Gamemakerman's blog
31-12-2007 - 00:05

Game of The Year

Nu kan vi snart skrive det herrens år 2008, men før det sker så skal det års bedste spil findes og ud af alle de titler jeg har spillet i år har der ikke været nogen tvivl om hvilken titel der har sat sig som den største oplevelse for mig i år.

I har nok allerede gættet det ud fra det lidt for store billede, men det er uden tvivl Bioshock.




Runner up: Rock Band
24-12-2007 - 01:49

Assassins Christmas

Så er det omsider jul og det skal fejres. Her er så dette års julespecial fra min side af, Assassins Christmas:

(Tryk på billedet for større udgave)



Og alle i det danske land ønskes en god jul, alle udenfor er ikke værdige :)
22-12-2007 - 18:58

En Aperture Science jul

Så er det snart jul og Aperture Science sender deres egen lille julehilsen. Klik på billedet for denne store triumf:


20-12-2007 - 15:29

Top 10: Adventure Spil

Det er lang tid siden at vi har haft en top 10 her i min blog og derfor skal vi lige have en mere, mens vi venter på det bliver jul. Denne gang skal handle om en genre som jeg bare ikke kan få nok af, nemlig adventure spil (Action adventure spil GTFO :) )

10. Goblins 3



Godt design, god grafik og fin humor er nogle af de ting som gør Goblins 3 rigtigt godt, men ting såsom utroligt uinteressante personer, en underlig historie og ret dårlig stemmeskuespil holder virkeligt spillet tilbage.

9. Indiana Jones and the Fate of Atlantis



Indiana Jones licensen var jo perfekt til at lave et adventure spil over og The Fate of the Atalantis skuffer bestemt ikke. Der er god dialog, logiske opgaver og gode personligheder. Spillet er dog utroligt forvirrende til tider og man kan virkeligt undre sig over hvad det egentligt er spillet vil have en til at gøre.


8. Full Throttle



Full Throttle er et super godt spil som er fyldt med en god historie og et virkeligt solidt stemmeskuespil. Opgaverne er sjove og ret lige til, samt et af de flotteste 2d adventure spil man kan finde. Dog så er spillet virkeligt kort, det har nogle fuldkommen dumme kampscener og er huseret af nogle ret uinteressante personligheder.

7. Day of the Tentacle



Day of the Tentacle er lidt en sjov form for adventure titel. Humoren er super god og det samme kan siges om stemmeskuespillet, samt de mange unikke personligheder. Spillet er dog præget af underlige og uinteressante opgaver, meget langsomt tempo og en noget forvirrende historie.

6. Fahrenheit



Efter FPS og andre action titler begyndte at dominere spilfronten, så mistede jeg håbet om at vi nogensinde ville se et adventure spil som de mange gamle klassikere. Fahrenheit sneg sig så meget ind på mig og hvilken overraskelse jeg dog fik da jeg spillede det igennem.

Kanon god historie, meget filmisk lavet og det at der er flere måder spillet kan slutte på, gjorde det bare ekstra godt. De gjorde også helt nye ting med gameplayet som virkede meget godt, men desværre så var der en del ting der gjorde spillet noget irriterende.

5. Sam & Max: Hit the Road



De nok mest karismatiske personer man kan finde i et adventure spil, er nok Sam & Max. En intelligent talende hund og en yderst voldelig kanin som skal bekæmpe kriminalitet, virker faktisk overraskende godt. Det er sjovt og meget unikt, men desværre så indeholder det en del ulogiske opgaver og det er lidt for let at blive lidt forvirret.

Dog så lever det meget godt på sin fantastiske sjove humor og det meget solide stemmeskuespil, samt den fantastiske dialog.

4. Kings Quest VI: Heir Today, Gone tomorrow




Det første Kings Quest spil jeg spillede blev seriens sjette udgave og det bedste i hele serien hvis man spørger mig. En rigtig god historie som der kan slutte på 2 måder, dog så vil man helst have den "rigtige" slutning. Dog så har spillet en del fejl og det faktum af at man kan dø i det, ruinerer det lidt hvis man ikke er så super god til at save hvert andet minut.

+ Da jeg spillede det første gang kom jeg til at bruge en ting et sted hvor det kun kan bruges 1 gang for at komme til den gode slutning, jeg kom til at lave en fejl og kunne derfor kun tage den "dårlige" slutning. Dog så skulle denne ting også bruges til den anden slutning, så jeg kunne ikke komme videre = 1 point for banebrydende hardcore fejl.

3. Lost in Time: Part 1 & 2



Lost in Time er et meget ukendt spil, men også et super fedt et af slagsen. Dets solide og intelligente opgaver gjorde spillet vældigt underholdende. Integrationen af virkelige filmoptagelse og et godt plot, gjorde det til en virkelig underholdende oplevelse for mig.

2. The Secret of Monkey Island



Monkey Island serien har fået en ren kultstatus i adventure spil genren og det er velfortjent. Til trods for at det er et meget gammelt spil, så formår humoren at holde spillet kørende fra start til slut. Guybrush Threepwood er en elskværdig karakter og selvom der er lavet et par fortsættelser, så er originalen stadigvæk den bedste.

