CvKM's blog
18-12-2013 - 23:15

Jeg er blevet millionær!

...de ord var sikkert noget som milliardæren Warren Buffett kunne sige som ganske ung. Jeg ved det ikke, jeg har faktisk ingen ide om hvornår hans formue begyndte at kravle derop af med raketfart. Jeg ved bare at denne mand tjente 8 millioner i timen eller 200 millioner kroner om dagen. I sidste ende cirka 12,7 milliarder på ET år... Så kan man da bogstaveligt talt snakke om "ikke at mangle noget når man når pensions alderen". Eller, nu er manden så godt over pensionsalderen, men alligevel... Den dag han vitterligt ikke kan mere, ikke engang tørre sig i røven, kan han så sige til sin hjemmehjælper "Hey there sweetheart, wipe my ass with that 100 dollar bill", med en noget rusten stemme. Sådan ville jeg, helt seriøst, ihvertfald gøre, for come on... med så mange penge kan man tørre røv 365 gange på et år med 1000 krone sedler beregnet ud fra hvis man nu går på lokum en gang om dagen... okay, nok om lort men det jeg prøver at sige... ville i spare på noget den første måned, hvis i kom til så mange penge?

Jeg spørger tit folk om dette, og deres svar er det typiske: afbetaling af gæld, køb af hus (hvis ikke de har et i forvejen), bil, båd, sommerhus, rejser, alle mulige elektroniske dimser. Det sædvanlige. Jeg ville ikke spare på noget overhovedet. Men det allerførste jeg ville købe mig, var et kørekort. Altså, tilmelde mig til et hold. For jeg tror at ræser man ud og bruger penge så finder folk hurtigt ud af hvor rig man er og så får man hurtigt mange venner. Jeg ville købe mig en brugt bil som det allerførste efter at have bestået min køreprøve. Det er godt nok ikke i samme størrelsesorden, men jeg læste om en ung mand på et forum engang der arvede 700.000, eller mere og ungersvenden gik selvfølgelig ud og købte en bil. Men ikke hvilken som helst bil - han købte en helt sprit ny Honda Accord stationcar til den nette sum af 450.000kr., altså over halvdelen af det han havde arvet. Bilen, som der var billeder af, var ganske flot - jeg ville selv gerne have den. Men jeg forstår det simpelthen ikke... Så vidt jeg læste var gutten 19 år gammel og hvad skal en fyr så ung og med interesser som den bil helt sikkert ikke er egnet til, med sådan en? Efterhånden jo mere og mere jeg læste hans post, synes jeg at det var det dummeste man kunne gøre. Jeg forstår det stadig ikke den dag idag. Så fordi jeg vinder 50 millioner i lotto, så går jeg da ud og køber en Bugatti Veyron til 32 millioner, eller hvad den nu koster herhjemme... yeah right.

Nogle af jer tænker måske at jeg misundelig, og det er jeg rent faktisk også. Jeg synes det er skide fedt at folk kan købe lige hvad de vil, enten når de arver 700.000, vinder 50 millioner i lotto, eller tjener så meget som Warren Buffett gør. Men jeg synes det er de mest åndssvage impulskøb folk gør, når de har så mange penge. Nogle af jer kan, igen, måske tænke "Hvordan kan han sige det uden at have haft så mange penge i hænderne?". Det kan jeg simpelthen sige fordi at jeg selv får det dårligt når jeg bruger penge på impulskøb, hvad enten det er noget jeg ikke har brug for eller skal bruge. Jeg kan stå i en forretning og stadig have en OK løn efter alle regninger er betalt og stadig få det dårligt over at købe en BluRay krigsfilm eller hvad det nu skulle være. Simpelthen fordi jeg tænker "Er det værd at bruge penge på, når jeg giver 106kr. om måneden for Netflix med Unblock US?". Det ender tit med at jeg sætter den tilbage og går min vej.

Men hvad ville i selv gøre? Hvordan og hvorledes ville i håndtere en sådan stor gevinst, arv eller løn? Ville i stadig sidde her? Mit eget svar på det må være; jeg ville ryste, gemme kuponen et godt sted (hvis det er en gevinst), gå i banken dagen efter, tilmelde mig et kørekort, og så ellers smutte hjem igen. Jeg ville holde min fede kæft om noget som helst. Jeg ville ikke engang sige det til min egen familie. Først når jeg var 100% sikker på at gevinsten er min og KUN MIN. Jeg ville undgå for evig og altid at sige det nogle steder. Jeg ville gå i det samme tøj og sikkert også køre i min tidligere nævnte brugte bil selvom jeg nok også ville have en lækker sportsvogn ved siden af. Jeg ville aldrig købe en stor strandvejsvilla, ej heller båd da ingen af delene tiltaler mig. Jeg ville heller ikke rende rundt med kontanter af den grund.

Folk ville nok finde ud af det før eller siden, men jeg er fuldstændig ligeglad, bare det ikke er i starten. Man skal jo lige have ro til at forstå at man altså nu er blevet millionær. Folk kunne derefter sende så mange tiggerbreve de ville, der ryger ikke en krone.

Så, lifere... Hvad er jeres mening og svar?
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.