Escozz's blog
18-05-2007 - 14:17

aMsn

Hvad er amsn?
amsn står for al's messenger, og er det tætteste man i opensource verdenen kommer på Windows live messenger. Dette er den nye 0.97 beta udgave, som højst sandsynligt først kommer i fuld udgave med den næste Ubuntu udgave, som kommer engang til vinter.

Hvordan ser amsn ud?
Den nye amsn sigter direkte mod Windows Live messenger, og er tydeligvis også designet derefter. Hvilket betyder at brugere af Windows live messenger utroligt hurtigt, vil føle sig godt tilpas med amsn.

Her er nogle screens.

amsn Login


amsn VennelisteNegative ting?
Alting har jo sine negative sider, og amsn's svage punkter er følgene.


  • Overførsels hastigeden er betydeligt lavere end Live messengers. (Dette kan faktisk godt ændres, hvis man har forstand på at åbne porte i sin firewall)

  • ekstremt dårligt oversat til dansk, sådan ca kun halvdelen af orderne er danske, og resten er engelske. (dette kan forhåbentlig nå at blive bedre, inden den bliver frigivet)
De positive ting?
De positive ting, er heldigvis dem der er flest af for amsn 0.97 beta'en


  • Ligner Windows Live messenger så meget, at Windows brugere føler sig hjemme med det samme.

  • Mulighed for at tage display billed direkte med dit webcam, dette gør at man ikke skal tage og gemme 500 billeder, for at finde det rigtige.

  • Understøtter skins, men eftersom den stadig ikke er kommet ud til alle så er skin valget stadig begrænset.

  • Understøtter de klassike msn lyde når man får beskeder osv. (dette er valgfrit)

  • Understøtter Plug-ins.

  • Understøtter webcam, historitik og alt hvad Windows Live brugere kender. inkl status på msn netværket.

  • Mulighed for at lave sine egne status'er med ganske få klik.

  • Gemmer tidligere webcam samtaler, så man altid kan kigge tilbage på en webcam samtale når man har brug for det.

Mere Information?

Mere information er svær at skaffe, eftersom at 0.97 stadig er i beta. Men skulle du sidde og få lyst til at prøve den nye amsn, så er der en guide til at installere den nyeste udgave her.

Men bemærk at 0.97 stadig er i beta.


Min personlige mening
Har man ubuntu installeret. Så er amsn 0.97 helt sikkert en ting man skal kigge nærmere på, fordi den har alt hvad Windows live messenger har og mere til.

Og skulle der nu sidde en derude med windows xp, en stor lyst til måske at prøve noget nyt og har et par timer til overs. Så kan du her læse om hvordan man installere Ubuntu uden at ødelægge sin Windows xp, så man frit kan vælge imellem dem.


Jeg ved lige så godt som så mange andre, at man ikke bare kan starte ved C og hoppe til æ. Så i morgen tager vi et kig på Ubuntu feisty fawn, som er udråbt af mange til at være opensouce verdenens bedste modangreb på Windows.

Men det var hvad jeg havde på hjertet idag. Til slut vil jeg tilføje, at jeg ville blive enorm glad, hvis flere af de mennesker som læser mine blog indlæg, ville skrive nogle kommentarer. :)Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her