Gamemakerman's blog
31-12-2006 - 06:03

Når man keder sig om natten

Kedede mig lige lidt her i nat og lavede derfor denne video om Condemned, enjoy :)

 

http://www.gamespot.com/users/Gamemakerman50/video_player.php?id=cnc1kjLx5bkMujDa

27-12-2006 - 02:22

XNA - Communitiet slår igen

XNA er som sagt så mange gange før, Microsofts store satsning indenfor hobby spiludvikling, men her 3 måneder senere, hvordan ser det så ud? Her på Xboxlife er der blevet lavet et lille kryds og bolle spil, men ude i den store verden er man kommet meget længere, faktisk så langt at mange Xbox 360 spil må træde tilbage på de tekniske punkter.

XNA Launch Video

Se den video der bliver linket til og se hvor langt vi faktisk er med XNA. Der er XNA Racer som blev skabt på 4 uger af en gut i Tyskland + en masse andre minispil. Den helt store tekniske fornøjelse, må uden tvivl være flyspillet man ser til sidst. Blazing Angles, gå hjem og vug kan jeg kun sige.



Derudover er der også det meget impronerende, Rocket Commander. Rocket Commander er et spil som man skal tage at prøve da det ikke bare ser godt ud, men faktisk også er meget god underholdning. Spillet + kildekode, kan findes her:

Rocket Commander
25-12-2006 - 01:36

Julehøsten anno 2006


Prison Break Afsnit 14-22

Er kæmpe fan af Prison Break og har set det hele fra start til slut, personligt en af de gaver jeg er mest glad for, da intet efter min mening kan måle sige med Prison Break, en klassisker er født.

Tony Hawk's Project 8

Tony Hawk Serien har været ude på et stor sidespor, men som trofast fan af serien har de underholdt mig meget godt. Project 8 er genfødslen af den serie som vi kendte THPS4 for, men med alle de ting som gjorde THUG og de andre spil meget sjove.

Klovn Sæson 1

Efter min mening har der ikke været en direkte ordenlig komedieserie siden Langt Fra Las Vegas her i Danmark. Frank Hvam og Casper Christensen har dog stadigvæk formået at lave en serie som er 100% seriøs, men alligevel så formår den at få en til at grine.

Klovn Sæson 2

Læs beskrivelsen af sæson 1 :)

Og det var Danmark, bog 2

Yndlings satire fra Danmarks bedste Avis, Ekstra Bladet.

Wario Ware Touched

Den eneste byttegave fordi at jeg solgte min DS for et rum tid tilbage, men så igen ønskede jeg mig heller ikke dette ellers meget sjove spil.


500 kr

Kan købes i Banker, Adelskasser, Fort Knox, Bilka, Føtex, Den Lille eller bare overalt. Kan byttes til mange forskellige services og andre personlige ting :P

24-12-2006 - 01:15

A work of art...

                      

Efter min mening så bliver computerspil ikke anset som en høj kulturform på linje med film, bøger eller musik, selvom at de kan levere det samme. I 1997 udkom spillet Grim Fandango, men spillet var så langt fremme at kun de færreste kunne spillet det. Jeg stiftede bekendskab med spillet i 2000 og jeg kan kun sige at det er den første og eneste gang at et spil har formået at røre det inderste af min sjæl på sådan en måde. Tim Schafer som mange kender fra Psychonauts har stået bag Grim Fandango.

Du spiller Manuel Calavera som arbejder for "The Department of Death", de tager sig af folk som dør så de kan rejse videre til den næste verden. Alt er dog ikke fredligt da han snyder sig til en kunde ved navn "Mercedes Colomar". Meche som hun bliver kaldt var en god person i sit liv og derfor skulle hun kunne kvalificere sig til en Double-A-ticket. Hun har dog ingen billet, da den åbenbart er væk, det samme er en masse andre.

Som du går gennem historien i spillet, vil du stifte bekendskab med nogle af de mest uforglemmelige personer og scener der nogensinde er skabt. Historien er fyldt med humor og det er virkeligt en titel der er blevet alt for overset, da spillet simpelthen er den hellige gral hvad angår dybdegående spil.

Skulle man rende ind i et eksemplar af spillet her, så kan jeg kun sige at man får en af de mest uforglemmelige oplevelser der nogensinde er skabt og at man får stjålet sit hjerte af dette helt gennemsyrede geniale spil.

