Duoen's blog
19-02-2007 - 21:40

Et modsvar til gamemakerman 1. del

Her for noget tid siden kom gamemakerman, med 7 grunde til ikke at vælge PlayStation 3. Jeg syntes derfor at PlayStation 3 var berettiget til et forsvar, udover det blog indlæg baggi94 lavede, og de kommentarer jeg postede i gamemakermans indlæg. (Jeg postede som anonym i første omgang, dernæst Tommylj og slutteligt som SLØJT. Grunden til mine mange ”aliaser” er en længere historie. Send mig en PM hvis du vil have den:-P)

 

Dette er hermed en slags compilation af de svar jeg skrev i gamemakermans blog, og ligeledes et direkte modsvar på hans anti-PS3 indlægJ Ved godt at dette kan synes en anelse malplaceret på et xbox forum, og jeg er generelt imod trolling, men dette er min personlige blog, så jeg synes godt det kan gå an. And everybody is entitled to a defense.


Gamemakerman skrev:
7:
Sony's måde at behandle det Europæriske market har været under alt kritik med PSP og de brilliere igen med PS3, ved at give os usandsynlige høje priser, intet ekstra som Amerikanerne/Japanerne ikke har fået og ikke mindst det faktum at vi igen er blevet set på som der laveste prioitet. Som kunde vil jeg slet ikke finde mig i det som Sony har gang i, når de hopper uden om deres løfter, samt vælger at skide dypt på os, ved at give os astronomiske priser.

Jeg siger:
Tror at en af grundene til at de valgte at udsætte launchen i EU, var så der ikke ville være en kæmpe mangel på maskiner globalt. Overvej en global konsol launch med kun en million maskiner til rådighed. Det ville vække et kæmpe ramaskrig. Desuden får vi grundet udsættelsen, en langt federe launch-lineup end den de fik i USA/Japan. De første 500.000 der registrerer sig på PlayStation netværket får desuden også Casino Royale på Blu-Ray helt gratisJ  

Gamemakerman skrev:

6:
PS3 går til omkring 3500 kr i Japan og USA for 60 gb udgaven, jeg mener at det er komplet usmagligt at Sony ikke kan finde ud af at give os en prismodel der minder om det de kan lancere derovre, ved godt at der er moms og andre udgifter, men at prisen så skal være næsten 2000 kr mere holder ingen steder. Jeg siger:I EU skal vi altid betale mere for konsoller end i US/Japan. En 60 GB PS3 koster 599$ i USA og 599 Euro i EU. (Link http://en.wikipedia.org/wiki/Ps3 ) Grundet det faktum at Euroen er en stærkere valuta skal vi betale mere for maskinen herhjemme. Men nøjagtig det samme er tilfældet med Xbox 360: Prisen på xbox 360 er i USA (399$) hvor prisen på xbox 360 i EU er (399 Euro). Her er et link http://en.wikipedia.org/wiki/Xbox_360. Så du skal tænke på at det ikke kun er Sony der er badguys her. Og som du selv siger, er der også en kæmpe bunke afgifter og deslige vi skal belemres med. Gamemakerman skrev: 5:
Blu-Ray kan ende med at blive døden for PS3, da hvis det format ender som det nye betamax, så dem der køber en PS3, kan i værste fald skulle finde sig i at skulle betale ca 1500 kr for noget der ikke vil kunne bruges fremover, men igen kan det blive en stor succes, men så godt som PS3 klarer det lige nu, vil jeg kalde det for en synkende skude.

Jeg siger:
Tvivler på at Blu-Ray kommer til at tabe formatkrigen. Mener kun det er Universal der stadig kun eksklusivt støtter HD-DVD, dvs at PS3 har langt den største studieopbakning: http://www.ps3forums.com/showthread.php?t=57952 . Allerede nu sælger Blu-Ray bedre end HD-DVD (http://www.joystiq.com/2007/02/05/ps3-driving-blu-ray-movie-sales-outpacing-hd-dvd/) , og en af de primære drivkræfter er PS3, som pt. både er en af de bedste- og billigste Blu-Ray afspillere på markedet. Det lader nu også til at Blu-Ray formatet allerede har sejret i Australien: http://www.gwn.com/news/story.php/id/11283/Sydney_Herald_Blu-ray_the_Winner.html  

Gamemakerman skrev:

4:
Sony har siddet på nærmest alle udviklerne med PS2, men i det seneste 1½ år har vi set en ufattelig stor del af de udviklere hoppe på Xbox 360 i stedet for PS3. Playstation 3 får ikke titler såsom Bioshock, Alan Wake og en hel stribe andre spil. Der er også ufatteligt mange PS3 spil som er hoppet på Xbox 360 såsom Virtual Fighter 5, Assasins Creed og en del andre, men også den serie som i mine øjne reddede PS2, den serie var naturligtvis Grand Theft Auto. GTA IV er på Xbox 360 fra dag 1 og der er ufatteligt mange der gerne vil købe en ny konsol, bare for at spille GTA IV, så Xbox 360 vil uden tvivl komme til at vinde på Sonys bekostning.

Hvor blev alle Sonys ekslusive spil lige af, er skuffet sony, meget skuffet.

