DonWernerDK's blog
28-01-2007 - 15:53

Babel - En mini-anmeldelse!


Umiddelbart skulle man ikke tro der kan komme noget godt ud af en historie om en sexhungrene døvstum japansk teenagepige, et par marokkanske gedehyrder og en enkelt mexicansk desperado, men det er faktisk lykkedes i filmen Babel. Det siges at være en ret anderledes film. Ikke anderledes på den dårlige måde, men på den gode. Filmen har nemlig ikke blot én historie men hele fire. De er alle vidt forskellige men alligevel hænger de sammen på forunderlig vis.

                

Vi følger det amerikanske ægtepar Richard (Brad Pitt) og Susan (Cate Blanchett) der er taget på ferie i Marokko for at redde deres vaklende ægteskab. Samtidig er to marokkanske drenge ude for at holde øje med en flok geder. De har af deres far fået en riffel, som de skal bruge til at beskytte gederne med. De beslutter sig for at afprøve rifflen og affyrer ét skud der rammer en forbipasserende bus med amerikanske turister. Denne hændelse sætter en kæde af begivenheder i gang, som kommer til at involvere mennesker fra hele verden.

Babel kræver ens fulde opmærksomhed hele vejen igennem da den springer både i tid og sted. Filmen starter i Marokko, ender i Tokyo og ind i mellem bringer den os til en rig forstad i San Diego, USA og et fattig slum-kvater i Tijuanna, Mexico. Filmen således er klippet ret hårdt - man bliver brutalt kastet fra den ene historie til den anden uden varsel.

                

Filmen kunne måske godt ha' været en været lidt kortere. Den er næsten 2½ time og det gør den lidt tung ind i mellem, men ellers er det svært at finde noget at kritisere, for det er en virkelig en god film. Normalt er jeg ikke den største tilhænger af drama genren, men med en film som denne, er det svært ikke at blive begejstret.

Og så lige en "heads up" til alle de piger der måske overvejer at se filmen, pga. Brad Pitt, som ham den lækre. For det er han ikke rigtig i Babel - han har et kedeligt gråt skæg, rander under øjnene og er det meste af tiden tilbringer han indendørs i et mørkt stenhus i en grå marokkansk bjerglandsby. Der er ikke noget action-helt over hans rolle her, men til gengæld spiller han fantastisk, i en mere rå og moden udgave end nogensinde før. 

Jeg gi'r filmen 4 store sjerner ud af 6 mulige.

                                                 
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her