24-12-2006 - 00:48

Så er det JUUUUL!

December er for mig gået usædvanlig hurtig for mig i år, så jeg har faktisk ikke anet meget at det er december. Spiller Gears på højtryk om aftenen og har en del spil der skal spilles før det nye år. Enchanted Arms venter på at blive afsluttet ordenligt, F.E.A.R har jeg fået spillet to timer og Bionicle Heroes skal anmeldes. Som om det ikke er nok, så skulle gigant spillet Blue Dragon dumpe ind af min postkasse lige efter jul, sammen med spillet Bullet Witch. Så mange spil, så lidt tid...

Denne uge var dog også tiden for at sige god ferie til alle mine klassekammerater, vi bowlede og spiste de nok største spareribs jeg nogensinde har fået. Allerede dagen efter, torsdag, var der arrangeret julefrokost for klassen og jeg måtte redde det hele ved at slæbe nogle gode højtalere med.

I dag stod jeg så op klokken 05:00 og arbejdede til klokken 20:30 her om aftenen, hvor jeg så til trods for de 2 timer jeg fik af søvn pga F.E.A.R, stadig er vågen.

God jul!

20-12-2006 - 14:10

Halo 3, spillet der blev vist frem for hurtigt

 

Så fik jeg set den nye Brute Trailer til Halo 3 og sidder meget skuffet tilbage i min stol mens jeg tager et hiv af min smøg. Det lød meget lovende det de sagde i starten og jeg håbede inderligt at de endeligt ville vise spillet frem for real denne gang. Det gjorde de skam også, men jeg må erkende at det mest af alt ligner et Halo 2.5. Det er desværre minimalt hvad jeg kan se af forskel fra Halo 2 og så til Halo 3.

Deres AI lød nu til at være okay, men jeg havde forventet mig meget mere fra Bungie efter det de lavede med Halo 2. Som følge af denne video er Halo 3 ikke mere på min top 10 over mest ventede spil i 2007, vil jeg spille Halo 3 online, så spiller jeg vel bare Halo 2 på min Xbox da forskellen ser minimal ud.

Er meget skuffet so far.

18-12-2006 - 22:55

The Room, teknisk demo af hvad vi kan forvente af Fable 2?

Spildesigneren over dem alle, Peter Molynuex, er sammen med resten af Lionhead i gang med Fable 2, som vi ikke har set meget af. Han har fremvist deres såkaldte "The Room" demo. Demoen er et bud på hvordan han mener at et ultra realistisk spil skal se ud. Demoen her er meget impronerende, men man skal tænke på at det snart er 2 år siden at denne demo blev fremvist på GDC 2005.

http://youtube.com/watch?v=vGiPUx9Zgi0

Håber meget på at de bruger et system der minder meget om det vi ser i denne demo, det er uhyggeligt så godt det ser ud, og den måde at verden kan smides rundt med, giver en helt anden mulighed for at lave fantastiske miljøer som ikke ligner hinanden.

Her er dog også lige en anden demo som viser hvordan at de kan få AI'en, til at intergrere sig med omgivelserne i kamp:


18-12-2006 - 13:32

Det muntre makkerpar

 

Hunden Sam og Kaninen Max, slog sig ind på nethinden som de nok sjoveste personer i et computerspil til dato. Sam & Max: Hit the Road, blev hurtigt til en enorm succes i den dengang enorme Adventure genre. Genren er nu død, men det muntre makkerpar er tilbage i deres nyeste udspil: Sam & Max: Culture Shock.

        

Culture Shock er det eneste decideret point & click adventure game der er udkommet i år, men kan de uden konkurrence gøre spillet så godt som det gamle? Svaret er ja. Culture Shock har gjort det umulige, de har formået at levere et spil som minder om det det gamle, men stadigvæk føles nyt og frisk. Spillet er også blevet lidt mere frit og humoren er stadig i højsædet.

Grafisk har de ramt plet med spillet, da den artiskiske stil minder om den vi så fra det gamle. Kan man lide Sam & Max, så skal man uden tvivl købe det spil, men desværre er det kun tilgængeligt via download lige nu.

