heinstach's blog
05-10-2013 - 23:42

Mit eget iPhone-spil!

PHEW!

Det er godt nok længe siden, jeg har lavet et blog-indlæg her på siden, men nu synes jeg, der er noget at skrive om igen. Gennem de sidste 13 måneder har jeg sammen med en grafiker og en programmør arbejdet på et fritidsprojekt - et gratis quizspil til iPhone, som vi har valgt at kalde Hippo.  Spillet er opkaldt efter Hippocampus, som er den del af hjernen, der styrer lagringen af hukommelse. Hippocampus er formet lidt som en søhest, og derfor er vores logo udformet som et spørgsmålstegn i søhesteform.

 
   

Hårdt arbejde!

Jeg selv arbejder til daglig som spilproducer hos en stor dansk spilproducent, og derudover består vores lille tremandshold af en meget travl selvstændig grafiker og en meget travl programmør. Under de 13 måneder er mine medsammensvorne begge blevet fædre igen, så nu har vi hver især både kone og 2 børn. Af disse grunde er udviklingen ofte foregået ud på de sene nattetimer - når resten af familien er gået til ro.

Hver især har vi lagt mindst 1000 timer i projektet, så vi er rigtigt glade for, at det lykkedes os at få udgivet Hippo fredag d. 27. september i App Store - dagen før vores programmør skulle holde et 2 timer langt foredrag for ca. 80 deltagere om netop udviklingen af Hippo - det var heldigt!

Lidt sjove facts (et af dem er lidt overdrevet)

- Vi har lavet godt 10,000 spørgsmål på dansk, og heraf har vi oversat ca. 8,500 til engelsk også. Og vi vil løbende tilføje nye spørgsmål til databasen.
- Vi har skrevet ca. 65,000 (ikke-autogenereret) linjers kode til Hippo
- Vi har skrevet mere end 7,000 e-mails til hinanden under udviklingen af Hippo.
- Vi har drukket mere end 100 mio. liter cola de seneste 13 måneder

Hvis DU vil lave spil...

Vi udgav for 3 år siden et lille, simpelt spil til Windows Phone 7. Det spil var meget mindre i omfang, og vi brugte det som en test til at vurdere, om vi havde lyst til at fortsætte med et lidt større projekt. Så har du et talent - eller måske bare en god ide - og har du lyst til at lave spil, så bør du bestemt ikke holde dig tilbage. Find sammen med nogle venner, som du mener kan supplere dine talenter, og gå i gang. Der findes et hav af lettilgængelige værktøjer til spiludvikling, men først og fremmest skal det være lysten, der driver værket.

Nu vil jeg tilbage til Hippo, for jeg har stadig en times arbejde på det i aften. Og hvis du skulle have lyst til at prøve Hippo, så hent det endelig. Men lad være med at udfordre mig, for jeg kender alle svarene :-)


Dette blogindlæg er lavet iflg. aftale med Morten Skou.

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her