Giluc's blog
24-12-2012 - 13:46

Glædelig jul

Hej!

Så blev det d. 24. december. En flot dag. En dag hvor man kan formå at stå op og se al den sne, der var der i går, ikke være der. Og så virker det altså bare jævnt ligegyldigt at have skovlet sne i indkørslen dagen før. Det tog en time. En hel time! En hel time af mit liv som jeg aldrig får igen. Jeg forstår det ikke. Sneen burde lige blive liggende bare et par dage.

Der er heller ikke noget i vejen for en hvid jul. Men som det gamle ordsprog siger: når vejen er hvid, kan du ikke nå en skid. Ja du må gerne bruge den. Men det er et eller andet sted også okay. Så er der ikke for megen hast og jag. Det kan alle blive stressede og forpustede over nu om stunder. Men alt i alt må vi bare se det i øjnene, og acceptere at det bliver som det er, og sådan er dét bare.

De sidste par år har julen ikke sagt mig så meget. God mad, kristi fødsel, gaveræs, og bomber af familiehygge. Bestemt ikke det værste man kan blive udsat for, men jeg synes ikke for alvor at det er noget vanvittigt ekstraordinært som jeg kommer helt op at køre over. Ikke forstået sådan at det bare skal overstås så hurtigt som muligt, men forstået således at hele essensen af den julestemning man nærmest blev pisket op i som barn, slet ikke er der mere. Det lyder helt trist, men det er det egentlig slet ikke. Det er helt okay, og mon ikke jeg stadig vil komme til at hygge mig stadig gevaldigt.

Gaver er også noget sjovt noget... idéen bag er flot, men man skal passe på, at det ikke tager overhånd. Personligt så er min strategi at finde en gave, som jeg ved at modtageren bliver glad for. Prisen er jeg fuldstændig ligeglad med. Nu må det endelig ikke opfattes således at jeg bare har oceaner af penge som jeg kaster efter gaver til folk - nej, i stedet mener jeg at det er fløjtende ligegyldigt om den ene får en gave til 350 kr. og den anden en til 160. Ellers kommer man hurtigt til at tænke for meget i kasser, og dét går ikke. 

Jeg har selv haft meget svært ved at finde ønsker, så jeg glæder mig til at modtage de gaver som folk giver mig - enten får jeg en million pullovers, eller også bliver jeg overrasket. Det glæder jeg mig til.

Nå, nu skal jeg ikke forstyrre mere end højst nødvendigt. Jeg har en laaang juleferie skal jeg sige jer - helt indtil d. 7. januar. Herligt, herligt!

Glædelig jul allesammen - og hvis ikke vi snakkes ved inden da, godt nytår! 
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.