Jeg siger:
Ville næppe sige at titler som VF 5 og AC er ”hoppet ” på 360. Det har sikkert lige fra starten været meningen at disse var multiplatform titler. Faktisk mener jeg sågar at Assassins Creed blev announcet til 360 først, dog under navnet Project Assassins. Desuden er dette også sket den anden vej rundt f.eks. med Saints Row og Oblivion, som nu er på vej til PS3.
Jeg ville ikke ligefrem sige at Sony mangler eksklusives: MGS 4, FF XIII, Gran Turismo, White Knight Story, Heavenly Sword, Devil May Cry 4, Warhawk, Tekken 6, Lair, Motorstorm, Afrika, Resistance, Ratchet & Clank, Uncharted: Drake’s Fortune, Formula one 06, Eye of Judgement og Killzone 2. Alle disse (på nuværende tidspunkt), blandt mange andre kommer EKSKLUSIVT til PS3. 

Gamemakerman skrev:

3:

PS3 er forældet fra dag 1, ikke på sin fine Cell Precessor, men derimod RSX grafikchippen. RSX er en meget gammel model når det kommer på det tekniske punkt, men udviklerne har let ved at bruge den teknologi da den jo er gammel, men derimod kan grafikken ikke forbedre sig markant som Xbox 360 kan. Vil skyde på at vi allerede har set 70% af det som PS3 kan grafisk, men et andet problem er at vi vil se meget få komplekse spil, da det kræver mange ressurser for et firma for at kunne lave fks ordenlig fysik via Cell, så vores spil vil kunne blive teknisk bedre, men visuelt vil de ikke kunne opnå det store og det vil være umådeligt få spil som faktisk vil kunne tage brug af meget af det som PS3 har at byde på.

Jeg siger:Det eneste jeg kan sige her er: Hvori alverden får du disse tal fra????? At RSX er forældet teknologi? At vi allerede har set 70% af PS3’s grafiske kunnen?  

Gamemakerman skrev:

2:
Udviklerne afskyr Playstation 3 da den er umådelig svær at lave spil på, vi har personer såsom John McCarmark som priser Xbox 360 for sit gode arbejdsområde og afskyr Playstation 3, da den er slemmere at udvikle på, end Playstation 2. En anden større person som har været inde på hvor god PS3 er at udvikle til, er ingen mindre en Gabe Newell. Gabe Newell er leder af Valve som jo står bag Half-Life serien og han vil ikke have at firmaet skal røre PS3 med en ildtang. Half-Life 2 til PS3 bliver lavet af EA, ikke Valve selv.

Som kunde vil jeg skide hul i om den er svær at udvikle til, men så igen har den en gigantisk stor indflydelse på hvilke spil vi ser til den.

Jeg siger:
Igen mener jeg bare du slynger et par tilfældige navne ud. Jeg har godt nok selv læst noget om at Gabe Newell kastede mudder efter PS3, men synes ikke du ”backer dine claims up”. At PS3 skulle være svær at udvikle til, afhænger nok af udviklerne selv. Her er et link der direkte modsiger det du siger, nemlig at PS3 angiveligt skulle være sværere end PS2 a udvikle til. http://biz.gamedaily.com/industry/feature/?id=11718  

Gamemakerman skrev:
1:
Det ser ud til at Sony faktisk har glemt alt om hvad Playstation navnet faktisk går ud på, da man i Playstation 3 får en Blu-Ray afspiller der kan afspille spil. Playstation 3 har ingen titler der er meget værd på nuværdende tidspunkt, de spil som allerede er på den, består af 75% multiplatforms titler som er bedst på rivaliserende platforme og resten er så en blanding af ekstremt dårlige, men også 2 okay spil. Playstation 3 mangler en stortitel til at drive den frem, Xbox 360 lancerede med en okay lancering, men fik jo helt store titler i foråret som Fight Night Round 3, Oblivion og GRAW, hvor er titler på størrelse med disse så på PS3 lige nu?

Playstation 3 har dog 2 ekstremt store spil i vente i form af MGS 4 og FFXIII, men personligt må jeg sige at FFXIII er som et dødt projekt for mig efter den umådelige store skuffelse som FFXII var for mig. MGS 4 kan lokke mig til at købe en PS3, men vi snakker om en titel som vi ikke ser om mindst et års tid. 

Jeg siger:

Nu synes jeg ikke at det ligefrem var en stærk launch-lineup 360 havde. Dette er dog ofte tilfældet med nye konsoller. Som jeg skrev før, er der rigtig mange fede exclusives på vej til PS3. For at runde af, synes jeg også man får meget mere end blot en Blu-Ray afspiller i PS3. Med en 60 GB PS3 får du: Indbygget 60 GB harddisk, 1080p kompatibel konsol, Gratis Online, Bagud- kompatabilitet, indbygget wifi, trådløse controllers som standard, Flash kort læsere og en konsol som kan fungere som mediecenter samt interagere med PSP og sidst men ikke mindst er linux kompatibel. Hvis vi sammenligner nogle af disse ting med 360, synes jeg helt klart at PS3 er en maskine hvor man får mere for sine penge.
Xbox 360 er IKKE kompatibel med nogen af næstegenerationsmedierne, medmindre du køber et eksternt HD-DVD (ca. 1200 kr.) drev til den. På 360 koster det penge at spille online. På 360 skal man købe en adapter hvis man vil have wifi. 360 har 20 Gb som maksimal HDD kapacitet (PS3 har 20 GB som minimum, med mulighed for at udvide på begge modeller). Det er kun 360 premium som har trådløse controllers. Og slutteligt har 360 ikke nogen Flash kort læsere

Slutkommentarer
Til slut vil jeg gerne påpege, at jeg synes, at gamemakerman's indlæg bærer præg af for mange underlige påstande, og for få kilder til at bakke dem op.

Anden del af debatten vil snart blive postet.

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her