Da Senzai's blog
17-01-2009 - 22:28

Fighting Games er jo det fedeste.

 - Men...

Det er jo næsten ingen Danskere, der gider spille den slags, og jeg forstår det ikke.

Fighting Games er Teh Hardcore Genre. Det burde da være lige noget for alle jer Pro Gamers, som de fleste herinde ynder at gøre sig selv til. Du finder jo ikke en genre med mere dybde og længere levetid.

 Tager man 3D fighters har hver mand ca. 100 moves, du konstant kan vælge imellem, og kombinere som du vil.

Når modstanderen laver et angreb, så har du under et sekund til at reagere, hvorefter du så sender et af dine 100 moves afsted.

Skal jeg slå Højt, Lavt, skal jeg kaste, sidesteppe, backdashe, launche, forsøge at counter ham, dukke mig, poke, whiffe/baite, presse ham op i hjørnet, skifte position eller bare fyre strings af? Og så videre.
Der er næsten uendeligt mange muligheder du konstant skal vælge imellem, alt efter, hvad modstanderen gør, og det samme gælder for ham. Der er bare så ufatteligt mange ting man skal holde styr på. De ting jeg nævnte er blot nogle få muligheder man har. Du skal også sætte dig ind i forskellige setups, comboer, juggles, garanterede moves, osv, der er unikke, for hver eneste character i spillet. hvorefter du skal lære, at forsvare dig imod selvsamme ting, når du spiller imod de forskellige personer.

Det er også så nice, at der ikke er noget "Pis" med fighting games. Man kan altid lynhurtigt afgører hvem, der er bedst idag. Fighting Games er nok den genre, hvor der er allermindst tilfældighed involveret. Det er bare dig og modstanderen. Der er ingen undskyldninger. Får du bank er det fordi, at modstanderen bare var bedre end dig den dag. Pure and Simle.

Det er også bare en helt anden intensitet i kampspil. Der er også så mange muligheder og dybde i dem. Det er en form for avanceret sten-saks-papir. Som sagt I nyere 3D kampspil har hver mand over 100 forskellige moves. Når din modstander angriber så har du under et sekund til at se, hvilket move hans kommer med, og finde ud af, hvordan du vil modsvare det ved at indtaste ligepræcis den knapkombination, der udløser det angreb eller bevægelse du vil lave , hvorefter, at din modstandere, så skal finde ud af, hvad han gør ved dit svar.

Jeg finder også en meget større tilfredshed ved at banke folk i Fighting Games. For i Kampsspil så er det, mig der banker ham. Imodsætning til for eks. WoW, som folk åbenbart elsker. Der trykker du bare med et klik på monstret og din mand går hen og tæver det af sig selv. Du laver jo ikke noget selv. Du er jo ikke med.

I kampspil, der skal du selv banke ham. Hver eneste gang du vil lave en lille bevægelse, så skal du selv indtaste bevægelsen. Trykker du på slå, så slår han. Trykker du på spark så sparker han. Trykker du på duk, så dukker du. Man skal selv gøre hver eneste ting. Man føler virkeligt, at man selv arbejder for sejren, og det føles så fedt, når man tæver folk.

Det er også fedt, at man kan mærke at man selv bliver bedre. Man bliver hurtigere til at reagere, bliver bedre til at finte modstanderen, man mestrer nye kombinationer. Man kan også hele tiden perfektionerer sine teknikker. Der er ikke noget bedre end efter at man har brugt timer inde i practice mode på at lære en Juggle, så gå ind i kamp og så fyrer jugglen igennem.

Det bliver ikke bedre.


Når det så er sagt, så  savner jeg en ny og god fighter, jeg kan give mig i kast med. En fighter, der kan udfylde hullet efter Dead or Alive 4, og UMK3. De to spil har jeg spillet til ukendelighed. Dead or Alive 4 spillede jeg næsten nonstop i to år efter udgivelsen, og stoppede passende, da jeg fik min S-Rang. UMK3. Det er monsterfedt, men det har jeg ligesom også spillet igennem nu.

Jeg har brug for noget frisk, og godt, som kan hamle op med de to førnævnte spil. Det sidste halvandet års tid, har jeg ikke spillet andet end ShadowRun. Jeg er faktisk utroligt overrasket over, at jeg har kunnet spille en nonfighter i så lang tid, men det er jo også det bedste FPS, der nogensinde er lavet. Er jeg lidt desperat i min analogi er det også det FPS, der kommer nærmest en fighter på grund af alle de forskellige muligheder, man har in game med Magi, Tech og racer. Shadowrun er jeg ved at træt af nu. Jeg spiller det egentligt mest stadigvæk fordi, at det er sjovt at spille med Riddick, BoomBoom, Christian, BadaBing og kompagni.

Jeg vil have en ny og solid fighter, som kan hamle op med Dead or Alive 4. Et spil, der kan gøre gaming fedt igen. Et spil, hvor man kan have hjertet med.

 Virtua Fighter 5 er der jo altid, men online delen er så sølle lavet. Der er kun mulighed for en vs en, og man kan kun få lov spille med den samme figur hele tiden.

 Det er så fedt, når man sidder og batter i en lobby i Dead or Alive, og man så har f. eks Glenn, Lintrup og Jibla i baggrunden mens de sidder og råber: DO THE DRAGON KICK!, Hvorefter, jeg så selv skriger JUST FRAAAAAME og lander et perfekt DragonKick i modstanderens fjæs, så GhostReptile kan tagge ind, dragonstompe modstanderen og gøre ham det af med ham. Det kan man slet ikke i VF5, når der kun kan være 1 i lobbyen.

Men Hey! Så kom SoulCalibur IV! - Ja, og det var også bare skod. Det eneste fede ved det spil, var Yoshimitsu. Han er HammerHardcore, men det kan være lige meget, når resten af spillet er skod. Det var fedt nok, at jeg kunne lave en tro kopi af Xena, og tage hende online. Desværre er det ikke nok til at redde de svage fighting mechanics.

Jeg troede, at MK vs DC ville blive spillet, der kunne få min Figthing Game gejst tilbage. I samme øjeblik spillet kom ind ad døren fra Coolshop af, røg det i maskinen.
 Jeg startede Storymode op og oh my god! Jeg tog mig selv i flere gange i at sige; Det her er det bedste spil, jeg nogensinde har spillet! Det var kun indtil, at jeg prøvede at tage det online. Spillet lagger så meget, at det er uspilleligt. Øv!

Alle de XBLArcade spil, der er kommet gider jeg slet ikke nævne. Fatal Fury, SC, Samurai Shodown. Zzzz… SSFIITHDR var vel okay. Generelt så synes jeg bare at Street Fighter II er kedeligt. Det er også derfor, er jeg lidt bange for Street Fighter IV vil skuffe mig.

Den næste rigtig fede Fighter vi får, må være Tekken 6 BR. Det kommer dog først i slutningen af i år. Alt for lang tid at vente.

King of Fighters XII kommer faktisk også snart. Jeg ved dog ikke om det er godt.

Til gengæld har jeg bestilt Battle Fantasia, der har release den 8 februar. Hvis jeg er heldig er det sjovt. Jeg tvivler dog meget på, at der vil være nogen at spille med.


- ShinDel denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her