Gamemakerman's blog
20-03-2007 - 23:57

Hands on: Playstation 3, Motorstorm og Formula 1

Så fik jeg mine svedige og fedtede fingre i en PS3 for at kigge lidt på hvad den kan og hvad alt hysteriet er omkring. Lad mig sige med det samme at jeg er vældigt skuffet over hvad jeg prøvede.

Playstation 3 hardwaren
Nu er Sony's svar på verdens mest solgte hjemmekonsol så blevet erstattet af den nye og bedre PS3, men er det så en opfølger der er noget værd? Maskinen er stor, ja den er rigtig stor når man bare ser på den og designet er heller ikke alt for flot, men den har en rigtig flot overflade og intet unødigt der stikker ud.

Jeg prøvede PS3 på en 26' Sony HDTV med PS3 sat til via HDMI og hele menu systemet, samt video afspilning stod knivskarpt som 720p videoer gør på Xbox 360. Menusystemet er som taget fra deres PSP og har også alle de funktioner + en del mere end PSP. Video afspilleren er ganske okay, men desværre lidt forvirrende at finde rundt i, samme gælder for dets musikafspiller. Fremvisingen af billeder er ganske fin som standard, dog kan man også vælge at den smider billederne ned på et virtuelt bord, det er ganske flot lavet, men man får sgu den store oplevelse af sine billeder på den måde.

Der er lige lidt for mange muligheder at vælge imellem inde i settings, da det ene bare er listet over det andet, i stedet for at være indsat i katagorier der passer til hinanden. Det flow som der er skabt som baggrund er ganske fint lavet, men menusystemet er bare for tomt og forvirrende lavet. En ting som jeg var ganske nysgerrig omkring på PS3, var deres "Playstation knap". Jeg klikkede på knappen i en demo og der skete intet, jeg prøvede igen, intet svar, men så holdte jeg den inde og frem kom så en menu der spurgte mig om jeg ville slukke min konsol, joystik eller gå til menuen. Jeg var lidt skuffet, da Sony efter min mening bare skulle ha rippet microsoft for deres blade feature, nu hvor de var i gang.

SixAxis føles som DualShock, uden shock, altså jeg kalder den bare dual for den er ikke andet. Jeg savner VIRKELIGT rumble i spil såsom Motorstorm, jeg mener bare at Sony skulle have betalt deres licens penge til rumble featuren i stedet for at tabe rettighederne i retten, som der jo alligevel har købt nu, SixAxis med rumble, bare vent det kommer snart. Det eneste som faktisk er lavet om udover det trådløse og PS3 knappen, er 2 triggers som sidder bagpå. De har modstand og er dejlige at presse på denne gang, stor optur.

Motorstorm Demo
Jeg glædede mig personligt meget til at spille denne demo, og blev meget overrasket over at demoen faktisk var rigtig ringe. Der er simpelthen ingen hastigheds fornemmelse, det er bare mudder som stille forsvinder under dig uden nogen form for egenligt pust i gameplayet. Du trykker bare på køre og så er du afsted, du kan også bruge noget turbo halløj så du kører hurtigere, men holder du den inde for længe, ja så eksploderer du. Eksplosionerne ser sjove og fede ud, de første 3 gange, resten er bare kedeligt fyld som man kan glo, der mangler den sindsyge fornemmelse spil som Burnout har.

Grafisk skuffede spillet mig dog meget, der absolut ingen variation i dine omgivelser, det er bare bjerge og mudder du kører rundt i. Spillet er alt for lyst, de samme teksturer er brugt lidt for mange steder og det hele følers alt for falsk i forhold til den realistiske stil som de er gået efter. Det er bestemt ikke grimt, men det er bestemt ikke særligt pænt.

Det var ikke røvkedeligt, men det er bestemt ikke den arcaderacer som jeg havde forventet at spille. Jeg blev dybt skuffet over denne demo, jeg håber at den endelige udgave er bedre.


Formula One Demo
F1 har aldrig sagt mig ret meget når det kommer til spil og havde derfor ikke verdens vildeste forventninger til spillet, men blev positivt overrasket. Gameplayet er næsten helt spot on, da du har en god styring og formidabel fartfornemmelse, men desværre er spillets AI helt hen i skuret. Prøvede flere gange i løbet af demoen at en af de andre bare jordede op i røven på mig og sendte mig ud i et stort sving + han fik ingen penalties eller noget.

Grafisk lignede spillet en perle på billederne, men desværre er grafikken meget grim, dog så ligger man heller ikke mærke til så meget når man flyver afsted. Spillets framerate lå konstant på et godt område og gjorde oplevelsen meget god.

Alt i alt et spil som jeg faktisk godt kan finde på at købe til maskinen.

My thought's


Og hvis du vil vide alt om PS3, så husk:
http://www.console.dk/playstation3
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her