Da Senzai's blog
30-04-2008 - 10:24

Når mennesket er ondt.Jeg så for nyligt Spider-Man/Black Cat : The Evil That Men Do til 69,95 i Faraos, og kunne ikke lade være med at købe den. Havde ikke hørt om den før, så fik mig lidt af en overraskelse, da jeg gik i gang med at læse den.

Eventyret starter i Felicia Hardys - alias den Sorte Kat - brusekabine, og som den pervert jeg er, tager det mig ikke langt tid at se, at hun holder brusehovedet bemærkelsesværdigt under bæltestedet, efterfulgt af tankeboksene; “ Det er alt for længe siden, jeg har haft en kæreste… eller en veninde for den sags skyld…”. Herefter beslutter hun sig for at tage til New York, for at hjælpe en veninde, og ikke mindst for sige hej til hendes gamle flamme Peter Parker. Så er stemningen lagt.

Scenen skifter, og vi følger vores helt, Spider-Man på jagt efter forbrydere. Han er godt i gang med at dele øretæver ud indtil han ligepludseligt bliver absurd uheldig.
Skurken er ved at slippe væk i en bil, og det er kun lige med nød og næppe, at Spidey når af skyde sit spind afsted så det sidder fast på bilen, med det resultat af han bliver slæbt hen ad asfalten i fuld fart. Det lykkes imidlertid vores helt at gribe fat i låget fra en skraldespand, og han når lige akkurat at lege surfer i to sekunder før føreren hakker bremserne i så Spidey flyver hen over bilen, og bliver smadret igennem foruden. Det kan kun betyde en ting. Den Sorte Kat er ankommet! Synes, at det er en rigtig lækker detalje, at lave sådan en tribute til den Sorte Kats uheldskræfter.

Det jeg blev overraket over ved historien er, at det overordnede tema - i hvert fald hele sidste halvdel af fortællingen - er voldtægt, det at blive voldtaget og pædofili. Det er bestemt ikke emner den gode Edderkop bliver at beskæftige sig med. Det er ikke sådan at voldtægtsscenerne bliver vist direkte i billeder, men der bliver lagt så meget op til dem, at det ikke kræver megen fantasi at gætte, hvad der ville ske på næste side, hvis ikke lyset var gået ud. Jeg tror bestemt heller ikke, at det er tilfælde, at næstent samtlige scener og billeder, hvori, der bliver talt om voldtægt, der er det Black Cat, der er tilstede og ikke Spidey. Spider-Man er for pæn til at berøre emnet. Black Cat derimod kan godt tåle at blive “tilsmudset” af det grimme emne. Det må være ligesom i Alias, hvor forfatteren kun måtte bruge andenrangs-helte eller figurer, der i forvejen henvender sig til det voksne publikum (Daredevil, Punisher), og hvor store pæne helte som Captain Amerika og Spider-Man kun måtte bruges som cameos.

Jeg kan godt lide, den lidt mørkere og mere voksne tone, der er i denne historie, da den tilføjer mere dybde til de forskellige figurer, så historierne bliver andet end; “Nu skal vi bare ud og banke bad-guys."Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her