Giant Hamster's blog
29-01-2007 - 23:34

Windows Vista Home Premium DK 64bit

Windows Vista Home Premium:

                                          Vista logo

Så er det imorgen (Tirsdag den 30. Januar) At Windows Vista kommer i en Dansk udgave. Dog fik jeg allerede min udgave her til morges, og følte at jeg lige ville dele nogle af mine førstehåndsindtryk med jer:

I kan klikke på få at se billeder i opløsningen: 1920*1200.

Dette billed er bare af mit Desktop som det ser ud pt.
http://img443.imageshack.us/my.php?image=billede1vo4.jpg

Ude i venstre side er de såkaldte gadgets, som i sikkert har hørt så meget om. Hvis ikke er det noget små sjove og vidt forskellige ting i kan have på skrivebordet. Det kan enden være en infomation af en art, et spil eller ligende.

Det "nye" ved Windows Vista er at det er blevet 3D, det er dog noget som MAC og Linux har kørt med i mange år. Her er et billed mere:
http://img443.imageshack.us/my.php?image=billede2tf0.jpg

Dette billed viser meget fint Vista's 3D. På billedet er mapperne tydeligvis set fra siden, dette gør at det er nemmere at få overblik, hvis man fx har 10 ting kørende på en gang.

Med Vista kommer der langt om længe også et ordentligt 64bit styresystem, og jeg har kun oplevet 2 programmer der ikke vil installeres under 64bit, og som der ikke var komme en version der kunne. Men det skal nok komme enden nogle måneder. Ellers har alle store firmaere fulde eller BETA drivere ude til Windows Vista 32bit og 64bit.

Windows Vista Home Premium har indbygget Windows Media Center, og den registere meget hurtigt Xbox360'en på netværket, og efter 2min setup, så snakker de sammen.

Vista har også en lang række nye programmer; bl.a.:

Windows Billedgalleri - der ikke overraskende bruges til at vise billeder i:
http://img406.imageshack.us/my.php?image=billede3su4.jpg

En anden fed detalje er at ikonerne på billeder er det billed, som billedet indeholder - hvis i forstår? fx ser ikonet på det billeder overover således ud:
http://img443.imageshack.us/my.php?image=ikonnf2.jpg

En andet nyt program er Windows DVD-maker, der blot giver dig mulighed for at lave en DVD.

Hverken Paint og Moviemaker har rigtig fået et løft indholdsmæssigt, kun grafisk.

Til slut:
Vista kører dejlig flydende, og alle mapper kører som film altså helt "smooth".
De "fader" væk og "fader" frem.

På trods af nogle manglende drivere, og de 4 timer jeg brugte på at få Vista installeret (grudet et SKOD dvddrev) synes jeg alligevel at Vista er en værdig efterfølger til Xp.
09-01-2007 - 21:14

            Borat Anmeldelse

"My nem ez Borat, I laik you, I laik sex, it iz naice!" med denne sætning starter filmen Borat, som i øjeblikket hærger de danske biografer landet over. Filmens virkelige navn er: Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan, men det var for langt til at kunne stå i banneret.
Hovedrollen ved navn Borat spilles af Sacha Baron Cohen som måske bedre er kendt under navnet Ali G.
  Filmen starter da man følger Borat i sin tur ned gennem sin landsby i Kazakhstan. Der får man bl.a. lov at hilse på den lokale voldtægtsmand samt Borats egen søster som er den fjerde bedste prostituerede i hele Kazakhstan naice!

Filmens plot er meget enkelt. Borat er tv rapporter og sammen med en gut ved navn Azamat Bagatov tager de afsted til USA (eller U, S and A som Borat kalder det) for at lave en dokumentarfilm om forskellene mellem de to lande. Han bliver dog hurtigt afsporet da han ser et afsnit af Baywatch, hvor man straks forelsker sig i CJ, som i serien spilles af Pamela Anderson. Han beslutter nu at de må rejse mod Californien, så han kan blive gift med denne CJ.
  For ikke at spoile for meget vil jeg ikke fortælle videre, men selvfølgelig går turen ikke nemt.

Denne films force er helt klart Borats accent som er noget af det sjovest jeg nogensinde har hørt, i fik et lille udklip af det i starten af denne anmeldelse. Dog er det umuligt at overføre accent til skrift, og jeg kan derfor ikke videregive det halvt så sjovt.

Denne film er blevet forbudt i flere dele af Rusland. Forståeligt nok da denne film er en provokation af både Kazakhstan og U, S and A. Filmen indeholder flere makabre og utrolig pinlige scener, hvor det er tydeligt at se at der er brugt sjult kamara. 
  Borat er nemlig oplært med at kysse mænd på kinden, i stedet for at sige hej med hånden. Det resultere i flere forargede og til tider meget sure/bange amerikanere der bliver fanget på skjult kamara. Bedre bliver det heller ikke da hønen i hans kuffert slipper løs i metroen... Så siger jeg heller ikke mere ;)

                            

                         Borat

Borat er en perfekt blanding af skjult kamara og skuespil, og Ali G klare rollen med stil. Jeg kunne faktisk overhoved ikke se at det var ham, og havde heller ikke gættet det hvis ikke det havde stået på biografplakaten.

Er man ung, eller har man bare sans for hundredevis af gode grin så tag ind og se Borat. Humoren ved Borats forsøg på at falde til i U, S and A er genial. Filmen overskrider nogle grænser for hvad man er vant til at se. Men den bygger som sagt mest på Borats accent og hans evne til at misforstå alt. Jeg anbefaler denne film til alle!

Borat får:

Karakter

5/6 Hamstere da den mangler en ordentlig historie, men ellers er sjov hele vejen igennem. Jeg jeg våve at påstå at det er den sjoveste film jeg nogensinde har set.

STAY TUNED snart kommer der en anmeldelse af: The Departed

Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her