DonWernerDK's blog
17-02-2007 - 21:32

Nesquik vs. Schovit


Jeg har tidliger på min blog skrevet lidt om forholdet mellem kvalitet, kvantitet og pris. Nu er det jo således at kvaliteten på en varer ikke altid hænger sammen med dens pris og det vil jeg gerne komme med et glimrende eksempel på her.

Jeg har en svaghed for kakao-mælk. Jeg drikker mindst en halv liter af det om dagen og af samme grund bilder jeg mig da også ind at jeg har lidt forstand på det.
 
I Aldi findes der et produkt der hedder Schovit, som jeg i flere år har været fast forbruger af. Det er kakao-pulver, som man ved at tilsætte mælk laver til kakao-mælk (big surprise!). Det er et lavpris produkt, som koster ca. det halve af hvad man betaler for et tilsvarende "mærke-varer" produkt.

For nylig var jeg så en tur i Føtex, hvor jeg fik lyst til at prøve et andet mærke af kakao-pulver. Valget faldt på det dyreste produkt på hylden, hvilket var Nesquik. Jeg betalte lykkeligt 32.95,- for 800gr. Til sammenligning koster Schovit 17.95,- for den samme mængde. Så naturligt nok havde jeg store forventninger til Nesquik's produkt, da jeg kom hjem og skulle smage det for første gang.

Til min store skuffelse, ser jeg som det første, at pulveret ikke formår at dele sig jævnt i mælken. Det klumper ganske enkelt, hvilket ikke er lækkert og iøvrigt forstyrrer smags-oplevelsen. Det er jo ikke meningen at man skal ha' klumper af kakao-pulver ind i munden sammen med mælken. Det skulle jo helst være fordelt i mælken, når det når så langt.

Og som om det ikke var nok, så er smagen heller ikke noget at råbe hurra for. Den er for skarp, eller bitter om man vil. Det hænger muligvis sammen med at sukker-indholdet er lavere i Nesquiks kakao-pulver end den er i Schovit's, men det er jo ingen undskyldning. Man drikker vel netop kakao-mælk for at få den søde smag. Det gør jeg i hvert fald.

Så alt i alt en skuffende oplevelse. Her ville jeg forkæle mig selv, ved at købe et dyrt mærke-varer produkt og så skuffer det fælt. Så mit råd til alle jer derude. Smut i Aldi og køb en dåse Schovit. Det dur!

                           
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her