IkkNico's blog
24-11-2013 - 11:07

PS4 fører

Jeg har gennemgået min +/- liste og tænkt lidt over tingene efter at XB1 blev sluppet fri, og for første gang er PS4 lidt foran. Bare en anelse, men stadig foran.

XB1 har egentlig ligget en lille smule i front hele tiden, men eneste store minus for PS4 i øjeblikket er controlleren. Jeg har aldrig været glad for den Dual Shock, og 3. parts controllere er ikke af den bedste kvalitet.

Jeg har efterhånden sagt det en del gange på forummet; det vigtigste for mig er gameplay. Jeg er ligeglad med grafik og opløsning (spiller alligevel på en 24" LCD), så er fps vigtigere. Det er selvfølgelig bonus, hvis et sjovt spil også er flot at se på, men heller ikke andet end det. På spilsiden ligger de 2 konsoller i min optik meget, meget lige, uden at nogen af dem har eksklusive titler, jeg bare ikke kan undvære.

Jo da, jeg elsker et godt hack'n'slash så Ryse frister selvfølgelig, og uden et God of War annonceret er dette et lille plus til XB1, men ikke et spil der sælger en konsol til på egen hånd.
Titanfall byder på kæmperobotter og eksplosioner, alt det der kan få en rask dreng til at grine fjoget, der mangler så en single player/coop kampagne. Det har Killzone til gengæld, og en god en efter sigende. Bare ærgerligt at mulitplayer får nogle stryg.
Så er der Infamous. Spillet som Sony fans stolt viser frem, som var det deres førstefødte. Hvis det  bare er tilnærmelsesvis lige så sjovt som Prototype, så det et must-have for mig (og der er endnu ikke annoncerert et Prototype til XB1).

Det er med andre ord uafgjort på spilsiden.

På online siden er der ingen tvivl om at MS satser stort med 300.000 dedikerede (fysiske) servere, og at dømme ud fra den aftale Sony fik travlt med at lave med Rackspace, så var det ikke et sats man havde forudset i Japan. At Sony stadig halter lidt bagud på online-delen blev tydeligt på launch, hvor der var massive problemer med PSN i en periode på ca. 24 timer. MS derimod nøjedes med en lille times problemer med et launch fordelt på 3 kontinenter. MS vandt dette første lille slag, men jeg synes alligevel Sony viste, at de gerne vil være med på online delen, og de har da også tidligere lovet dedikerede servere til alle spil de selv udgiver. Jeg tror faktisk at de vil levere stabilitet på højde med XB360, og det egentlig godt nok til mig. Så må tiden jo vise, om de rent faktisk kan det.

Det var mine 3 hovedkriterier for valg af ny konsol; controller, spil og online
Så er der alle "de små ting". Features og politikker som ikke er på min checkliste, men som alligevel er med til at påvirke helhedsindtrykket.

Der er ingen tvivl om at både Sony og MS kun vil have mine penge, og der er heller ingen tivivl om, at de begge har begået nogle svinestreger i nyere tid, og de kommer begge også til at gøre det for fremtiden.De benytter begge en eller anden form for online check for digitalt distribuerede spil, og de lovede begge en masse, der ikke var klar til launch, men som patches ind på et senere tidspunkt.

De sidste mange år har MS fravalgt Danmark, og dermed også mig, så måske er det tid til at jeg fravælger MS.
Youtube app'en skulle i sin tid hentes via en US konto, der har været lukket for hjemmebryggede spil og så er der den store prisforskel mellem guld i USA og DK. Bevares forskellen er der også på PSN+, men den er noget mindre.
Til gengæld er begge virksomheder flinke til at levere lidt merværdi i form af gratis spil.

Så skader det jo heller ikke, at PS4 er lidt billigere end XB1.

Uden at have prøvet nogle af konsollerne endnu (jeg har en playdate snart, hvor de begge skal tæves igennem), så er det eneste Sony behøver at gøre lige nu for at vinde mig helt over at ...
> Vise deres online kan måle sig med Live (dedikerede servere til alle spil, god party funktion og stabilitet)
> Ikke få nogle alvorlige "sygdomme" de næste 4-5 mdr
> Annoncere et nyt Wipeout, Crash Bandicoot og/eller Metal Gear Ac!d

... det ville stadig være rart hvis en 3. parts leverandør som Razer eller Logitech annoncerede en kablet controller til PS4 med XB layout.

Jeg venter stadig til næste år med at vælge ny konsol, og meget kan nå at ske inden da, men skulle jeg vælge konsol idag, så ville jeg tage PS4.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Følg Xboxlife her