Da Senzai's blog
05-04-2010 - 13:17

Magisk Mandag: Hvor meget vil jeg det her?


Mit Wrexial deck blev ikke den store succes, jeg havde håbet. Jeg er dog ikke slået helt ud endnu, men jeg er nødt til at få defineret mig selv som Magic: the Gathering spiller.


I den allerførste udgave af Magisk Mandag skrev jeg, at mit mål er at kvalificerer mig til og spille ved DM i Magic Kort. Som det ser ud nu er det et ganske urealistisk mål.  

 Jeg <3 Magic, men jeg er nødt til at finde ud af, hvad mine ambitioner er, og vil jeg virkeligt spille kompetetivt, skal jeg lade være med at være en scrub. Med scrub mener jeg ikke nødvendigvis en, der spiller dårligt, men en, der sætter begrænsninger for sig selv. Det kan være i form af en ”Jeg vil ikke netdecke” attitude eller jeg synes Baneslayer (Hvorfor skal jeg altid nævne den?) er for plat, og vil derfor ikke spille den.


- Det er den pro´erne spiller med!

Tid

Et af mine større problemer er den tid, jeg har til rådighed. Jeg er stadig ikke helt god til at spille ”live”. Hvis min modstander er dead-serious, kan jeg af en eller anden grund godt blive nervøs. Eller, hvis han spiller utroligt hurtigt og ligner, der er ved at dø af kedsomhed i samme øjeblik, han har passet turen, har jeg en dum tendens til ikke altid at tænke tingene helt igennem. Jeg bliver påvirket af min modstander, og det resulterer i, at jeg laver småfejl, som i sidste ende kan koste mig spillet. Det sker aldrig, når jeg spiller online på boksen. Løsningen på mit problem er for det første at slappe af, og så ellers bare få spillet mere, og få mere erfaring.

Det er der problemet ligger. I min LGS (local game store :D) bliver der battlet hver lørdag undtagen den sidste lørdag i hver måned, hvor der bliver spillet legacy (også Magic, men et andet format end det jeg spiller). Jeg arbejder, hver tredje lørdag, og kan derfor kun spille 2 gange om måneden – givet, at der ikke er et eller andet familietamtam, som der jo er en gang imellem, for så kan jeg kun spille en gang om måneden.

 En gang, eller to gange når jeg er heldig, om månden er ikke nok gametime til at udvikle mig og blive en bedre spiller. Det er ligesom sport. Vil du være god er det ikke nok at løbe en tur med bolden en gang om måneden.

  Det er også en mulighed at finde et andet sted at kaste med pap. Det eneste sted, der ikke ligger hjernedødt langt væk er i Lyngby, men de spiller om onsdagen. Onsdag passer mig sindssygt dårligt, da jeg går til Karate der. Det er et spørgsmål om prioriteter. Er jeg villig til at give karate op for at kunne spille mere kort? Nej.

Den tid jeg har til rådighed uden skulle opgive andre aspekter af mit liv gør, at jeg ikke vil kunne blive mere end en casual spiller.

Penge

Jeg bygger decks på et budget. Ikke noget decideret budget, men jeg er for nærig til bruge penge på et playset af Baneslayers eller painlands. Det giver sig selv, at hvis man ikke er villig til at bruge 4 gange 49,95 dollars på Slayeren og derfor køber 4 Battlegrace Angel i stedet, så vinder man ikke ligesom meget, som havde man punget ud.

Den lyst jeg har til spillet, og til at tage det næste skridt stemmer ikke overens med den tid og de penge, jeg er villig til at bruge på det. DM er et mål, der er blevet sat for højt, og jeg reviderer mit mål til at være top 4 ved en FNM. Jeg er en casual spiller og bliver nok aldrig mere end det. Det er også fint, så længe, at jeg er afklaret med mig selv om, at jeg at spiller fordi, at jeg synes spillet sjovt.

 Dermed ikke sagt, at jeg ikke synes, at det er sjovest, når jeg vinder. Jeg er ikke så meget for at spille med velkendte tier 1 som alle andre også spiller med. Jeg kan bedst lide, at spille med mine ”egne” decks, selvom jeg så heller ikke vinder helt ligeså meget. Det svarer lidt til, at jeg heller ikke spiller med Sagat i Street Fighter IV, men spiller Gen fordi, at han er sej, selvom han kun vinder halvt så mange kampe.

Sidste uges deck

Jeg har droppet det Blå-Sorte deck, jeg har arbejdet på de sidste par uger. Jeg sad i toget på vej hjem fra lyngby, og konkluderede, at den eneste måde, at jeg kunne lave decket bedre på var at splashe hvid. For Wall of Denial, Path to Exile, Day of Judgement, og så skulle jeg droppe mine langsomme Wrexial, LoE´s, og Nemesis of Reason´s. Uden dem var der egentligt ingen grund til Rite of Replication eller Hauting Echoes, og jeg kunne nøjes med Sphinx of the Jwar isle som finisher, hvilket betyder, at decket ville blive markant anderledes og ikke i the spirit, det var oprindeligt intended!

Jeg har dog alligevel lavet lidt småjusteringer i decket.

Jeg har skrottet Into the Roil og Spreading Seas, da det eneste jeg brugte dem til var desperate forsøg på at trække mere mana. Jeg har i stedet langt Calcite Snapper ind igen, og tilføjet et land mere. Derudover, har jeg langt Whispersilk cloak i decket, for at gøre Lord of Extinction farlig og Wrex unblockable uden spreading seas.
Den aktuelle deckliste kan ses her: http://www.danskmagic.com/deckbox/index.php?ID=54003&format=Standard&kategori=Allt

Jeg har allerede et nyt deck i støbeskeen. Det bliver noget så originalt som et MonoGrønt beatdown, da det har lang tid siden, jeg har prøvet det, og har lyst til at baske folks fjæs ind :D

Stryg det tidligere mål om en Top 4 ved FNM. Den første målsætning bliver, at jeg vinder flere kampe end jeg taber.

-Shin

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her