JesperN2820's blog
22-05-2013 - 09:20

Xbox One - Første indtryk og reflektioner

Hej alle

Nu har jeg sovet på gårsdagens streamede præsentation, @MajorNelson's efterfølgende "paneldebat" og diverse gamingsites rapporter fra eventen.

Samlet set er mit indtryk følgende:

Design:

Jeg er meget tilfreds med det enkle, firkantede udtryk. Den oprindelige 360'ers kurvede udtryk var måske meget futuristisk ved lanceringen, men er ærligt talt lidt af en øjebæ i en dagligstue.

Jeg havde nok håbet på noget fladere ala moderne blu-ray afspillere, men jeg er klar over at den mængde hardware der skal i kassen kræver lidt mere plads.

Mit eneste problem ang. designet er den nye Kinect, der åbenbart er obligatorisk at have tilsluttet. Selv om den er meget pænere end den nuværende Kinect, er den dog ikke så køn at jeg på nogen måde kunne forstille mig at have den i en meget fremtrædende position omkring mit TV. Når man nu har fået et temmeligt tyndt LED-tv, der står på en blank flade uden synlige kabler, er det ikke ligefrem en drøm at skulle tilføje en plastikkasse til setuppet.

Lige nu samler min Kinect støv i sin kasse af samme grund. Især fordi synsfeltet på den nuværende gør at Kinecten skal placeres over TVet for at fungere. Udfra rapporterne på nettet tyder det på at den nye opløsning udvidder synsfeltet så meget, at det bliver muligt at installere den under TVet - hvilket trods alt er en fordel.TV
Funktionaliteter:

Jeg synes de mange nye TV-funktionaliteter så fine ud på scenen, men måtte tage mig i at tænke "US only" de første 20 minutter af streamen. Selv hvis det - med eller uden usb add-on - blive muligt at køre mit DVT-C signal igennem boxen, er det umiddelbart kun af svag interesse for mig.

Noget der blev kørt hurtigt hen over i sceneshow vare det nye tripple OS (eller dual og så et seamless switch OS, som jeg har forstået det). Jeg synes det virker ret blæret, og især efter at have hørt en meget begejstret Todd Holmdahl (VP for MS' entertainment hardware) i paneldebatten er jeg overbevist om at vi vil se massiv udvikling i muligheder fra lanceringen og igennem denne generations livscyklus.

Hardware:

Jeg har egenligt ikke så meget at sige til specs'ene - det handler alt sammen om outputtet, og den performance vi kommer til at se ved lanceringen vil stensikkert se forældet ud om få år, efterhånden som udviklingerne lærer at presse hardwaren til at levere mere.

Spil:

Jamen vi så jo faktisk ikke særligt mange spil. Call of Duty ligner et obligatorisk køb, Forza ligner et oplagt bundle med lanceringsmodellen og FIFA ligner ærligt talt fuldstændigt sig selv. Dermed ikke sagt at jeg ikke køber det - et hurtigt tjek i samlingen viser at jeg trods samme holdning til meget begrænset innovation fra årgang til årgang, alligevel er endt med at købe alle årgangene siden 06 :-)

Andet:

Der har været en del kontroversere om to ting - bagudkompatibilitet og brugte spil. Mht. bagudkompabilitet, må jeg konstatere at jeg har brugt den nuværende platforms bagudkompabilitet ekstremt lidt - formodenligt taler vi om en enkelt gang på en maskine jeg har haft siden lanceringen. Til gengæld må det forretningsmæssigt være lidt af et sats. MS har en etableret fanbase, som de formodenligt ville være "sikre" på switcher til Xbox One hvis de kunne benytte deres eksisterende spilkatalog - nu bliver det mere åbent. Omvendt har Sony gjort det samme, så spillet er mere åbent end nogensinde :-) 

Mht. brugte spil, er det stadig uklart hvad modellen præcis bliver - og personligt har jeg aldrig købt et pre-owned spil, så principielt betyder det ikke alverden for mig... Men jeg ville være bekymret hvis jeg var aktionær i GameStop :-)

En meget positiv ting der er kommet frem i debatten om preowned er dog at spillene fremover bliver knyttet til din profil, uanset hvilken maskine du sidder på. Det er efter min mening en klar fordel ifht. spil med venner eller familie, at du ikke på forhånd behøver at beslutte hvilke spil du skal tage med - så længe begge har en Xbox One kan man være igang hurtigt. Og så tyder det også på at MS er ved at geare op til at tage opgøret om forsyningskæden med detailledet - for os kan det forhåbenligt betyde at nye titler er tilgænglige som On Demand fra lancering, og at de kommer på tilbud over tid.


Alt i alt er jeg positiv overfor den nye konsol. Eneste dealbreaker så langt er hvis Kinect 2.0 stadig er tungt at danse med og kræver en for fremtrædende plads i stuen. Men hvis dette er håndterbart, har Microsoft præsenteret en spændende stykke hardware der nok skal bringe mange timers underholdning i de kommende år. Lige nu peger pilen mod et køb ved lancering fra undertegnede!

Vh Jesper

Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her