Giant Hamster's blog
09-01-2007 - 21:14

            Borat Anmeldelse

"My nem ez Borat, I laik you, I laik sex, it iz naice!" med denne sætning starter filmen Borat, som i øjeblikket hærger de danske biografer landet over. Filmens virkelige navn er: Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan, men det var for langt til at kunne stå i banneret.
Hovedrollen ved navn Borat spilles af Sacha Baron Cohen som måske bedre er kendt under navnet Ali G.
  Filmen starter da man følger Borat i sin tur ned gennem sin landsby i Kazakhstan. Der får man bl.a. lov at hilse på den lokale voldtægtsmand samt Borats egen søster som er den fjerde bedste prostituerede i hele Kazakhstan naice!

Filmens plot er meget enkelt. Borat er tv rapporter og sammen med en gut ved navn Azamat Bagatov tager de afsted til USA (eller U, S and A som Borat kalder det) for at lave en dokumentarfilm om forskellene mellem de to lande. Han bliver dog hurtigt afsporet da han ser et afsnit af Baywatch, hvor man straks forelsker sig i CJ, som i serien spilles af Pamela Anderson. Han beslutter nu at de må rejse mod Californien, så han kan blive gift med denne CJ.
  For ikke at spoile for meget vil jeg ikke fortælle videre, men selvfølgelig går turen ikke nemt.

Denne films force er helt klart Borats accent som er noget af det sjovest jeg nogensinde har hørt, i fik et lille udklip af det i starten af denne anmeldelse. Dog er det umuligt at overføre accent til skrift, og jeg kan derfor ikke videregive det halvt så sjovt.

Denne film er blevet forbudt i flere dele af Rusland. Forståeligt nok da denne film er en provokation af både Kazakhstan og U, S and A. Filmen indeholder flere makabre og utrolig pinlige scener, hvor det er tydeligt at se at der er brugt sjult kamara. 
  Borat er nemlig oplært med at kysse mænd på kinden, i stedet for at sige hej med hånden. Det resultere i flere forargede og til tider meget sure/bange amerikanere der bliver fanget på skjult kamara. Bedre bliver det heller ikke da hønen i hans kuffert slipper løs i metroen... Så siger jeg heller ikke mere ;)

                            

                         Borat

Borat er en perfekt blanding af skjult kamara og skuespil, og Ali G klare rollen med stil. Jeg kunne faktisk overhoved ikke se at det var ham, og havde heller ikke gættet det hvis ikke det havde stået på biografplakaten.

Er man ung, eller har man bare sans for hundredevis af gode grin så tag ind og se Borat. Humoren ved Borats forsøg på at falde til i U, S and A er genial. Filmen overskrider nogle grænser for hvad man er vant til at se. Men den bygger som sagt mest på Borats accent og hans evne til at misforstå alt. Jeg anbefaler denne film til alle!

Borat får:

Karakter

5/6 Hamstere da den mangler en ordentlig historie, men ellers er sjov hele vejen igennem. Jeg jeg våve at påstå at det er den sjoveste film jeg nogensinde har set.

STAY TUNED snart kommer der en anmeldelse af: The Departed

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her