DonWernerDK's blog
08-04-2007 - 09:51

300


Forleden dag var jeg en tur i biografen hvor jeg så filmen 300. Mine forventninger til filmen inden var umiddelbart ikke særlig store, bl.a. fordi den er instrureret af Zack Snyder, som er en relativ ukendt instruktør, med kun 2-3 (middelmådige) film bag sig. Kigger man på rollelisten er den heller ikke prangende. Der er kun et par enkelte navne man nikker genkendende til. Alt dette skulle dog vise sig at være fuldstændig ligegyldigt!

300 er en fantastisk spændende genfortælling af Slaget ved Thermopylæ, hvor Kong Leonidas (spillet af Gerard Butler) og hans 300 tapre spartanere slås mod den persiske Kong Xerxes og hans enorme hær. Deres motto er ingen tilbagetog, ingen kapitulation – kun død og ære.

300 er en filmudgave af Frank Millers grumme og til tider ret brutale tegneserie om begivenheden der fandt sted år 480 f.kr.

Det er en ualmindelig blodig film, med masser af vilde kampscener. Det ene slag afløser det andet, dog uden at det på nogen måder bliver trivielt eller kedeligt. For midt i voldsorgiet er der stadig en historie der bliver fortalt, som er rigtig spændende og formår at fange en fra første færd.

Samtidig er det et stykke flot grafisk filmkunst, idet billedet er så voldsomt bearbejdet, at det mest af alt minder om en mellemting mellem en spillefilm og animation på samme måde som Frank Millers egen film Sin City.

Alt er computergenereret her, undtagen mændene. De er derimod til gengæld blevet specialtrænet op til et helt år før optagelserne gik i gang, for at kunne få den rette klassiske krigermuskulatur til de næsten nøgne kroppe, der er gennemgående i hele filmen.

Det er æstetisk en meget flot film, som jeg virkelig har svært ved at sætte en finger på. Det er super underholdning med et højt testosteron-niveau! Så skynd dig i biografen og se den, mens du stadig har chancen. Den fortjener det storre lærred!

Karakter:

Imdb Rating: 8.0

                         Se Trailer (HD) | Official Website | Læs mere på imdb.com

                     Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her