DonWernerDK's blog
27-01-2007 - 11:44

Night at the museum


Lad det være sagt med det samme, Night at the museum er en komedie lidt udover det sædvanlige. Ikke alene er den spækket med fantastiske effekter, men den har også en go' historie at fortælle. Som børn har de fleste af os nok fantaseret om hvad der egentlig foregår på et museum, når lyset bliver slukket, dørerne låst og publikum er gået hjem. Det er udgangspunktet i Ben Stillers nyeste film, som er en komedie der hæver sig pænt over gennemsnittet!

Vi følger den godhjertede og lidt naive dagdrømmer Larry Daley (Ben Stiller) der føler, at han er bestemt til at udrette noget stort på trods af at uheldet ellers synes at ramme ham gang på gang. Af mangel på bedre beslutter han sig for at ta' et  job som nattevagt på det nationalhistoriske museum.

            

Hvad Larry ikke ved er, at de historiske skikkelser og væsener i form af bl.a. romanske gladiatorer, cowboys og dinosaurer bliver levendegjort i nattens mulm og mørke og inden Larry har set sig om udspiller der sig et væld af kampe i museets mørke gange. Den eneste han kan søge hjælp hos i håbet om at stoppe urolighederne og redde museet er Præsident Roosevelt (Robin Williams).

Industrial Light & Magic har virkelig været på overarbejde i denne film. Uden deres hjælp havde det ganske enkelt været umuligt at skabe en film som Night at the museum. Samtidig med at effekterne er mange og flotte, hæver de også filmens niveau.

Ben Stiller leverer som sædvanlig varen, men også Owen Wilson og Steve Coogan gør det fantastisk i rollen som henholdsvis Cowboy og Romersk hærfører. Faktisk er det lidt svært for mig at finde noget ved filmen og kritisere, for den er bare rigtig godt lavet og virkelig sjov. Bestemt en biograf tur værd.

Jeg gi'r den 5 stjerner ud af 6 mulige.

                                   
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her