HunkyDory's blog
20-03-2007 - 17:34

Anbefalinger - Drømmeverden

Jeg starter nu noget der hedder, "Anbefalinger".
Her vil jeg, som det nok også fremgår, anbefale diverse film, som man ikke må snyde sig selv for. Jeg kommer nok mest til at beskæftige mig med ældre og/eller mindre kendte film. Da det tit er dem der bliver forbigået. Men der kan dog godt snige sig enkelte storfilm ind, hvis nu jeg skulle støde på nogle som er så ekstremt gode at de simpelthen skal ses. Dog er det ikke "kun" anbefalinger. De film jeg kommer til at anbefale kommer til at bevæge sig indenfor det samme tema så vidt muligt, og denne gang er det ”Drømmeverden” det handler om!


1- Min første anbefaling går til "Federico Fellini's 8 1/2".
Den handler om en instruktør, som har nogle skrupler med en film han vil lave. På grund af diverse mennesker, som: producere, hans kone og manglende inspiration, kan han ikke komme i gang. Han har en svær tid, og det for ham til at trække sig tilbage til hans egen lille verden, bestående af forskellige minder fra hans liv, drømme og fantasi.
Drømmene viser de ekstreme krav han mener hans omgangskreds stiller ham. Og i denne lille verden han skaber, kommer han ud for forskellige underlige scenarier og temaer.

Alt i alt er det en selvbiografi af instruktøren som har lavet filmen, ved navn Federico Fellini. Det forklare også navnet, da det er Federico Fellini's 8 1/2 film i den forstand at han har lavet 6 spillefilm, og 3 i samarbejde sammen med andre, hvilket gør denne til nr. 8 1/2. Jeg kan på det højeste plan anbefale denne film, som er en af de mest fantastiske jeg har set, nogensinde.

share.xboxlife.dk

2- Min anden anbefaling er "El labyrinto del Fauno", eller som den populært hedder "Pan's Labyrinth", som jeg også tidligere har skrevet om i bloggen.
Filmen handler om den lille Ofelia, som flytter på landet med sin gravide mor, ved slutningen af 2 verdenskrig. Dette gør de på grund af at morens nye mand "generalen" kræver det af dem, da han vil være til stede når hans søn bliver født. Ofelia kommer ud for en masse forfærdelige ting, på samme tid med at hun er offer for den fascistiske "general". Det får hende til at trække sig ned i sin egen fantasi-verden. Hvor hun møder en Faun der fortæller hende at hun er den længe ventede prinsesse af underverden, men for at bevise det, skal hun igennem 3 prøver, som så starter hendes rejse i sin egen underbevidsthed.

share.xboxlife.dk

3- Den tredje film jeg vil anbefale i dagens anledning, er Mulholland Drive. Denne er skrevet og instrueret af den helt igennem fantastiske person og instruktør, David Lynch.

Den handler om en kvinde, der på jagten efter en karriere i Hollywood, kommer ud for diverse ting. Om disse forskellige surrealistiske oplevelser foregår udenfor, eller indeni filmen bliver ikke tegnet op nogen måde, så den kræver lidt mere ”koncentration” end de to andre film jeg har nævnt. Filmen skildre også en masse ting i mennesket, som er yderst interessant, og som David Lynch virkelig forstår at portrættere.

share.xboxlife.dk

(Jeg vil godt opfordre folk til at kommentere hvis de læser og interessere sig for det jeg skriver her, så jeg kan se om ideen er en succes, eller flop, som skal droppes med det vums! :-) )


Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her