HunkyDory's blog
06-12-2006 - 21:19

PES 6 VS FIFA 07

Kampen mellem disse to spil har plaget dette og mange andre Forum verden over, i dette lille indlæg vil jeg give nogle af mine impressions og meninger til kende.

--------------------------------------------

share.xboxlife.dk

FIFA 07

Jeg startede med at købe dette spil, og var/er yderst tilfreds med alle de gode tilføjelser og ændringer.

Det første man selvfølgelig lægger mærke til, er bevægeligheden, boldens frihed and things of that nature. Alle disse ændringer har medvirket til at gøre FIFA til en mixture af FIFA og PES. Og det er et yderst tilfredsstillende resultat der er kommet ud af dette mix.

Man kan måske samligne det lidt med Harboe poser, hvor de mixer lakrids og vingummi. Det er godt pga. man får lidt af hvert og på den måde tilfredsstillende, men hvis man har mere lyst til vingummi end lakridser vil man hurtigt blive træt af indholdet i posen. På den måde kan en gammel Fifa entusiast godt savne elementer i FIFA, som var der tidligere. Altså de forudsigelige afleveringer, de lette mål, kampene der tit endte 5 -3 osv. Selvom det måske er et underligt klagepunkt, er det dog meget relevent, da disse spil netop er præget af lysten til at vende tilbage til det "samme" gameplay år efter år! - Dog, hvis man ser spillet rent individuelt, er dette spil meget vellykket, da det langt fra er for svært og ikke føles ligeså håbløst som PES 6 lige når man får det i hænderne, men på samme tid er udfordrende og har en vis dybte i sig, som den lidt mere hardcore gamer kan drage glæde af. Det har selvfølgelig sine irretetionsmomenter, og det langt fra fejlfrit. Men jeg husker ikke et spil efter årtusindskiftet der har været fejlfrit.

 

PES 6

Dette spil fik jeg for under en uge siden, så man kan godt diskutere om jeg har ret til allerede at bedømme dette MEGET dybe gameplay, men jeg gør det nu alligevel!

Det skal først siges at man nok skal bruge lidt tid på at omjustere sig hvis man kommer direkte fra FIFA, og derfor ikke skal opgive spillet med det samme!

Dette spil har altid fået prisen som det mest realistiske Fodboldspil af de to titler, og det har altid været veldokumenteret og velfortjent. (Nej, realisme er ikke altid lige med det bedste gameplay! ;) ) Og selvom Fifa har forbedret sig på realisme-barometeret, kan det stadig ikke måle sig med PES 6.

I starten da jeg spillede det lagde jeg mærke til alle de små latterlige "fejl" og gameplay mæssige irretationer som for eksempel at spillerne er alt for usikre med bolden, og at det nok er mere urealistisk end realistsk at skyde over et mål uden målmand på 2 meters afstand kige meget hvor lang tid du holder skydeknappen inde. Men det skal man ikke lade sig snyde af, og hvis man bare acceptere det i starten, vil man snart glemme det helt. Lidt efter lidt vil du lægge mærke til at man rent faktisk ikke kan tillade sig at spille dette elegante fodbold konstant, som det er tilfældet i FIFA, men at du faktisk nogle gange er tvunget til skyde bolden frem og tilbage og lave sideskift rimlig tit, for at få en åbning der er stor nok til at du kan tage et skud på mål eller komme forbi forsvaret. Dette kan godt virke lidt kedeligt og uinterresant i starten, men lidt efter lidt vil du mærke forbedringer i dit spil, på den måde at du vil komme til at spille hurtigere, flottere og måske enda begynde at score mål. Dette giver dig lysten til at spille det endnu mere og du vil snart finde dig afhængig af gameplayet og måder hvorpå du kan forbedre dig.

--------------------------------------------

Konklusion

Alt i alt vil jeg gerne sige at de er lige gode. Da jeg har enorm glæde at Fifa. Men jeg må ærligt gå herfra med den konklusion at PES har et langt dybere gameplay, som ikke kan matches af det nye FIFA, selvom det dog er godt på vej.

 

OBS: Jeg kan se at mit indlæg her er fyldt med fejl af forskellig natur :), og jeg skal nok rette det på et senere tidspunkt! ;)

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her