Karakter: 8.5

15-12-2006 - 10:05

Scarface is the shit to buy

Som i kan huske så anmeldte jeg Scarface til Xbox og en af de ting som personligt var træt af på Xbox var at den ikke kunne gengive grafikken med særlig god anti alising. Nu har jeg så opdateret min Xbox 360 med den nyeste Xbox opdatering og spillet fungerer virkeligt godt. Sammen med Xbox 360 controllen og den opgraderede grafik så er Scarface virkeligt et godt spil.

 

Ville dog stadig give spillet den samme score, men det er virkeligt et spil man skal give en chance hvis man finder det til billige penge, da det er den bedste udgivelse i lang tid på Xbox platformen. Krydser fingere for en Xbox 360 version af dette gode spil.

http://www.xboxlife.dk/review/162/Scarface-The-World-is-Yours.html

14-12-2006 - 13:41

Top 10 over bedste Multiplayer spil

10. Warhammer 40.000: Dawn of War

 

Jeg havde aldrig nogensinde troet på at man kunne lave Warhammer om til et godt spil, men Dawn of War var undtagelsen da spillet er meget velbalanceret og i modsætning til spil som Warcraft 3, så er Dawn of War faktisk en del mere taktisk lavet, da der er flere modsætninger at tænke på i dette dybe spil. Det der dog fraholder Dawn of War fra at blive det ultimative RTS multiplayer spil er den lidt dårlige community support. 

9. Half-Life 2 Deathmatch 

Det største kritikpunkt der var omkring Half-Life 2 på dets udgivelse var at der ikke fulgte en decideret multiplayer med, udover Counter-Stike: Source. 2 uger gik der og Half-Life 2 Deathmatch landede som gratis download til dem der havde Half-Life 2. Denne lille udvidelse slog sig ind på nethinden som et af de sjoveste multiplayer spil på grund af at man kunne bruge spillets fysik til at skyde med ting og lave meget andet sjovt lort. 

8. Halo 2 

Halo 2 er et spil som man enten hader eller elsker i singleplayer, men Halo 2 tog Xbox platformen med storm med det hurtige gameplay og dets taktiske muligheder. Spillet har siden dets udgivelse været det mest spillede Xbox Live spil, men er nu vippet af pinden af det alt overtruffende, Gears of War.

7. Unreal Tournament 2004


Unreal Tournament 2003 tog multiplayerscenen med storm, men det var først med 2004 udgaven at serien for alvor tog start. UT2K4 er den perfekte blanding af hurtigt FPS gameplay og afbalanceret våben. 

6. Battlefield 2

 

Efter det lidt halvfesne Battlefield: Vietnam, udkom Battlefield 2. Battlefield 2 kan bedst beskrives som værende den ultimative oplevelse indenfor højteknologisk krigsføring. Battlefield 2's største fordel kom dog i at det var meget mere konkurrencedygtigt og i modsætning til Battlefield 1942, så egner det sig til konkurrence gaming.

5. Counter-Strike

Der er vidst ingen der ikke har hørt om computerspillet Counter-Strike. Counter-Strike startede sine dage som et mod til Half-Life, Valve samlede senere denne vidunderlige ide op og udgav spillet sammen med deres Half-Life. Verdens mest spillede multiplayer spil var født og spillet er stadig anset som værende det største indenfor konkurrence gaming.

4. Warcraft 3

  

Blizzard ramte noget nær det perfekte i RTS genren med Warcraft 3, ikke fordi at singleplayeren var den allerbedste, men fordi at Warcraft 3 var utroligt velbalanceret og sjovt at spille online. Warcraft 3 modtog dog også genial support fra dets community i form af nye maps og spiltyper såsom Mauls, DotA, Enfos og meget andet lort.

3. Team Fortress

I de dage hvor jeg for alvor startede med at spille pc hed den Counter-Strike, men det var mest fordi at kammeraterne spillede det. Jeg fik dog hurtigt øjnene op for et andet spil der fulgte med Half-Life, det var Team Fortress. Spillet er i mine øjne ganske enkelt genialt lavet og det bedste FPS multiplayer spil der er lavet, glæder mig meget til Team Fortress 2 næste år.  

2. World of Warcraft

Personligt mente jeg ikke at World of Warcraft havde nogen chance for at blive et af verdens største multiplayer fænomen da jeg først så det, men er du gal hvor har det spil overrasket mig. Aldrig har en virtuel verden været så levende som det virtuelle Azeroth. En levende verden fyldt med interaktive medspillere og indhold så langt som øjet rækker, ja Wow må siges at være en kæmpe succes.

