Da Senzai's blog
22-03-2010 - 17:37

Magisk Mandag: Det tidlige udkast.

- Men først noget helt andet!


Som nogen måske kan huske, at jeg forrige sommer var træt af at være fed, og derfor gik igang med en slankekur!

http://blogs.xboxlife.dk/da_senzai/kategori/1119

Jeg vejede mig lige igår, og var nede på 100,8 kg! Så jeg har tabt mig godt og vel 10 kg! Det kan godt være, at jeg har været over et år om det, men det er alligevel nice, at det går nedad stadigvæk istedet for, at jeg bare bliver federe og federe! :D


Det nye deck

Som skrevet sidste mandag skal jeg have gang i et nyt deck. Jeg har valgt prøve noget nyt, nemlig at tage udgangspunkt i et creature, jeg synes godt om, og så bygge decket op omkring ham. 

Det første udkast bliver sjældent, hvordan decket kommer til at se ud i sidste ende, men jeg vil alligevel lave en skitse af decket, så ideen og nøglekortene kommer på plads. Når den første deckliste er lavet, så har man noget af ændre i efterhånden, som man få flere ideer. 

Jeg så worldwake serien igennem, og blev straks forelsket i Wrexial, the Risen Deep. Et stort, fedt og ondskabsfuldt søuhyre. Der er ingen tvilv om, at han spiser piratskibe til morgenmad. 
 


Champen

Deckets første kort bliver 4 Wrexial, the Risen Deep. Han er sort, så han griner af næsten al sort removal, hans 5/8 krop får røde burn spells til at prælle af, og sørger for, at han overlever nærkampe med de fleste af formatets spilbare dyr. 

Han har både Islandwalk og Swampwalk, hvilket vi selvfølgelig vil udnytte, og kan derfor læses som ”Wrexial, the Risen Deep is unblockable”, og modstanderen får derfor fem på hatten, hver tur efter Wrexial har ramt bordet. 

Sidst, men ikke mindst gør Wrexial sidste evne, at vi kan smide alle modstanderens instants og sorceries tilbage i fjæset på ham. Det skulle gerne give os card-advantage i form af gratis spells. 

Beskyttelse 

Selvom Wrexial er hårdfør, spiller folk stadig med Terminate, Path to Exile og Oblivion Ring, så  helt sikker kan han ikke føle sig. Jeg vil derfor spille med 4 Negate, til at hjælpe ham med at holde sig i live.  

4 Duress bliver det også  til, så jeg kan fjerne deres start removal med det samme. Den kan også bruges til at sende klamme spells i graveyarden, så  Wrexial kan kaste dem.  


 

Support
 
Skal Wrexial være rigtig dødelig er han også nødt til at ha´ nogle homies i ryg.

Wrexial er dyr med sin casting kost på 6 mana, og jeg finder det derfor nødvendigt med 4 Everflowing Chalice til at speede Wrexial og ikke mindst decket lidt op. 

Wrexial har Islandwalk, og vi vil have, at han giver 5 skade + 1 gratis spell, hver eneste tur. For at være sikker på, at han deliver, spiller jeg 4 Spreading Seas, der laver modstandernes lande om til Islands, og derved gør vores helt unblockable, uanset, hvem vi spiller imod. Worldwake serien re-introducerede os for manlands. Dem kan Spreading Seas også gøre kål på. Normalt ville jeg ikke spille en spell, der ikke rigtigt ville kunne regnes for andet end en cantrip. Det der gør Spreading Seas spilbar er, at man må trække et kort, når den kommer i spil, og man kommer derfor uden om disadvantagen ved at spille en spell, med så lille effekt.   

4 Nemesis of Reason vil give os en alternativ win-condition og har en crazy god synergi sammen med decket og dets bomber (kommer jeg ind på lidt længere nede). Hver gang, han angriber sender han 10 kort i modstanderens grav, og hjælper derfor Wrexial med at finde spells, vi kan kaste. 


 

Bomber. 

Vores uhyrer har ramt boardet, og nu er det tid til, at vi dropper bomber for sejren.

Everflowing Chalice sørger for, at vi har massere af mana, og det vil vi gerne udnytte. Jeg fandt Rite of Replications, og den vinder spillet, hvis den bliver spillet med kicker på Nemesis of Reason, da vi i den efterfølgende tur kan mølle for 60 kort. Decket her spiller ikke med mange creatures, så Rite of Replications kan også bruges som et ekstra dyr. Enten en ekstra Nemesis eller, hvis vores modstander spiller noget klamt, som f. eks en BaneSlayer Angel. Jeg tror, at 3 Rite of Replications vil være passende. Jeg vil gerne trække den, men helst lidt inde i spillet. 

 

Et kort, jeg her haft meget glæde af i tidligere decks er Haunting Echoes. Nemesis og Reason skal ikke have angrebet meget mere end 2 gange før, at en Haunting Echoes vil smadre deres deck. Udover, den får modstanderen til at trække nitter/land, så vil den ofte også kunne mølle for en god del. Jeg kommer 2 Haunting Echoes i decket, da den ikke er meget værd i starten af spillet, men super, når først modstanderen har fået en del kort i graven. 

Den sidste ”bombe”, hvis man da kan kalde ham det, er et kort, jeg ikke 100% sikker på er nødvendig i decket. Han er dog så latterlig sammen med Nemesis of Reason, at jeg er nødt til at prøve ham. Vores deck har i forvejen meget få creatures, så tror, at det vil være godt med 2 mere, således, at vi ikke bare sidder og kigger på bordet uden at spille noget. Jeg kommer 2 Lord of Extinction i decket. Ligesom Nemesis of Reason, så vil han langt størstedelen af tiden vinde spillet, hvis han bliver ramt af en Rite of Replications med kicker. 

Removal. 

Removal klarer man sig aldrig uden. 4 Into the Roil ryger i decket. Den er kanon fordi, at kicker jeg den må, jeg trække et kort. Derudover, kan den til nød redde mine egne dyr fra removal, og den kan tilmed ramme planeswalkers, der har for mange counters på. Tilføjer jeg 24 lande, er der plads til et enkelt kort mere i decket. Det bliver 1 Doom Blade


 

Deckliste - Wrexial, Alpha Udkast (hvad sker der btw, for linieafstanden?)

 

4 Duress

4 Negate

 

4 Into the Roil

1 Doom Blade

 

4 Spreading Seas

2 Haunting Echoes

3 Rite of Replication

 

2 Lord of Extinction

4 Wrexial, the risen deep

4 Nemesis of reason

 

4 Everflowing Chalice

 

9 Swamp

9 Island

2 Forest

4 Terramorphic Expanse

 

Jeg overvejer at gøre plads til Calcite snapper, da jeg er bange for at decket måske er en smule for langsomt. Jeg har derfor et build i baghånden med fire Skildpadder og 2 Liliana Vess (vess gør op for de kort, jeg er nødt til at fjerne for at få plads til Calcite via hendes tutor ability)

Ideen og hovedkortene er på plads, så nu mangler decket at spiltestes, og det skal nok tweakes gevaldigt.

- Shin

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her