DonWernerDK's blog
25-01-2007 - 22:12

Blood Diamond


Jeg er netop kommet hjem fra en tur i biograffen, hvor jeg har tilbragt knap 2½ time i selskab med Leonardo DiCaprio og filmen Blood Diamond. Jeg havde på forhånd ret store forventninger til denne film, da den bl.a. for nylig er blevet indstillet til én Oscar.

Handlingen udspiller sig i starten af 1990'erne, i det borgerkrigshærget Sierra Leone. Danny Archer (spillet af Leonardo DiCaprio), er en tidligere lejesoldat fra Zimbabwe, der nu erhverver sig ved diamantsmugling og Solomon Vandy (spillet af Djimon Hounsou), er en lokal fisker fra Mende-folket.

Begge er de afrikanere, men deres baggrunde og situationer er så forskellige, som de kan være…i hvert fald lige indtil skæbnen fører dem sammen i en fælles jagt på at finde en meget sjælden lyserød diamant, som kan ændre deres liv.

    

Blood Diamond er en go' film, uden tvivl, men den er ikke fantastisk. Den har nogle rigtig spændende scener, men desværre også en del kedelige. Især midtvejs i filmen er der en periode hvor det går lidt trægt. Jeg talte hele 7 personer der forlod filmen i utide, hvilket må siges at være ret usædvanligt, på en premiere-aften.

Både Leonardo DiCaprio og Djimon Hounsou spiller rigtig godt og det er ikke mindst deres bedrifter der holder filmen oppe på et acceptabelt niveau.

Alt i alt er Blood Diamond en meget jævn film, der kun hæver sig lidt over gennemsnittet. 

Jeg gi'r den derfor 4 små stjerner ud af 6 mulige. 

                                           
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her