1. Gears of War

Mange vil nok tænke at Gears of War er på min nr. 1 pga det er det nyeste spil, men selv mener jeg at Gears of War er det mest geniale multiplayer spil der nogensinde er lavet. Det Gears gør så godt er at man ikke er overdrevet mange så spillet bliver hurtigt meget taktisk og hele spillet er balanceret i sådan en høj grad at man ikke har nogen reel fordel, men det eneste minus der er for mit vedkommende i Gears, er banen Gridlock da den simpelthen er idiotisk lavet til multiplayer, men stadigvæk bedre end dem der findes i de fleste spil.

12-12-2006 - 19:50

Superman og Japansk Import

 

Så kom anmelder eksemplaret af Superman ind af postkassen og spillet er til stor overraskelse, faktisk ret godt.

Manden af stål er tilbage og det er til trods for at det er på spilform. EA har stået for opgaven om at skulle lave et spil baseret på Superman og faktisk har de ramt meget godt. Styringen er solid og virker ret godt, men det helt store plus kommer i hvad Superman han kan. Du kan skyde med laser, varme og kulde, men du kan også flyve. Netop den måde flyvningen er lavet på virker enormt godt og det er impronerende at skulle suse igennem det digitale Metropolis.

Forvent en stor anmeldelse snart.

Import hjørnet: 

Så er mit Blue Dragon afsendt fra Play-Asia og ud fra det jeg kan læse på nettet så lader det til at Blue Dragon er blandt de mest impronerende RPG oplevelser i år. Personligt glæder jeg mig meget til at modtage dette spil kort før Jul så jeg har noget at få tiden til at gå med, men der vil også komme et preview ud af det, som så kan læses her på siden.

Det andet spil der kommer med mit Blue Dragon, er Bullet Witch som jeg også ser lidt frem til, spillet kostede nemligt kun 30$ og derfor tog jeg det med i forsendelsen. Forvent også et preview af dette til omkring nytår. 

10-12-2006 - 01:07

De 10 mest ventede spil i 2007

 

2007 nærmer sig med hastige skridt og spil året anno 2007 ser for undertegnets vedkomne ud til at blive et af de måske bedste i mange mange år.

10: Forza Motorsports 2

Forza Motorsports blev spillet som for alvor blev synonymet med racing på Xbox 360 og opfølgeren til succestitlen ser allered ud til at tage vældig god form. 

9: Ghost Recon Advanced Warfigter 2

GRAW blev spillet som for alvor viste mig hvad next gen gå ud på, men online delen skuffede desværre en del, men hvis de får fikset de probler GRAW havde, så er jeg parat til at give mig i lag med GRAW igen da det er action uden lige.

8: Kane & Lynch

IO Interactive slog igennem med kæmpehittet Hitman: Codename 47 som for alvor slog igennem i USA. Nu efter 4 Hitman spil er IO parat til at gå på nye veje i form af deres nyeste udspil, Kane & Lynch.

7: Assasins Creed

Assasins Creed er fra udviklerne bag de ekstremt anmelderroste nye Prince of Persia spil. Du skal spille en lejemorder som kun har en mission, find målet for enhver pris og udryd det. Jagten starten i 2007. 

6: Mass Effect 

 

Bioware tog verden med storm med deres Knights of the old republic spil og nu er de på vej med deres føreste spil til Xbox 360, og vil tage dig på en kæmpe rejse igennem rummet. 

5: Spore

The Sims blev spillet som for alvor satte sig som en gigant i spilindustrien da gameplayet var simpelt nok til at lokke spillere af alle aldre til sig. Manden bag, Will Wright, står snart parat med hvad der ser ud til at kunne blive den største af alle simulations spil der er lavet.

4: Halo 3

Halo blev titlen som satte sig på nethinden som det første rigtige FPS spil til en konsol og med den glimrende fortsættelse, Halo 2, kan vi kun forvente os et godt spil med en rigtig solid multiplayer. 

