Jakabov's blog
26-03-2007 - 23:17

Nyt RJD2-album...

Her kommer så mit første seriøse emne i min ny-oprettede blog.  

Den amerikanske super-producer RJD2 udgav for nyligt sit tredje solo-album, "The Third Hand". Stilen er lagt noget om i forhold til hans fantastiske debut "Deadringer" og den geniale efterfølger "Since We Last Spoke". Nu er der lagt stor vægt på brugen af instrumenter og ikke så stor vægt på det han er kendt for, beat-snedkeriet.

Resultatet er noget anderledes, også i forhold til hans projekter med fx. Soul Position og Aceyalone, og jeg har stadig ikke fundet ud af om jeg helt kan lide hans skifte eller ej. Vi er helt væk fra hans cinematiske støvede beats og er nu nærmest ovre i noget pop-hiphop tilsat falset-sang (sidstnævnte bliver kedeligt i længden).

Hans 2 første albums har roteret så hårdt hjemme hos mig og jeg har altid set ham og Dj Shadow stå for deres helt egen genre. Shadow missede også grumt med sit 2006-album, " The Outsider" og nu ser det ud til at RJD2 gør det samme. Jeg forstår heller lige hans skifte fra Definitive Jux (som også huser El-P, Cage, Aesop Rock, Murs o.m.a) til XXL Recordings (som bl.a. huser Basement Jaxx).

Så resultatet bliver at RJD2 får 3 ud af 6 ostepops (hos mig får man ostepops og ikke stjerner). Han får 3 fordi at han i glimt stadig graver nogle fede outrerede beats frem og som kun ham kan lave. 

Hvad siger i andre hiphop-folks herinde? Enig, uenig?

 

 
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her