Gamemakerman's blog
13-02-2007 - 00:10

Verdens måske bedste film?Forestil dig at du er offer for et system som er dømt dig på forhånd, forestil dig at din verden bliver taget væk fra dig og dine eneste bekendte vil være samfundes afskum, i resten af dit liv? Det er de spørgsmål som "The Shawshank Redemption" stiller dig i starten.

Mød Andy Dufresne (Tim Robbins), en succesfuld bankmand, men også en mand med problemer. Hans kone er ham utro og det at han finder ud af det får ham til at drikke sig stangstiv imens at han sidder ude i sin bil for at konfrontere dem, men han kører hjem igen og på vejen smider han sin 38. kaliber pistol i en sø. Samme nat bliver hans kone og elskeren dræbt af en person med en 38. kaliber pistol, og det faktum at han var at finde på stedet gør straks ham til en mand der er dømt på forhånd.

Andy Durfresne bliver dømt til 2 livstidsdomme i Shawshank fængslet for en forbrydelse han aldrig har begået. Da han ankommer til fængslet siger han ikke et eneste ord, indtil han møder Red (Morgan Freeman). Red er den type person som kan skaffe alt i et fængsel, men det som Andy ønsker sig, er ikke noget normalt, men på samme tid så indser Red at der er noget specielt omkring Andy.Filmen er meget gammel efterhånden og fandt den selv til 25 kr i Fakta, ganske simpelt kan jeg kun sige at det er de 25 kr som jeg nogensinde har brugt bedst. Filmen er genialt fortalt og man kan virkeligt føle at Andy Dufresne er en virkelig person med følelser som ikke kun omhandler hans eget bedste.

Plottet i filmen er ligeledes om hans kamp imod det system der har sat ham inde, men i stedet for at han bruger alle sin kræfter på at overbevise sin uskyld, så vil han hellere bruge sin tid på at gøre tiden i fængslet bedre for alle, endda dem som er onde imod han.

Filmen fortæller hudløst ærligt om det at være en person som føler sig misforstået af samfundet, og om at der i denne onde verden, faktisk findes personer såsom Andy Dufresne. Det er en film som bliver godt fortalt visuelt og har ganske god lyd, men har måske en af de bedste og stærkeste historier der nogensinde er blevet fortalt.

10/10 DVD skiver til denne hudløst ærlige, men også geniale film.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her