3: Half-Life 2: Episode Two

Half-Life 2 var det spil som forandrede min opfattelse af hele FPS genren med sit enestående gameplay og en historie som udspiller sig på den mest indlevende måde. Half-Life 2 er snart parat til at indtage Xbox 360 sammen med deres nye fysik spil Portal, og deres fortsættelse til Team Fortress 2.

2: Alan Wake 

 

Remedy stjal mit hjerte med den fængende historie om politibetjenten Max Payne som brutalt mister hele sin tilværelse da hans familie bliver slået ihjel. Alan Wake ser ud til at blive endnu et mesterstykke da historiefortællingen plejer at være i top sammen med deres altid fængende gameplay ideer. Fra hvad vi allerede har set, så kan vi godt forvente os ikke at sove lige med det samme bagefter.

1: Bioshock

 Bioshock

Kendte intet til denne titel før X06 i år og spillet her tegner til at blive en revolution indenfor FPS genren. Det er ikke kun den ekstremt gode grafik der gør at jeg ser frem til spillet, men derimod den sindsyge astmosfære og en indlevelse der sætter standarden hvor Half-Life 2 slap den.

09-12-2006 - 02:56

XNA, fremtiden for uafhængenige spilskabere

                             XNA

XNA, det er navnet på Microsofts store satsning indenfor spiludvikling. XNA er allerede til rådighed for de professionelle udviklere som vil lave spil, men hvad kan XNA lige gøre som andet ikke kan? XNA kan gøre det muligt at lave spil via C# på PC, men det smarte kommer i at udvikleren så kan tage sit produkt over på Xbox 360 platformen uden at skulle bruge alt for meget besvær på det. XNA er nu skabt i en gratis udgave der gør spilkrerering nemt for dem hjemme i stuerne.

Lige nu hedder den kun PC for XNA folket, men her på mandag bliver XNA for alvor sparket i gang, da der bliver det fulde version til PC og Xbox 360 udgivet. Så fra den 11 kan alle som har et XNA abonnoment, køre hjemmelavede spil på deres Xbox 360'er.

Torque X

Torque

At skulle kode et helt spil er en stor udfordring og derfor har firmaet GarageGames en speciel version af deres Torque Game builder på plads. Torque X, sådan lyder navnet på programmet man kan bruge til at skabe 2D spil med. Har man ideen til et sjovt lille spil, så kan man godt komme igang med at lege med Torque X da basis versionen bliver 100% gratis at bruge, mens at pro versionen kommer til at koste 150$, men vil så inkludere selve kildekoden.

http://xbox360homebrew.com/blogs/homebrew360/archive/2006/11/09/1306.aspx

Xbox360homebrew afholder også en konkurrence for dem som kan lave det bedste projekt via Torque X basis versionen, premierne er 3 x pro licenser, hvoraf det bedste projekt også vil en licens til Game Builderen selv.

08-12-2006 - 23:53

Famitsu anmelder, Lost Planet

Lost Planet!

Siden Xbox 360 lanceringen i Japan har der ikke været det mest positive på den front for anmeldelsernes side. Famitsu weekly gav i sidste uge Blue Dragon den meget høje score af 37/40 (10,9,9,9). Nu er de parat med deres anmeldelse af Capcoms anden titel til Xbox 360, Lost Planet.

Lost Planet opnåede en score på hele 36/40 (9,9,9,9) i bladet. Nu kan japanerne ikke vel ikke undgå at se på Xbox 360 som en spændende konsol for det Japanske marked, faktisk er det så sjovt at Playstation 3 ikke har lanceret med en eneste rigtig japansk titel, mens at Xbox 360 bevæger sig meget frem på den front med Blue Dragon, Trusty Bell og Lost Planet.

Anmelderne have følgende at sige:

1) Cool that it feels like a big-budget sci-fi movie. You'll need to keep collecting Thermal Energy to stay alive, so you'll have to stay in the action at all times. If you find the game too hard, swallow your pride and play it on Easy mode. Playing against players from around the world looks like fun. SCORE = 9

2) Plays pretty much like an orthodox FPS game. The game balance lets you play through the game without much stress. Very inventive in that you have your human weapons and Vital Suit weapons, and you can use them all on foot. The slower movements of the hefty Vital Suits balance out their overwhelming firepower and add to the tension. SCORE = 9

