Da Senzai's blog
28-03-2007 - 07:52

NBA Street Homecourt - Førstehåndsindtryk.


- Ja, Jeg har prøvet det! - Men ingen Senzai In-Game?


Yeah, dat´s rite! Jeg fik min Xbox 360 tilbage fra Reperation igår! Woohoo! :D

Og, ikke nok med det, så tillod jeg mig endda også at købe NBA Street Homecourt!

Det første jeg gjorde var at smide skiven i boksen og gå direkte til Homecourt challenge mode. Jeg bliver bedt om at lave min baller, og allerede der starter det.
Der er næsten ingen mulighed for at costumize sin spiller. Ingen muligheder for selv at vælge højde og drøjde, farven på sit pandebånd, sin frisure eller om man vil have skæg på. Intet. Du får bare mulighed for at vælge ansigtet på din spiller.
Ligeså lidt er der, at vælge imellem når man går ind under "Gear" for at hooke sin spiller op med noget fedt kluns. Jeg har spillet i godt og vel 5-6 timer, og det eneste tøj jeg har er en "Sprite" - Jersey. Wack.

Allerede dér, kommer den gamle vrisne NBA Street vol. 2 spiller op i mig, og tænker på back in the good old days.
I NBA Street vol. 2, var der næsten uanede muligheder for at lave sin spiller. Der kunne jeg lave en spiller, der lignede mig på en prik. Jeg kunne gøre så højden og og kropsbygningen passede. Jeg kunne tage et par briller på, en grå cap magen til min egen, og sågar tage en en lilla trøje på magen til den Kobe Bryant trøje jeg har inde i skabet. Enhver kunne se, at det var mig, der løb rundt inde på banen og tabte bolden. Men i disse Next-Gen tider er det eneste vi får lov til; at vælge en forudlavet spiller. Der er vel egentligt fair nok, da det ville være lidt nederen, hvis alle bare rendte rundt online med en neger på 2 meter og 50cm med fulde stats. De kunne dog i det mindste give os en masse tøj at vælge imellem, men sådan skulle det ikke være.

Noget helt tredje, der også mangler til at personlificere sin spiller er mulighed for, ligesom i NBA Street Vol 2, at selv kunne vælge hver eneste Trick, Dunk og Skud som din spiller kan udføre og hvilke knapper man gør det på. Det tilførte en helt ny dimension til create a baller, og gjorde, at man kunne få sin spiller til at spille præcist som man ønskede.


Mangel på finter`?

Jeg får set lidt på de forud-definerede spillere og ender så med at vælge den ene af de to hvide fyre, der er. Jeg kaster mig frygtløs ud i et spil bold, blot for at opdage endnu en mangel fra de gode gamle NBA Street vol 2 dage.
Man kan ikke længere lave Signature Shots?! Man er tvunget til at lave det samme kedelige Jump-Shot hvergang. Det var så fedt i Street 2, at der bare var hundredevis af måder at skyde på. Det var så blær at se den anden vej, medens man kastede bolden i kurven, eller når man ligeså arrogant vendte siden til modstanderen, hoppede let på tæerne, tog bolden i den ene arm, kastede den over hovedet på modstanderen og ned i kurven, men det kan man åbenbart ikke i femte kapitel i Street Serien.

En anden In-Game feature jeg også savner er "off the backboard dunks", hvor man drøner henimod kurven, tyrer bolden op på pladen, hopper op i luften, griber bolden, når den er på vej tilbage mod dig for så at hamre den ned i kurven bagefter. Det kan man tilsydenladende heller ikke mere. Jeg kan ihvertfald ikke få spilleren til det, og jeg har heller ikke set AI´en gøre det.

Jeg synes også, at det er blevet meget nemmere at blokere skud, hvilket desværre gør, at der bliver fokuseret alt for meget på en del af spillet; nemlig dunks. Dunks er fede nok, men engang imellem, vil man også gerne have mulighed for at forsøge en simpel to pointer, og så for en gangs skyld selv tro på, at man har mulighed for at score på den.


