HunkyDory's blog
12-03-2007 - 14:13

Pan's Labyrinth (El Laberinto del Fauno)

En film der får dig til at føle!

Mini resumé
Filmen foregår i 1944 og handler om en lille pige, Ofelia, der med sin gravide mor flytter ud på landet, hvor der er borgerkrig, for at hun kan føde ved sin nye mand "generalen". Ofelia's rigtige far døde i krigen, og det at moren har valgt at gifte sig med generalen, er vidst mere for at overleve end noget andet.
Ude på landet er der en masse oprører, som vil have de fascistiske mennesker fjernet fra deres land og ingen har det helt godt med soldaterne og generalen, som er et sadistisk-fascistisk svin der stort set er ligeglad med andre mennesker, og kun tænker på hans navn og ære.
share.xboxlife.dk

Lille Ofelia begynder at få det svært ude på landet, dels pga. forskellige hændelser og dels pga. generalen, som gør livet surt for folk omkring ham. På samme tid hærger der borgerkrig i området. Ligeså stille trækker Ofelia sig ned i sin egen drømmeverden, som til dels bliver hendes ønske-virkelighed. Her kommer hun ud for diverse underlige væsner, gode som onde. Hun bliver også sat på forskellige prøver nede i denne eventyrverden, for at hun skal bevise hun er en længe ventet prinsesse af underverden.
---------------------------------
"Anmeldelse"

Denne film har så mange kvaliteter at de ikke kan tælles på en hånd, end ikke to. Den er smuk, sørgelig, barsk, sjov, fasinerende, hyggelig, medmenneskelig, detaljeret, opløftende, deprimerende osv.

Pan's Labyrinth er så flot og detaljeret, at jeg ikke har set noget lignende før, også det at det ikke kun er smukke ting, som er beskrevet så detaljeret, men også barske er ikke set lign. før.. Det at den er detaljeret har fået en konsekvens for de yngre seere, da aldersgrænsen fuldt forståeligt er sat til 15 år. Den er nemlig også barsk. Man ser foreksempel generalen tage en flaske, og så bare gennemtæske en mands ansigt med bunden af flasken, indtil det er fuldstændig udtværet og ødelagt (altså mandens hoved). En scene der fik mig til at tænke på Irreversible.
På samme tid har den de smukke detaljeret scener, som selvfølgelig for det meste foregår i eventyrverden.
share.xboxlife.dk

Over hele forløbet af filmen, får man også et specialt forhold til lille Ofelia. Den lille uskyldige pige, som ikke engang har bragt sig selv i denne situation skal igennem alle disse barske ting omkring hende, som bliver for meget for hende, og derfor bliver overført til eventyrverden. En eventyrverden, der er anderledes og mystisk i forhold til så mange andre af disse eventyrforestillinger, som der plejer at blive skiltret i film. Filmen er helt sin egen, hvilket også skaber en del af charmen.

Musikken er ligeså en vigtig del af filmen, og det var også en af de ting der glædede mig mest. At musikken er så godt valgt, og fremført er tit en kæmpe faktor af oplevelsen, og her er det bestemt ikke anderledes.
--------------------------------
Filmen får 9 Faune ud af 10!

(Jeg kunne godt have sagt lidt mere, men har ikke tid ligenu. Så jeg tilføjer måske lidt senere, og retter den til, så det kommer til at være lidt mere læseligt.)
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her