3) From the realism of the snow and air in the environments to the battles that really put you in the middle of the action, this game has it all. Battles against giant enemies and robots are super-exciting. May take some people a little time to get used to the unique controls and gameplay concepts. Story plays out well, with twists and turns throughout the experience. Online multiplayer seems a bit bland, but it's fun to play nonetheless. SCORE = 9

4) Despite the weapon balancing being fine-tuned with the multiplayer in mind, the story mode truly is a blast! Battles with creatures in the extreme conditions are intense and very challenging. The bosses are big, and the pattern-recognition style of boss-conquering is very rewarding. SCORE = 9

07-12-2006 - 11:33

Arcade dage

 

Roboblitz

Så kom Roboblitz på Xbox Live Arcade i går og det er skam blevet købt til den lidt høje pris af 1200 point (ca. 100 kr). Wow er det eneste jeg kan sige, spillet er virkeligt godt og veludført, grafikken er bedre end de fleste rigtige Xbox 360 spil og gameplayet virker frisk pga fysikkens indflydelse på spillet.

 

Blitz er landet på live!

Netop fysikken gør Roboblitz til en forfriskende oplevelse da alting er styret af fysikken. Blitz's kugle som han kører rundt på er ifølge skaberne selv kun styret af fysikken, alså ingen animationer. Du kan også slå bad guys ned med nogle sjove angreb og forskellige våben. Spillet har dog fejl i form af at lyden kan finde på at hakke og Blitz kan sidde fast, men ellers er spillet rigtigt sjovt, kan varmt anbefales af mig da spillet ikke føles som Arcade, men derimod som en rigtig platformer/action spil eller hvad det nu er :)

Lumines Live

Lumines var titlen som jeg altid har forbundet med PSP da gameplayet er super godt og spillet føles helt unikt. Da jeg hørte at det var på vej til Xbox Live Arcade kunne jeg selfølgeligt ikke lade være med at skrige ud i jubel. Så er spillet købt, men til stor overraskelse så får man for sine 1200 point, kun nogle småting såsom et par skins + andet. SVINERI, sådan tænkte jeg, men så igen, spillet her er også ufatteligt indlevende, så jeg købe base pakken til 800 point mere.

 

Lumines Live!

 

Spillet er som jeg kender det og jeg elsker det, men det at man ikke får hele spillet for sine penge er fandme for dårligt, men jeg vil alligevel købe det da jeg elsker Lumines, men mon ikke vi ser et par gode kloner af det via XNA.

Small Arms

Hvad er Small Arms lige for et spil? Du ser det fra siden af, meget ala Super Smash Bros, men så har du et arsenal af våben til rådighed og de mest skøre personer. Spillet er rimeligt sjovt i singleplayer, men den mode er alt for kort og kedeligt, men underholdningen er enorm online

Grafikken i Small Arms formår også at impronere, da den visuelle stil er meget gennemført og artistisk er spillet meget godt. Det er dog det meget hurtige gameplay der  holder en ved spillet. Det er uden tvivl et af de bedste spil på Arcade i øjeblikket og prisen på 800 point er meget fair.

Zuma

Da jeg havde 800 point til rest på min konto købte jeg Zuma, spillet er ret sjovt og udfordrende, en perfekt lille time killer, men desværre er der ikke nok at finde i Xbox Live Arcade versionen udover achievements, i forhold til de efterhånden mange gratis kloner der findes af det.

 

Zuma!

01-12-2006 - 07:39

Den Blå Drage?

Så er der kun 6 dage tilbage til den måske største satsning i Japan for Microsoft. Spillet Blue Dragon udkommer nemligt der og spillet ser meget interessant ud. At et spil ser interessant ud er en ting, men hvad det Japanske folk og anmeldere siger, er en anden ting. Famitsu Weekly som er Japans største blad kan åbenbart godt lide det, da Blue Dragon scorede 37/40 (10/9/9/9). Så er Blue Dragon det hidtil højeste rated Xbox spil nogensinde i Famisu Weekly.

Det Japanske folk ser også ud til at reagere på Mistwalkers nye spil. Der er forudbestilt 100.000 Xbox 360 + Blue Dragon pakker, hvilket er en milesten for Microsofts indsats i Japan.

Jeg importerer selv Blue Dragon fra Japan, så forvent et stort preview her på siden i løbet af December. Af andet Japansk guf er der også Lost Planet som frigives i Japan kort før jul.

Følg Xboxlife her