Gamemakerman's blog
11-02-2007 - 23:54

7 Grunde til at lade være med at købe PS3 på lanceringenSå er det snart tid til at PS3 lanceres herhjemme, men samtidig ser det også ud til at blive den værste konsol nogensinde for Sony, da de simpelthen ikke har forstået de principper som gjorde Playstation til det der skulle stå i ethvert hjem. Top 7 over grunde til at man skal lade være med at købe PS3 på lanceringen:

7:
Sony's måde at behandle det Europæriske market har været under alt kritik med PSP og de brilliere igen med PS3, ved at give os usandsynlige høje priser, intet ekstra som Amerikanerne/Japanerne ikke har fået og ikke mindst det faktum at vi igen er blevet set på som der laveste prioitet. Som kunde vil jeg slet ikke finde mig i det som Sony har gang i, når de hopper uden om deres løfter, samt vælger at skide dypt på os, ved at give os astronomiske priser.


6:
PS3 går til omkring 3500 kr i Japan og USA for 60 gb udgaven, jeg mener at det er komplet usmagligt at Sony ikke kan finde ud af at give os en prismodel der minder om det de kan lancere derovre, ved godt at der er moms og andre udgifter, men at prisen så skal være næsten 2000 kr mere holder ingen steder.

5:
Blu-Ray kan ende med at blive døden for PS3, da hvis det format ender som det nye betamax, så dem der køber en PS3, kan i værste fald skulle finde sig i at skulle betale ca 1500 kr for noget der ikke vil kunne bruges fremover, men igen kan det blive en stor succes, men så godt som PS3 klarer det lige nu, vil jeg kalde det for en synkende skude.

4:
Sony har siddet på nærmest alle udviklerne med PS2, men i det seneste 1½ år har vi set en ufattelig stor del af de udviklere hoppe på Xbox 360 i stedet for PS3. Playstation 3 får ikke titler såsom Bioshock, Alan Wake og en hel stribe andre spil. Der er også ufatteligt mange PS3 spil som er hoppet på Xbox 360 såsom Virtual Fighter 5, Assasins Creed og en del andre, men også den serie som i mine øjne reddede PS2, den serie var naturligtvis Grand Theft Auto. GTA IV er på Xbox 360 fra dag 1 og der er ufatteligt mange der gerne vil købe en ny konsol, bare for at spille GTA IV, så Xbox 360 vil uden tvivl komme til at vinde på Sonys bekostning.

Hvor blev alle Sonys ekslusive spil lige af, er skuffet sony, meget skuffet.

3:
PS3 er forældet fra dag 1, ikke på sin fine Cell Precessor, men derimod RSX grafikchippen. RSX er en meget gammel model når det kommer på det tekniske punkt, men udviklerne har let ved at bruge den teknologi da den jo er gammel, men derimod kan grafikken ikke forbedre sig markant som Xbox 360 kan. Vil skyde på at vi allerede har set 70% af det som PS3 kan grafisk, men et andet problem er at vi vil se meget få komplekse spil, da det kræver mange ressurser for et firma for at kunne lave fks ordenlig fysik via Cell, så vores spil vil kunne blive teknisk bedre, men visuelt vil de ikke kunne opnå det store og det vil være umådeligt få spil som faktisk vil kunne tage brug af meget af det som PS3 har at byde på.

2:
Udviklerne afskyr Playstation 3 da den er umådelig svær at lave spil på, vi har personer såsom John McCarmark som priser Xbox 360 for sit gode arbejdsområde og afskyr Playstation 3, da den er slemmere at udvikle på, end Playstation 2. En anden større person som har været inde på hvor god PS3 er at udvikle til, er ingen mindre en Gabe Newell. Gabe Newell er leder af Valve som jo står bag Half-Life serien og han vil ikke have at firmaet skal røre PS3 med en ildtang. Half-Life 2 til PS3 bliver lavet af EA, ikke Valve selv.

Som kunde vil jeg skide hul i om den er svær at udvikle til, men så igen har den en gigantisk stor indflydelse på hvilke spil vi ser til den.

1:
Det ser ud til at Sony faktisk har glemt alt om hvad Playstation navnet faktisk går ud på, da man i Playstation 3 får en Blu-Ray afspiller der kan afspille spil. Playstation 3 har ingen titler der er meget værd på nuværdende tidspunkt, de spil som allerede er på den, består af 75% multiplatforms titler som er bedst på rivaliserende platforme og resten er så en blanding af ekstremt dårlige, men også 2 okay spil. Playstation 3 mangler en stortitel til at drive den frem, Xbox 360 lancerede med en okay lancering, men fik jo helt store titler i foråret som Fight Night Round 3, Oblivion og GRAW, hvor er titler på størrelse med disse så på PS3 lige nu?

Playstation 3 har dog 2 ekstremt store spil i vente i form af MGS 4 og FFXIII, men personligt må jeg sige at FFXIII er som et dødt projekt for mig efter den umådelige store skuffelse som FFXII var for mig. MGS 4 kan lokke mig til at købe en PS3, men vi snakker om en titel som vi ikke ser om mindst et års tid.

             
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her