganske lovende.

Tid
Spillet har været længere under udvikling end de fleste af deres titler. De fik endda lov til at udskyde titlen tæt på den oprindelige udgivelse med et halvt år. Det lyder til at udgiveren ikke ånder dem i nakken, og desperat prøver at fange en ubemandet computer, for at kopiere et beta build ned på dvd og sende det af sted til trykkeriet... for en gangs skyld.

Spillet kommer
Hold op en omgang lort. Har læst de "lunkne" anmeldelser, men smider spillet i maskinen og klarer tutorialen. Nøj en klodset styring og shooter følelsen er bare helt brændt. Klarede f.eks. en træningsmission uden jeg vidste hvad der foregik, og alt gik så galt som det kunne. Man bliver forkælet med en dialog sekvens der virker rigtigt dyb, og man kommer i et savehouse hvor man kan nusse med email, kontakt pleje, udstyr osv. Dejligt. Tilbage til missionen der nu er åben, og blot belyser den elendige spille mekanik. "Stealth" elementet er pot ringe, skydningen er virkeligt ringe, bevægelsen er alt for mekanisk. Man dør langsomt indvendigt imens skiven spiner i boksen.

Jing og godzilla
Historien og rpg/tale elementerne virker rigtigt godt (er ikke kommet så langt endnu). Men hold op hvor er alt andet bare klodset, kedeligt og frustrerende. Desværre bruger man LANGT mere tid med den dårlige del. Mit løsningforslag: Skrot missionerne og udskift dem med tetris. Ja, det ville have været ringe, men stadig en forbedring.

Hvad er jeres tanker om AP og Obsidian?
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her