Da Senzai's blog
28-12-2008 - 21:16

Deck-Building - Reanimation #1Jeg er begyndt at spille Magic igen igen, for gud ved hvilken gang. Det er ingen tvivl. Det er det fedeste spil. Ever.

Jeg er efterhånden stoppet med Magic The Gathering et par gange. Grundene har hele tiden været de samme. Det er alt for dyrt, og det er for besværligt, når man skal rejse landet rundt for at udgrave den ene rodebunke efter den anden for et åndssvagt commonkort man lige mangler to af. Jeg stoppede egentligt fordi, at det var for dyrt og alt, alt for besværligt.

Siden da, har jeg fået mig et Visa kort, og det viser sig at Magic faktisk slet ikke er så dyrt endda. Det er bare de danske butikker, der tager så fucked up meget for kortene. Ved at købe på nettet slipper man også for at skulle vade byen tynd i sin jagt efter det kort man mangler. Et par klick, og får man hele sit deck ind ad brevsprækken en uge eller to senere. Nemmere, hurtigere og billigere end at finde kortene i butikkerne.

Reanimation

En ny start er synonymt med et nyt deck. Jeg har været væk i næsten to år, og har derfor ingen ide om, hvad folk spiller eller hvordan meta-gamet ser ud.

 Jeg skal lige ind i spillet igen, og vælger derfor at bygge et oldschool Sort Graveyard Reanimation deck med lidt hand-destruction ind over, da det er dem, jeg bedst kan lide! :D

 Det første, vi skal finde ud af, hvordan decket vinder, altså hvad er ideen bag decket?
 Ideen er, at vi vinder ved, at vi tidligt i spillet kasserer nogle kæmpestore monstre fra vores hånd, som normalt er rigtigt dyre at spille. Herefter spiller vi en billig “resurrection” spell, der tager et monster fra vores graveyard og kommer det ind i spil.

På den måde kan vi spille vores ellers dyre monstre billigt og få dem ned spillet tidligt, og inden modstanderen ved af det, bliver han spist af en drage eller lignende! :D

Klade

Det første jeg gør, er at lave en meget, meget “rough draft” af, hvordan decket skal se ud. Det er vigtigt at understrege dette kun er en klade, da meget kan ændre sig, når man får valgt et par af kortene og får dem nærlæst. Ofte så vil enkelte kort kunne udfylde flere forskellige roller. Det sker også at nogle kort er så awesome eller har så god synergi med andre kort, at man får lyst eller er nødt til at inkludere andre kort end oprindeligt planlagt. Sidst kan det også være, at man efter at havde testet decket lidt finder ud af, at det ikke virker eller at decket lige mangler et eller andet før, at det er perfekt.

Kladen kommer her;

  • 24 lande eller andre kort, der genererer mana.
  • 8 Creatures, der koster to eller færre mana.
  • 8 Kæmpestore creatures.
  • 8 Spells, der kan hente døde creatures op fra min graveyard.
  • 8 Kort, der gør, at jeg kan lægge creatures i min graveyard.
  • 8 Creature Removal Kort
  • 2-4 vilde spells eller tricks
  • Evt. Alternativ WinCondition/Strategi

Herefter er det at få kigget alle type 2 turneringslegale kort igennem, og finde ud af, hvilke kort, jeg gerne vil spille. Langt de fleste gange (inklusiv denne), har jeg allerede en ide om, hvilke specifikke kort, det er, at jeg vil bruge.

F. eks ved jeg allerede nu, at jeg skal spille 4 Ravenous Rats, da det er mit all-time favorite kort. Tror, at jeg spiller med 4 af den i 5 eller 6 af mine decks.

Den er ret klam i et deck, hvor dyrene flyver op og ned ad graveyarden, for det er hver eneste gang, den kommer i spil, at modstanderen skal kassere et kort - ligegyldigt, hvor rotterne kom i spil fra.

 Vi ses næste gang, hvor alle kortene bliver fundet frem!

 - Shin
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her