DonWernerDK's blog
06-04-2007 - 07:59

Påsken - Kort fortalt!


Jeg er ikke kristen. Faktisk valgte jeg helt tilbage i 1999 at melde mig ud af den danske folkekirke og samtidig sparer 1% i kirkeskat. Men selvom man er ateist så får man jo alligevel lov til at holde den ferie, som alle de kristne højtider kaster af sig. Herunder er Påsken uden tvivl den vigtigste, som består af skærtorsdag, langfredag og påske søndag.

Det var nemlig ifølge Biblen de tre dage, for lidt over 2000 år siden, der blev den dramatiske kulmination på Jesu liv: hans henrettelse og hans genopstandelse.

Men hvad er det egentlig lige der sker på de forskellige dage i Påsken og hvorfor? Jeg skal ærlig indrømme, at jeg ikke har læst i Biblen siden engang i 80'erne, hvor den stod på religion i folkeskolen. Selvom jeg ikke er kristen og religion i al almindelighed ikke interesserer mig det fjerneste, så synes jeg alligevel man har en pligt til at sætte sig lidt ind i tingene, når man nu får næsten én uges ferie på den konto.

Hvis du har det på samme måde, så kan du her få et lynkursus i Påsken og holde din ferie med go' samvittighed!

Begivenhederne udspiller sig således:

Skærtorsdag spiser Jesus den sidste nadver med hans 12 diciple, hvoraf én af dem senere forråder ham - nemlig Judas.

Langfredag bliver Jesus taget til fange af romerne (under Pontius Pilatus), og korsfæstet uden for Jerusalems bymur for blasfemi.

Påske søndag, altså tre dage senere, genopstår han fra hans grav og en myte er født.

Herunder ses Leonardo Di Vinci's berømte billede af "Den sidste nadver".

Den sidste nadver

Rigtig go' Påske!
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her