Jenslyn87's blog
29-03-2008 - 21:46

Anmeldelse af PS3

Sitet hedder xboxlife, men anmeldelsen er af PS3'en. Det må I finde jer i ;)

Lidt relevans har det vel også, da brugerbasen er potentielle købere, og da de fleste sikkert allerede sidder med microsofts strømsluger i umiddelbar nærhed.

PS3

Blev forventningerne...

I maskinens spæde dage omtalte Sony den tredje generation af deres populære maskiner som et teknologisk vidunder, der ikke blot ville sparke 360'eren af pinden, men som ville markere et nyt generationsskift kun måneder efter, at Microsofts konsol havde gjort det samme.

Store ord blev der ikke sparet på, og man gik vist så langt som at sige, at maskinens kraft skulle være noget nær det dobbelte af boxens.

Ydermere ville den komme med den nye generation af fysisk datamedie, nemlig Blu-Ray, der ville sende dvd'en på pension.

... Realiseret?

Nej. Lad os være ærlige. Det her er sgu ikke en ny gaming-generation. Det her er ikke langt stærkere end den konsol, mange af os allerede sværgede til, da PS3'en dukkede op på det danske marked.

Til dags dato fungerer størsteparten af multi-platform spil stadig bedre til den ældste af de to kombatanter, og selv helt nye udgivelser som Viking: Battle for Asgard synes at bekræfte os i, at der altså ikke er sket så forfærdelig meget. På det sidste er der dog udkommet spil, der må ligge i PS-favør, men imponerende er det ikke sammenlignet med det, vi blev sat i vente.

Når det så er sagt, så har Sonys sats på Blu-Ray vist sig at have båret frugt. Maskinen har i særdeleshed vundet indspark pga. dens funktion som BD-afspiller.

Et overflødighedshorn af funktioner - but at a price

I skrivende stund er PS3'en stadig er forholdsvis dyr fætter. Mange vælger den billigste version, der kun er betænkt med 40GB harddisk mod standardversions 60, og som ikke er kompatibel med spil fra den forrige generation. Den billigste model kan erhverves til omkring 3.000-, hvis man kigger de rigtige steder. Det lyder af meget for en konsol, men du får en udmærket BD-afspiller, spillemaskine, media-server og teknisk legetøj med i prisen. Der er sågar en nogenlunde funktionel webbrowser, der dog godt kunne bruge lidt finpudsning; en del streaming fungerer mildest talt dårligt, og fejl hænder absolut.

Når man sammenligner med xboxen, der i en premium-udgave ligger på omkring 2.000,-, så kan det igen godt lyde af meget. Imidlertid skal man ikke glemme det trådløse netværk, PS3'en er udstyret med som standard, den større harddisk, besparelsen af en stor ekstern strømforsyning og naturligvis det faktum, at den kan afspille Blu-Ray, som vi jo allerede har været omkring. Ydermere koster det intet at spille online.

Jamen jeg vil hellere have en xbox - den har flere spil!

Det har du sandelig også ret i. Sonys udspil er dog nu ved at komme godt efter det, og der er mange spændende udgivelser i vente inden for en overskuelig tidshorisont (denne anmelder kan komme i tanke om MGS4, GT5, Tekken 6, Killzone 2 og Haze lige sådan på stående fod).

Når det så er sagt, så har det været maskinens akilleshæl, at spiludvalget simpelthen har ladet meget tilbage at ønske. Xboxen HAR flere og vel også bedre spil, så hvis du er ligeglad med Blu-Ray og det andet gejl, så forstår jeg bestemt godt, hvis boxen ser mere spændende ud. Den har trods alt også været ude længere.

Online

Xbox-live er fedt. Det kører sgu bare. Det gør PSN også, men man fornemmer måske, der med fordel kunne hentes lidt fra Microsofts glimrende system. Invites osv. kunne nok godt køre mere problemfrit. Til gengæld koster det ikke en krone, og det betyder jo trods alt også noget.

Blandede tanker


Design er en subjektiv størrelse, med hvilket jeg mener, Sony har trukket det længste strå. Alle ved, hvordan den ser ud, så det må jeg lade læseren selv om at bedømme. Ligeledes mener jeg, interfacet i samme maskine simpelthen ser mere "slick ud", end det gør hos 360'eren. Igen noget, der er op til den enkelte.

Støjen derimod kan vi nok alle undvære. Hér har PS3'en en ganske vægtig fordel

Konklusion

Når alt kommer til alt har vi her en rigtig fin maskine med mange muligheder. Den lever måske ikke helt op til den lovprisning, Sony kastede efter den, men havde vi nu også forventet det?

Jeg har ikke sparet på sammenligningerne med 360'eren. Det må vel også være naturligt, da de er store konkurrenter, og da den danner et sammenligningsgrundlag, folk på dette site kan forholde sig til.

Jeg vil ikke udnævne en entydig vinder men blot bekendtgøre, at jeg er glad for begge maskiner, selvom boxen stadig får en tand mere spiltid. Til gengæld har PS3'en så mange andre herlige funktioner, at den overall bliver mindst ligeså brugt!

Tak for en god konsol, Sony - og jeres tidlige optimisme omkring den var beundringsværdig, men kunne måske godt klare en nedjustering i næste omgang. Vi får at se.

PS3-2
Until next time... ADJØS


Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her