Da Senzai's blog
07-01-2007 - 23:26

Alias

 

- Et Mestervæk uden lige

 

 

 

Jeg er (desværre) lige blevet færdig med at Læse Alias Omnibus - en af de bedste Tegneserier, jeg nogensinde har læst!


Alias er skrevet Brian Micheal Bendis og Illusteret af Michael Gaydos. Mark Bagley ( Min Personlige Favorit Tegner, der blandt andet stod for "Splatter Maler Byen Rød") er med som gæste tegner. David Mack står for de utroligt flotte Covers.

Alias er en krimi-tegneserie, der foregår i Marvel-Universet og handler om den tidligere Superheltinde Jessica Jones, der efter et truamatisk møde med Superskurken Purple Man vælger at trække sig tilbage, og istedet opstarte Privatdetektiv bureau´et; Alias Investigations.

Man følger Jessica Jones arbejde som Privat detektiv, og gennem hende får man de lidt mere mørke sider af Marvel Universet at se. Stilen er dyster og historierne foregår mere på "Gadeplan" end, hvad vi er vant til at se fra Marvel.

Selvom vores heltinde har superstyrke og kan flyve er det ikke superkræfter og bankning af superskurke, der er drivkræften i Alia. Derimod Jessicas Personlige problemer, Kærlighedsliv, Etiske dilemmaer, Hendes oplevelser som Detektiv og hendes personlige udvikling. Vi følger ikke superhelte, der skal ud og redde verden fra den nyeste superskurk, derimod ser vi skræmmende og personlige hverdagshistorier .

Jessica bruger sjældent sine Superkræfter. For det første har hun, som hun selv udtrykker det; ikke helt styr på det at lande igen efter en flyvetur. Udover det har hun sjældent oplevet, at der kommer noget godt med det. Alt for ofte har utak været lønnen eller også er hun simpelthen selv endt op med at få tæsk.

Persongalleriet i Alias er også interessant og er fyldt med B-Helte som Luke Cage, Ant-Man, Rick Jones, med mere, hvilket passer rigtigt godt ind i Alias´s Miljø. Ydermere støder vi også på Kendinge som Som Matt Murdock, Ben Urich, J. Jonah Jameson, og Jessica´s bedste Veninde Ms. Marvel, medens få andre helte og skurke opptræder som Cameos.

Alle disse, i mine øjne, andenrangs helte og personligheder er med til at give den helt rigtige, snuskede undergroundsfølelse i Alias, der passer så godt ind i Seriens Noir-Agtige-stil.

Det er også fedt at se, den måde Bendis bruger figurerne på. Hvordan han kan gå så langt, som at sende Den 3. Spider-Woman ud i et pillemisbrug, og hvordan han skærer helt ind til benet af de forskellige figurer, således, at du virkeligt kan føle og mærke dem på helt andre måder, end når du bare ser dem banke badguys.

Dialogerne i Alias er velskrevende, dynamiske og utroligt virklighedstro. Der et sted i Historien, hvor Jessica vågner op i Luke Cage´s seng, uden den fjerneste idé om, hvordan hun havnede der. Cage fortæller hende så, hvordan Jessica fuld kom flyvende med fuld fart ind igennem hans vindue og chrashede lige ind i hans køleskab. Normalt plejer sådanne ting at blive illustreret i tegneserier, men det var ikke tilfældet her. Alligevel kan du med Cage´s beskrivelse forestille dig præcist, hvordan det har set ud.

Tegninger i Alias er flotte, realistiske, med et strejf af maleriskhed og fungerer rigtigt godt. Der er intet at sætte fingere på. De er flotte og fungerer. Noget jeg godt kan lide, er når Jessica har FlashBacks tilbage til sin tid som Superheltinde, så er det tegnet i Klassisk Marvel Superhelte stil med glade og utrolig Farvestrålende Tegneserier. Selv når Jessica´s grusomme fortid fortælles er farverne stadig glade og Dynamiske på trods af, at indeholdet er så tragisk.

Det jeg især elsker ved Alias er, at du hele tiden kan mærke og føle, hvordan Jessica har det. Hvad enten hun er Angst, vred eller ked af det.

Episoden, hvor Jessica får at vide, at Purple Man er sluppet ud af fængslet rørte mig virkeligt. Man ser, hvordan Jessica blever mere og mere desperat, nærmest Panikker og er ved at bryde sammen. Som læser føler du mere og mere med hende, medens du selv sidder og gruer for hvilke frygtligheder Purple Man kan finde på, hvis han får fat i hende igen

Alias er en af de Tegneserier, hvor man bare vil have mere efter at have læst den. Da jeg havde læst sidste side, kunne jeg slet ikke fatte, at det var slut, og jeg brænder virkeligt for at vide, hvad der sker i næste Kapital af Jessica´s liv.

En Ting er sikkert. Når jeg har fået overstået mine kommende Eksamener, skal jeg ned i Fantask efter The Pulse, som er fortsættelsen på Alias :)NB. Ville gerne have haft nogle flere billeder, men synes ikke rigtigt, at der er nogle gode nogen på nettet :/

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her