Jenslyn87's blog
30-03-2008 - 14:15

Den forrykte anmeldelse

Bloggens indehaver og sitets ubestridte yndlings skriver lige et lille essay om det, han kalder den forrykte anmeldelse.

Har I nogle gange været vidner til spil, der har høstet de helt store tal hjem, som man simpelthen bare ikke selv kunne se sig enig i?

halo3
- Fortjente topkarakterer?

Jeg skyder ikke med skarpt efter den enkelte svipser af en anmeldelse. Der er altid en fanboy, der lige skal ud og markere sin snævertsynede og uhæmmede begejstring for en tilfældig titel. Jeg taler derimod om spil, der har været lovprist langt ind i næste år af store, respekterede sites som IGN, Gamespot og Gametrailers.

Halo 3

En prætentiøs størrelse på marketing-froten, men egentlig ikke mere end Halo 2 i HD? Sådan var der mange skeptikere, der sagde, da Halo 3 for alvor red på hype-bølgen omkring sommeren sidste år op til dets udgivelse.

Selvom de fleste tænkende mennesker nok godt kan se, dette ikke stemmer helt overens med det spil, vi fik i hænderne, så er det måske en smule om snakken. Så meget var der sgu egentlig heller ikke sket. For mig at se var den korte campaign god... men god er ikke godt nok til noget, der ligger tæt på et f'in 10-tal. Historien var højst ok. Noget med nogle aliens. Det var sgu ikke Bioshock i hvert fald, og der var slet ikke den intensitet og fordybelse, som Rapture fx viste os var mulig i et spil. Multiplayer-delen i Halo 3 var også god. God retfærdiggør bare heller ikke det overflødighedshorn af fanfarer, der fulgte i kølvandet på udgivelsen.

Hvis man skal være positiv, så var der rigtig mange muligheder, men gameplayet var sgu i bund og grund det samme (læs evt. Tue69's seneste blog-indlæg omkring halvfærdige opfølgere på store spil). Jeg kedede mig efter en uges rank-grinding.

Halo er et rigtig godt spil, men noget mesterværk vil jeg bestemt ikke kalde det.

Min karakter: 8,5

Gears of War

Jeg vil ikke gå for meget i dybden med dette spil, da jeg allerede har anmeldt det (se tidligere indlæg i bloggen). Faktum er, at det af mange opfattes som en milepæl i shooter-genren, og i dag ofte bruges som det referencepunkt, nyere spil holdes op mod, når de skal prøves hos de frådende anmeldere.

Gears of War var et underholdende spil med en uhørt flot grafik til boxen anno 2006. I dag er det stadig et af de absolut flotteste spil til nogen konsol overhovedet; den steroidepumpede Marcus Phoenix og hans kumpaner ser simpelthen ekstremt polerede ud.

GoW1

- "Serve me up some bad guys"

Det grafiske indtryk har helt sikkert været med til at sikre spillet en plads i anmeldernes hjerter. I hvert fald mener jeg ikke, at samme gameplay kan retfærdiggøre en to-cifret karakter. Cover-systemet fungerede da... og det var også meget sjovt med co-op delen, men det blev sgu hurtigt lidt for meget af det samme. Fire locusts kommer frem, du gemmer dig og skyder; rykker 10 meter længere frem, og så kommer de næste fire locusts.

Don't get me wrong. Det er igen et spil langt over middel, men der blev altså ikke opfundet den dybe tallerken i denne omgang.

Det får 8,5 i min bog

Tony Hawk's Pro Skater 3 (PS2)


Det var et rigtig godt skater-spil til PS2'en, ja. Men fortjente det et af de ekstremt få rene 10-taller, Gamespot har givet ud igennem over et årti? Fandme nej. Det er sgu ikke et mesterværk som Ocarina of Time, vi har med at gøre.

Karakter: I hvert fald ikke 10!

Hvad mener du?

Det var så mit lille sure opstød. Har I selv nogle eksempler? Uenige med mig? Ligegyldigt hvad du har på hjerte så smid lige en kommentar - det gør det sjovere at have en blog! :)

Edit: Efter at have genlæst mit lille indspark kan det godt lyde som om, jeg gennemtrumfer min mening som den endegyldige sandhed. "Forrykte anmeldelser" er også lidt af en sensationalistisk stramning, som I ikke skal tage for seriøst. Det er blot mine meninger om nogle spil, der har høstet meget ros, som jeg ikke rigtig ser guld i. :)

Desuden har lige lige rettet et par lamme stavefejl.

Flame away!

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her