DonWernerDK's blog
17-06-2007 - 16:13

Hot Fuzz - En kultklassiker?


There's no two way's about it - Hot Fuzz er uden tvivl den bedste film jeg har set i år. Det er i sandhed en ekstraordinær film! Vi har de sidste par år fået en række filmperler fra England, men ingen af dem når op på siden af Hot Fuzz - Dette er en film der har kult-klassiker potentiale! Intet mindre!

Hot Fuzz handler om super-strømeren Nicholas Angel (Simon Pegg) der bliver forflyttet fra London til en søvning lille by ved navn Sandford. Hans nye makker bliver Danny Butterman (Nick Frost), der mildest talt ikke er den hurtigste knallert på havnen. Det varer dog ikke længe før de to får deres sag for, da der begynder at sker mistænksomme ulykker og andre mærkelige ting i den lille by.

Hot Fuzz formår det de færreste film kan, nemlig at starter ud som en komedie, hvorfra den skifter til at være en actionfilm, dernæst en gyser, inden den igen påtager sig rollen som en komedie- og actionfilm. Det er ganske enkelt genialt på et højere plan!

Simon Pegg levere i den grad varen som den en noget sammenbidt, halvbitter super-cop, der har svært ved at affinde sig med sin skæbne. Han føler selv han hører hjemme i London's pulserende byliv, hvor der sker en forbrydelse på hver gadehjørne, men i stedet vil skæbnen altså, at han bliver forflyttet til byen Sandford, hvor der ikke er sket et mord i over 20 år, og som har landets laveste "crime rate".

Nick Frost der spiller hans halvtumpede partner gør det også fantastisk godt. Han gi'r den virkelig gas som wannabe copper og det er ikke kedeligt! Faktisk er det ret svært for mig overhovedet at finde noget jeg kan kritiserer ved filmen. Den varer knap 2 timer, hvilket i sig selv er usædvanlig for en action/komedie- og gyserfilm, men den bliver på intet tidspunkt langtrukken eller kedelig. Nærmest tværtimod. Tiden flyver afsted og man er konstant godt underholdt!

Som en lille indikator på hvor fed en film vi her har med at gøre, så kan jeg afslutningsvis nævne at den er røget direkte ind på en 113 plads på imdb.com's liste over de 250 bedste film i verden, med en imdb rating på 8.4 - Imponerende!

Jeg vælger at gi' den 5½ stjerner, hvilket er det højeste jeg nogensinde har givet her på bloggen!

Karakter:

Imdb Rating: 8.4  (top 250: #113)

                           Se Trailer (HD) | Official Website | Læs mere på imdb.comDel denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her