1. Grim Fandango



Spillet som jeg uden tvivl vil kalde for det bedste spil jeg nogensinde har spillet, det er virkeligt et spil uden lige. Du spiller en person ved navn Manny Calavera og han arbejder for "The Department of Death". Manny er dog død og hans job består i at kunne hjælpe folk videre til den næste verden.

Spillet er pakket med genial humor og fantastisk dialog som mange spil kun kan drømme om. Hvis man finder dette spil hos sin spilpusher så skal man købe det omgående, da det er et ret sjældent spil.
17-12-2007 - 18:31

Den bedste julefilm?

Det er ved at være jul endnu engang og det betyder også at der vil være en ordenlig stak julefilm på Tv. Synes det kunne være sjovt at vide hvilken julefilm man anser som værende den bedste der nogensinde er lavet. Den skal bare have noget med julen at gør og derved kan film såsom Die Hard faktisk anses som værende en julefilm.

Mit personlige valg falder på Tim Burton's mesterværk, "The Nightmare Before Christmas". DR2 plejer at sende den imellem jul og nytår + den også egner sig som Halloween film.


14-12-2007 - 04:19

Burnout Paradise Demo

Hvis man endnu ikke har hentet denne fede demo:

10-12-2007 - 19:02

Mass Effect Tribute Video

Har optaget en hel del fra mit Mass Effect imens jeg finjusterer mit capture kort og jeg er meget tilfreds med resultatet. Man skal dog tjekke linket under youtube videoen for en udgave i noget bedre kvalitet.

Men her er en video til ære for Mass Effect +  !SPOILERS!


Udgave i højere kvalitet
06-12-2007 - 22:56

Master Chief Speedpainting

Gutten her har seriøs photoshop skills, tjek det ud mens han maler Master Chief:

05-12-2007 - 15:57

Farlig Fredag

Så er det tid til en pause fra Rock Band her på bloggen og ind med lidt humor. Nogle gutter startede med at lave satire indslag og satirisk musik i 1990. Gutterne er kendt som Farlig Fredag og jeg synes så absolut at humoren i deres stykker er så geniale.

Specielt Brian serien fra 1991 er så næveværdig sjov og fedt sammensat, at man skal høre den. Deres samarbejde med Over Sprogø med deres julekalender "Jul i Eventyrland" er også meget sjov. Farligfredag.dk er navnet på deres hjemmeside og et par af deres indlæg kan høres her:

Microsoft

Afghanistan

Farligt Nytår

Forsvaret

PC Sprog
03-12-2007 - 19:25

Hot Blog 6#: Encore

Så er vi ved at være ved afslutningen på denne omgang Hot Blog, men først skal vi lige have de få spørgsmål jeg fik, besvaret:

Q: VilhelmNielsen
Har du ikke nogen du kan spille med? Det er vist sådan spillet skal spilles.

A: Me
Jo selvfølgeligt har jeg det, du spørger vel nok fordi at jeg kun spiller som en person i mine videoer. Den simple grund til dette er blot fordi at jeg ikke vil ruinere oplevelsen med at sætte det hele op og spille i SD opløsninger, for at optage. Spillet er super sjovt i multiplayer, vi var en 5 personer som spillede det hele fredag aften, hvilket var super sjovt.

Jeg havde desværre ikke nogen USB Hub der virkede, men det har jeg nu og jeg regner med at vi skal have en full band aften her på fredag, hvilket jeg ser meget frem til. Det er dog ubeskriveligt sjovt at spille sammen med sine venner i stuen, da man kan redde hinanden hvis en person fejler, fyre bonuserne af på en gang for højere combo og stemningen er helt ubeskrivelig fantastisk.



Q: Partyboy
Lidt stort spørgsmål.
- Hvad føles fedest? - Trommer, Guitar, Bas osv.

A: Me
Det er et stort spørgsmål, men i den rækkefølge som jeg helst vil spille er som følger:

Trommer
Mikrofon
Guitar
Bass

Bass og Guitar ligger dog meget tæt på hinanden, men grunden til at de ligger der har mest noget at gøre med at jeg allerede har spillet det meget i Guitar Hero. Trommerne er super seje og en stor udfordring at lære, men det samme var Guitaren jo også i sin tid. Jeg kan også godt lide Mikrofonen da det modsat SingStar, faktisk føles sjovt at synge her da der er lidt mere interaktion såsom bonus og samarbejdet med dine bandmedlemmer.

Q: klingaa
til D3 var noget mærkelig med spillet med at man kun kunne ramme tonerne hvis man ramte dem lige før linjen. er det problem fikset hos dig? altså at spillets tonerne skal rammes på linjen ligesom guitar hero 3

A: Me
Jeg har slet ikke haft det problem her, det føles som om jeg rammer på linjen og ikke før. Jeg vil tro at i har spillet på et system der ikke var kalibreret med skærmens/højtalernes forsinkelse, hvilket resulterer i den ikke helt passende timing.



