Gamemakerman's blog
20-12-2007 - 15:29

Top 10: Adventure Spil

Det er lang tid siden at vi har haft en top 10 her i min blog og derfor skal vi lige have en mere, mens vi venter på det bliver jul. Denne gang skal handle om en genre som jeg bare ikke kan få nok af, nemlig adventure spil (Action adventure spil GTFO :) )

10. Goblins 3Godt design, god grafik og fin humor er nogle af de ting som gør Goblins 3 rigtigt godt, men ting såsom utroligt uinteressante personer, en underlig historie og ret dårlig stemmeskuespil holder virkeligt spillet tilbage.

9. Indiana Jones and the Fate of AtlantisIndiana Jones licensen var jo perfekt til at lave et adventure spil over og The Fate of the Atalantis skuffer bestemt ikke. Der er god dialog, logiske opgaver og gode personligheder. Spillet er dog utroligt forvirrende til tider og man kan virkeligt undre sig over hvad det egentligt er spillet vil have en til at gøre.


8. Full ThrottleFull Throttle er et super godt spil som er fyldt med en god historie og et virkeligt solidt stemmeskuespil. Opgaverne er sjove og ret lige til, samt et af de flotteste 2d adventure spil man kan finde. Dog så er spillet virkeligt kort, det har nogle fuldkommen dumme kampscener og er huseret af nogle ret uinteressante personligheder.

7. Day of the TentacleDay of the Tentacle er lidt en sjov form for adventure titel. Humoren er super god og det samme kan siges om stemmeskuespillet, samt de mange unikke personligheder. Spillet er dog præget af underlige og uinteressante opgaver, meget langsomt tempo og en noget forvirrende historie.

6. FahrenheitEfter FPS og andre action titler begyndte at dominere spilfronten, så mistede jeg håbet om at vi nogensinde ville se et adventure spil som de mange gamle klassikere. Fahrenheit sneg sig så meget ind på mig og hvilken overraskelse jeg dog fik da jeg spillede det igennem.

Kanon god historie, meget filmisk lavet og det at der er flere måder spillet kan slutte på, gjorde det bare ekstra godt. De gjorde også helt nye ting med gameplayet som virkede meget godt, men desværre så var der en del ting der gjorde spillet noget irriterende.

5. Sam & Max: Hit the RoadDe nok mest karismatiske personer man kan finde i et adventure spil, er nok Sam & Max. En intelligent talende hund og en yderst voldelig kanin som skal bekæmpe kriminalitet, virker faktisk overraskende godt. Det er sjovt og meget unikt, men desværre så indeholder det en del ulogiske opgaver og det er lidt for let at blive lidt forvirret.

Dog så lever det meget godt på sin fantastiske sjove humor og det meget solide stemmeskuespil, samt den fantastiske dialog.

4. Kings Quest VI: Heir Today, Gone tomorrow
Det første Kings Quest spil jeg spillede blev seriens sjette udgave og det bedste i hele serien hvis man spørger mig. En rigtig god historie som der kan slutte på 2 måder, dog så vil man helst have den "rigtige" slutning. Dog så har spillet en del fejl og det faktum af at man kan dø i det, ruinerer det lidt hvis man ikke er så super god til at save hvert andet minut.

+ Da jeg spillede det første gang kom jeg til at bruge en ting et sted hvor det kun kan bruges 1 gang for at komme til den gode slutning, jeg kom til at lave en fejl og kunne derfor kun tage den "dårlige" slutning. Dog så skulle denne ting også bruges til den anden slutning, så jeg kunne ikke komme videre = 1 point for banebrydende hardcore fejl.

3. Lost in Time: Part 1 & 2Lost in Time er et meget ukendt spil, men også et super fedt et af slagsen. Dets solide og intelligente opgaver gjorde spillet vældigt underholdende. Integrationen af virkelige filmoptagelse og et godt plot, gjorde det til en virkelig underholdende oplevelse for mig.

2. The Secret of Monkey IslandMonkey Island serien har fået en ren kultstatus i adventure spil genren og det er velfortjent. Til trods for at det er et meget gammelt spil, så formår humoren at holde spillet kørende fra start til slut. Guybrush Threepwood er en elskværdig karakter og selvom der er lavet et par fortsættelser, så er originalen stadigvæk den bedste.

1. Grim FandangoSpillet som jeg uden tvivl vil kalde for det bedste spil jeg nogensinde har spillet, det er virkeligt et spil uden lige. Du spiller en person ved navn Manny Calavera og han arbejder for "The Department of Death". Manny er dog død og hans job består i at kunne hjælpe folk videre til den næste verden.

Spillet er pakket med genial humor og fantastisk dialog som mange spil kun kan drømme om. Hvis man finder dette spil hos sin spilpusher så skal man købe det omgående, da det er et ret sjældent spil.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her