Dr_Gonzo's blog
20-06-2008 - 19:35

Der er altid mørke for enden af tunnelen

Efter at havde kæmpet mig forbi den vildt irriterende bil-sekvens (jeg er glad for at høre, at der er andre der ikke havde lige så meget bøvl med den som jeg) er jeg nu kommet et godt stykke ind i tredje kapitel og spillet er begyndt at vokse. Jeg er faktisk gået hen og blevet helt glad for det. Med en god blanding af puzzles, platform og action er spillet nu begyndt at underholde mig.

 

Når man indser at styringen ikke sidder lige i øjet, er der kun en ting at gøre og det er vende sig til den. Så i sidste ende, vil jeg mene at dette spil belønner den tålmodige, for langsomt begynder det at folde sig ud, som en smuk markblomst en tidlig dugvåd forårsmorgen og spillet ende faktisk med at opsluge en totalt.

 

Til alle de achivement-junkies der sidder derude, kan jeg kun anbefale at anskaffe dette spil, da det indeholde nogen af de letteste achivements, jeg længe har set. Jeg har svært ved at forstille mig, at man ikke har scoret samtlige 1000 points, når spillet er gennemført.

 

Så venter jeg bare på uhyggen, men jeg bliver nok nød til at indse, at den har Eden ikke formået at indfange i denne femte ombæring af Alone in the Dark.

20-06-2008 - 16:34

I bil på Manhattan

Jeg er nu lige på grænsen til at blive gråhåret. Jeg sidder fast i en meget storslået bil-sekvens, hvor jeg skal køre igennem Manhattan for at nå frem til Central Park, stærkt forfulgt af et jordskælv. Sekvensen er selvfølgelig max scriptet, men det gør ikke noget, for det hele virker meget episk med storslået musik, sammenstyrtende bygninger og massere af eksplosioner.

 

Problemet er bare, at jeg for det første, ikke har nogen ordentlig kontrol over bilen, den skøjter rundt som Charlie Chaplin ved møde med en bananskræl. For det andet, er der et eller andet helt galt med fysikken i spillet, nogle gange vælger min bil, en gul taxa, vi befinder os jo i New York, helt umotiveret, at begynde at lave saltoer, på et niveau der vil kunne gøre enhver trampolinudøver misundelig, med det resultat at jeg hver gang bliver indhentet af jordskælvet.

 

Lig dertil, at hele sekvensen skal køres ud i et, uden checkpoints og du har en rigtig dårlig kombination mellem flot action og nedturs gameplay.

 

Spillet har indbygget en funktion hvor man kan vælge at springe over sekvenser, hvilket jeg virkelig kan forstå de har følt sig nødsaget til at tilføje, så man altid har en chance for at komme videre. Men ærlig talt, hvis det bliver nødvendigt for mig at bruge denne funktion på noget tidspunkt, så går jeg hellere ned og bytter spille. Dårligt arbejde Eden!

 

Og nu tilbage til spillet, forsøg nummer 16 venter.

20-06-2008 - 15:12

Efter to små timer alene i mørket.

To kapitler inde i spillet nu. Noget mesterværk er det bestemt ikke, men på den anden side er der heller ikke tale om et elendigt spil.

 

Det positive først:

 • Der er en forholdsvis god stemning i spillet, især er lydbilledet med til at trække en ind i spillet.
 • Der sker noget hele tiden, så man når aldrig at kede sig.
 

Og så det negative:

 • Spillet er fyldt med script-sekvenser, normalt ikke noget jeg er imod, hvis sekvenserne bare fungere godt, men det gør de ikke altid. Ofte finder du dig selv i en trial-and-error situation, hvor det på ingen måde er logisk hvad du skal gøre for at komme igennem sekvensen. Man dør ofte op til flere gange og må prøve forskellige ting, som du på ingen måde har mulighed for at regne ud, første gang du spiller en given sekvens, for at komme videre.
 • Styringen er ikke alt for god, især i 3rd person mister man ofte overblikket og hvis man så prøver at spille det 1st person, så springer det tilbage til 3rd, hver gang en eller anden video-sekvens udspiler sig eller man samler noget op.
 • Kampene er latterlige, da man slet ikke har nogen feeling med ens våben.
 • Der er ånd svagt mange clipping-fejl, noget der burde være rettet op på i test-fasen.
 • Selv om lyden overordnet er god, så mangler der dyb bass, jeg befinder mig i en skyskraber der er ved at styrte sammen rundt om ørene på mig, men aldrig kommer min subwoofer på arbejde.
 • Stemmeskuespillet er mildest talt på b-niveau, men i det mindste, er det hele tiden nemt at høre hvad der bliver sagt.
 • Hvornår bliver det uhyggeligt?
 

Nåh men tilbage til spillet, jeg rapportere tilbage senere.

20-06-2008 - 11:10

Venter i spænding

Jeg har fri fra arbejde i dag, og det passer mig godt, for om ikke så længe skulle posten gerne smide et eksemplar at Alone in the Dark i min post kasse, og så skal der games. Jeg er lidt nervøs efter at havde hørt om en meget negativ anmeldelse fra Norge som kun giver spillet 3 ud af 10. Men på den anden side, jeg er horror-fan (i hvert fald når det kommer til spil) og det er jo ikke ligefrem fordi vi er blevet begavet med spil, i denne genre på 360’eren, så mon ikke, at jeg nok skal blive godt underholdt i det mindste? Condemned 2 synes jeg var en fæl skuffelse, der ikke bragte meget nyt under solen, eller måske skal man sige månen, og derfor fik jeg aldrig nogensinde gennemfør det, før end det var blevet byttet for et andet spil, så dette bliver mit første rigtige møde med genren, siden Condemned (december 2005).

 

Jeg vender tilbage senere, når posten har været her og jeg har fået spillet lidt, så må vi se hvad min første dom bliver.

 

God gamer til alle andre, der med længsel, lige som jeg, har set frem til denne udgivelse.

24-08-2007 - 14:56

Slettet

Slettet

Xboxlife Blog
Profil Statistik
 • I dag: 0 besøgende
 • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her