Q: Carsten O
Måske du kan sige noget mere generelt om, hvordan spillet spiller? Videoer giver selvfølgelig et indtryk, men det siger ikke særlig meget om din egen oplevelse med Rock Band. Hvad synes du om det? Og er det pengene værd?

A: Me
Min egen oplevelse med spillet har været utrolig positiv. Det er det bedste multiplayerspil jeg nogensinde har prøvet og den følelse som det giver når man sammen banker sangen fuldkommen, er fuldstændig unik. Som singleplayer spil er Guitar delen ikke så specielt sjov på grund af at det basalt er Guitar Hero med andre sange, hvilket også gælder for bass delen. Guitar delen er også utroligt let i denne omgang, en expert sang svarer ca. til hard i Guitar Hero 2.

Trommerne har jeg spillet meget selv på, da det er sjovt at øve sig på at spille på dem, samt at det virkeligt er hårdt at spille på dem i længere tid af gangen. Jeg kan også godt lide at synge med mikrofonen, da den ellers ligger på bordet og griner af mig :)

Jeg er så utrolig glad for at jeg har brugt pengene på at købe det vidunderlige spil som efter min mening er en kæmpe revolution indenfor hvordan man kan lave et multiplayer spil. Er der en titel som man virkeligt bare ikke må gå glip af i 2008, så er det uden tvivl Rock Band.



Som et godt band så skal der også være et ekstranummer:


02-12-2007 - 12:43

Hot Blog 5#: Spørgetimen

Nu har jeg vist en del af Rock Band og vil gerne forklare mere, men synes at vi lige skal tage en spørgerunde hvor i kan komme med jeres spørgsmål, som så vil blive besvaret senere i morgen.

+ I Think I'm Paranoid 100% Bass på Expert:

01-12-2007 - 18:41

Hot Blog 4#: Trommer, Sang og Guitar

Så er der blevet spillet noget mere Rock Band og det er simpelthen noget man bliver sup afhængenigt af. Jeg vil have en del mere tekst omkring spillet lidt senere i aften, men imens kan i nyde 3 videoer:








01-12-2007 - 01:53

Hot Blog 3#: Impressions

Så er der blevet spillet Rock Band hele dagen lang og det er på tide at poste mine impressions af spillet. Det tog ca. 30 minutter at pakke hele sættet ud og komme i gang med at spille, hvoraf det var trommerne som tog det meste af tiden.

Det er ligetil og nemt at sætte op, men man vil uden tvivl blive overrasket over hvor meget der egentligt skal pakkes ud. Skar mig også lige godt i fingeren, i min iver for at prøve spillet.



Det første man opdager når man er i gang med at pakke ud er en Mikrofon med Rock Band logo på. Mikrofonen er utrolig solidt bygget og har en dejlig lang ledning som også har en vældig god lydkvalitet. Den er god at holde ved og kan også bruges på ens pc uden at der skal installeres drivers. Det er dog meget svært at ramme de præcise toner, men det er mere et spørgsmål om at kunne justere tonerne ordentligt.

Det næste som man støder på er den helt nye Stratocaster guitar som ved første øjenkast ligner den rigtige ting. Den er utrolig godt lavet og føles så absolut ikke billig (eller som noget vi har set i Guitar Hero serien).



Selvom byggekvaliteten er i topklasse så har den dog adskillige problemer som desværre sætter den utrolig meget tilbage. Et stort problem er den medfølgende rem som simpelthen af alt for kort til at man kan holde ordentligt på guitaren, hvilket betød at jeg måtte skifte den ud med den jeg fik med til min Guitar Hero 2 X-Plore guitar.

Efter problemet med remmen er knapperne det næste store problem da man simpelthen ikke har nogen følelse over hvilke knapper ens fingre er på, hvilket gør at man simpelthen ikke kan spille optimalt. Ledningen sidder også utrolig dårlig for folk som spiller venstrehåndet såsom mig, hvilket kommer meget i vejen.

Strumbaren er dog utrolig god og resten af guitaren fungerer upåklageligt. Guitar delen er dog blevet alt for nem på expert, da det mere føles som hard hvis man skal sammenligne med Guitar Hero.



Trommerne er så absolut spillets højdepunkt, til trods for at de er noget underlige at samle. Det føles virkeligt godt at spille på dem og man kommer hurtigt ind i rytmen. Til trods for at jeg aldrig har spillet på trommer, så begyndte det hele at føles meget naturligt, i løbet af meget kort tid.

Havde nogle venner på besøg og Rock Band dominerede hurtigt det hele. Sammenspillet imellem de forskellige instrumenter er utrolig velfungerende og det er en utrolig unik følelse man får når alle klarer sig godt. Det fungerer så sygeligt godt som et partyspil, der er ingen oplevelse som kan komme tæt det som Rock Band leverer.

Et utroligt spil som jeg kunne forklare mere om, men det må vente til jeg har spillet lidt mere.

Følg Xboxlife her