DonWernerDK's blog
24-01-2007 - 15:08

Ich bin ein Gambler!


Nu er jeg generelt ikke typen der blærer mig, men der er jo nogle ting man bare er så stolt over at man bliver nød til og dele det med andre. For tre måneder siden købte jeg for 11.000 kr. aktier. Egentlig har jeg aldrig interesseret mig for den slags, men efter og ha' læst lidt om det, besluttede jeg mig for at prøve lykken.

Jeg kontaktede min bank der oprettede et depot til mig, som er det eneste (udover penge) der kræves for at man kan handle med aktier. Det første spørgsmål der melder sig er selvfølgelig, hvilke aktier skal man købe? Generelt findes der tre katagorier af aktier - lav, mellem og høj-risiko. Eftersom jeg nok er lidt af en gambler valgte jeg at invisterer i høj-risiko aktier.

Nordea Bank har en investeringsforening, hvor de udbyder forskellige aktier-porteføljer. Jeg valgte "Emerging Markets", som indeholder ca. 25 forskellige viksomheder. Så nu er jeg bl.a. medejer Samsung, Petroleo, Sberbank, Unibanco, LG Electronics og mange andre.

Som sagt er det tre måneder siden jeg startede mit investerings-eventyr og siden da er min aktie-portefølje steget i værdi fra 11.000 kr. til idag og være 13.064 kr. værd. Det er en stigning i værdi på knap 19%. Fortsætter det sådan vil jeg ha' fordobblet formuen om ét år. Det er da meget godt gået, synes I ikk'?

                                         New York Stock Exchange
                                                 New York Stock Exchange
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her