Where´s Mah Legends at`?


Det kom også som et chok for mig, at EA har valgt at ekskludere Street Legendsne i denne udgave af Street Serien, da det har været NBA Street Seriens Varemærke i mange år. Istedet for bare at være et Basketspil med et Generic Rooster fra NBA, så var spillet fyldt til randen med Fiktive wierdoes. Både fra de local Ballers man starter med at være på hold med og så til Street Legendsne.

Det er latterligt, at de ikke er med. Jeg synes nemlig, at det var alt for skægt at spille med Personer, som Drake, Bonafide, Biggs, Stretch osv. Alt for skægt. Det kunne være så fedt, hvis spillet atter en gang var fyldt til randen med Fiktive Ballers, og at man så kan tage sit SinglePlayer hold med online, og så spille med sit eget hold man selv har mikset sammen af; Hjemmelavede Figurer, Nuværende NBA Stjerner, Street Legends, Local Ballers, NBA Legends og Rappere :0P

Det var nemlig så fedt i Street Vol 2. Man kunne sammensætte sit hold lige som man ville på tværs af alt.

Hvad endnu værre er, at jeg har fundet ud af, at EA har tænkt sig at lægge Street Legendsne op på markedspladsen til download - mod betaling.
Hvor Klamt er det ikke? De fjerner med vilje en essentiel del af spillet, som de ved, var det fansne elskede ved serien, for blot få uger efter udgivelsen at lægge dem op på markedspladen og score ekstra penge på det. Læser man på Streets officielle side, kan man endda se, at det ikke engang er nye Legender vi får. Næeh nej, det er dem fra de gamle spil, så EA ikke engang skal lave noget nyt, men bare kan copy-paste. Alt for dårlig stil.


Online-Delen.


Noget, der tit undrer mig er, hvorfor udviklere ofte undlader fuldstændigt simple ting, der bare burde være med i et spil. I homecourt er der mulighed for at spille 1 vs 1 online. Hvor er 3 vs 3 mode´n henne? Det kunne jo være så fedt at være tre online-buddies, på samme hold, og så bare sidde og schoole andre spillere online. Det kunne være alt for skægt. Men næeh nej. Istedet for, så får vi en "Solo" online oplevelse, der hedder 1 mod 1.


Andre mangler :)

Igen, nu vi taler simple ting, der ikke giver mening ikke er der, så tænker jeg på In-Game musikken. EA har som altid (og det må vi rose dem for) leveret et helt igennem fantastisk soundtrack, men hvorfor i alverden kan man ikke høre SoundTracket In-Game? Der ikke noget ved at have så fedt et Soundtrack, når man kun kan høre det ude i menuerne, for man spenderer jo 95% af sin tid på banen.
Det er ikke sådan, at der ikke er musik når man spiller. Det er der. Men det er bare simpelt - Ja, vil næsten sige - Baggrundstøj. Ikke noget man lægger mærke til overhovedet. Det ville bare virke meget mere logisk, hvis alt den gode musik også kunne høres på banen.

Det er også synd, at de siden NBA Street vol. 3 har valgt at fjerne muligheden for at lave sin egen Basket Court. Især nu, hvor de fokuserer så meget på hele homecourt-aspektet, så kunne det jo være genialt, hvis de gjorde så man kunne lave sin egen bane, og så skulle man forsvare den online mod andre spillere. Det kunne havde været godt, men denne gang valgte EA igen, at springe over, hvor gærdet er lavest.


Konklusion


Jeg ved egentligt ikke, hvad jeg skal synes om HomeCourt. Spillet er egentligt okay. Der er bare så utroligt mange mangler i spillet, hvis man kommer fra de gamle NBA Street spil, og så kan jeg ikke lade være med at blive lidt skuffet.


// Senzai
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her