Koolkaw's blog
29-04-2007 - 22:11

The last king of scotland


-The last king of scotland hedder filmen som mest af alt lyder som en film det handler om en samurai konge der lever i Scotland som vil kæmpe mod fjenden til det bliver nødvendigt at stikke et samurai sværd igennem skide sækken, men det er det ikke.

The last king of scotland er en film der handler om en Skotte der ikke kan fordrage sine snobbede forældrer der er utilfreds med hans lave medicin uddanelse så han tager til Uganda hvor hans evner formodlig bliver værdsat.
Det gør de i stor grad og han trives i miljøet, men han ser også de problemer der er da der lige har været militærkup, men det bliver sat i perspektiv da det er til befolkningens bedste. I et uheld kommer den nye diktator Amin til skade og søger efter den bedste hjælp han kan få ude i den lille landsby og det er Skotten Garrigan.

Amin bliver imponeret og begejstret af Garrigans handle kraft og talent for det medicinske og han overbeviser ham om at han kan hjælpe mange flere mennesker ved at blive rykket op i graderne. Det gør Garrigan mere bundet og han er nu gået ind til noget der er sværer og sværer at trække sig fra og at han så har en afærre med en af hans koner er heller ikke bedre og lidt efter lidt går det op for Garrigan at han er fastlåst og ikke kan slippe væk for en Amin der er ved at blive sindsyg af alle de forrædere der er iblandt ham.

Mere vil jeg ikke sige da det vil ødelægge film oplevelsen.

5/5 fra mig da det er den bedste film jeg har set.Forest Whitaker spiller den bedste skuespiller præstation som jeg nogensinde har set, som den sjove, glade, depressive skøre og sindsyge Amin.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.