HunkyDory's blog
21-01-2007 - 22:56

SAW - 1, 2 og fiasko!

Saw var en film der havde lidt af hvert. Det var en thriller/horror film, som havde et tvist jeg aldrig havde set i samme omfang. Den havde spænding, thrills og splatter momenter, blandet med den tumor ramte psykopat, Jigsaw, som var en del anderledes, og en meget mere gennemtænkt skurk end hvad man ellers ser I mainstream gyserfilm. Desværre led filmen af dårligt skuespil og lidt for mange MTV effekter. Men den nye måde at portratere en forskruet psykopat, som mente han kurerede mennesker, ved at udsætte dem for disse fælder, der skulle få dem til at revurdere deres eksistens (I tilfælde af at de overlevede), reddede filmen fra sikker fiasko.

Så kom Saw 2. Den var langt fra ligeså gennemtænkt, og denne film lignede ret meget et teenage-gys, uden det specielle thriller-touch, som gjorde sig gældende I Saw. udover de gennemtænkte Jigsaw fælder, og et tvist som var mere eller mindre svært at gennemskue, havde den egentligt ikke særligt meget at byde på.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

share.xboxlife.dk

Nu er Saw 3 kommet, og værre kan det næsten ikke gøres..
Serien dykkede fra 1eren til 2eren, men har taget et styrtdyk ved 3eren.


Jeg vil ikke gå ind på plottet I filmen, men i stedet hvor ubehageligt unødvendigt det ubehagelige er I denne film. ☺

Den er frastødende udover alle grænser. Dens "nær-realisme”(Det tillader jeg mig at kalde det) blandet med det at den ikke er bange for at vise de mest gustne billeder på en så indrammet måde, gør hele filmen til en beklagelig, men ligetil afspejling af de mennesker der har kreeret denne, mest perverse film jeg nogensinde har set (Saló, deriblandt). Filmen er ikke koncentreret om det, ellers svage, plot, men i stedet de klamme torturscener, som ikke var nær så frastødende I de to andre film, hvor de endda var en DEL mere gennemtænkte, og ikke bare et forsøg på at vise “den mest gustne måde et menneske kan lide og dø på”.

Kim Skotte fra Politikken skriver noget, som jeg er fuldstændig enig i:

"Filmen er så udspekuleret og udpenslet i sin sadisme, at den burde vises i en voldsfilmenes svar på Hawaii Bio. For det er da tankevækkende, så uproblematisk man har parkeret pornofilmene langt nede i kælderhalsen i sidegaderne, mens selv de mest grænseoverskridende voldsorgier serveres som popcorn i biografen for hele familien."

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg var inde og se den med en af mine venner, og en af de eneste grunde til at jeg så den færdig, var for at se om jeg virkeligt havde gættet plottet (denne gange ;) ). Til min forbavselse havde jeg, og dermed, røg den smule der var tilbage.

Jeg ville gerne give den et hvis antal filmruller, ud af 5. Istedet kan den få en Raspberry-award! :)

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her