DonWernerDK's blog
22-01-2007 - 09:50

Min ynglingsplante!


Jeg er ikke bleg for at indrømme at jeg har en ynglingsplante. Det lyder måske lidt underligt, men så alligevel ikk', for det drejer sig nemlig om en forholdsvis kostbar mescalin kaktus.

Det er en kaktus jeg har haft helt fra frø. Jeg har selv sået den tilbage i 1999 og fået den til at gro. Generelt vokser kaktusser ikke ret hurtigt og det gælder også min San Pedro kaktus (Trichocereus pachanoi på latin). Den vokser primært om sommeren og det bliver sjældent til mere end 5-7 cm. om året. I naturen vokser den vildt i både USA og Mexico.

Nu tænker du så måske, jamen, hvorfor er den kostbar? Det er den fordi den indeholder det aktive stof mescalin som er stærkt euforiserende. Med den størrelse min kaktus har i øjeblikket vil den kunne indbringe 1500-2000 kr. hvis jeg solgte den. Den kan nemlig spises, hvorefter man vil opnår en LSD agtig rus.

Jeg har dog ingen planer om at "slagte" min kaktus. Den skal tværtimod følge mig resten af mine dage og ha' lov til at vokse sig rigtig stor. San Pedro arten kan nemlig blive op til 6 meter høj og 300 år gammel.

Skulle du ha' fået lyst til selv og prøve at gro en mescalin kaktus, kan du købe frøene her.

Billedet herunder er ca. ét år gammelt, så den er vokset lidt siden.

                                          San Pedro kaktus
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her