C.C's blog
07-11-2009 - 14:57

Anmeldelse af Gta IV The ballad of Gay Tony

Anmeldelse af Gta IV The ballade of Gay Tony


Så kom den sidste udvidelsepakke til det populære action spil Gta IV, men om den kunne gøre sin forgænger kunsten efter besluttede jeg mig at tage et kig på. Hele balladen forsætter da i den by vi kender og elsker, Liberty City! Man tager styringen over Luis Fernando Lopez, eller Lui blandt bekendte som er forretningspartner, og bodyguard for den noget jagede Tony Price. Tony ejer to af de store natteklubber i byen, men har langt fra styr på økonomien, og har endt med at låne penge de forkerte steder, blandt hos en hvis Bulgarien. Og som vi så har set det før i GTA, så ender det med at vores hovedperson må rode bod på det hele, gennem den kriminelle vej. Hvilket er lidt synd for manden, for man opdager hurtig mens man spiller, så er han ikke lige den type som Niko, eller Johnny var. Luis er tidligere marine soldat, og har bla. andet taget cerfitikat hos helikopter firmaet som står for guides rundt om i Liberty City. Alle disse opnåelse bringer ham dog ikke stor respekt for hans mor, som han elsker men har et noget rodet forhold til. Dette skyldes nok hans fortid som pusher, som endte med at han måtte en tur ind og ruske tremmer. Han kommer dog ud igen, og begynder at bestyre Tony natteklubber. Men ender desværre i den gamle løbebane igen, og bliver kriminel.

Selve main storyline har ca. 8 timer historie som er pakket godt med spænding og action i stil med de gamle Gta spil, jeg kan blandt andet nævne noget med en metro, politihelikopter, og en AA 12 ladet med grenader. Missioner er ikke så varieret, og størstedelen af dem handler bare om at slå ihjel, springer en masse i luften og så stikke af. Men det bliver dog faktisk ikke kedeligt, selvom man godt kunne fristet til at tro det. For de er pakket med action i verdensklasse. Men mere vil jeg ikke fortælle, for man skal selv opleve dem.
Men vi bliver lige ved missionerne inu, for Rockstar har introduceret noget helt nyt, nu har man nemlig mulighed for at gentage missioner igen, ved at gå ind på sin mobil og vælger den man vil spille. Og har man løst missionen til UG, så kan man prale til hele verden ved at uploade resultaterne fra ens mission. En anden ting som jeg har bidt mig mærke i, er en dejlig funktion. For vi alle kender godt det med man dør i en svær mission, og så skal man begynder forfra. Sådan er det dog ikke her, som man kender det så får man en sms, dog når man så begynder missionen, så starter man nogenlunde inde i missionen hvor man døde sidste gang. Hvilket bare er super!
 Der er selvfølgelig også mulighed for at muntre sig med sidemissioner, som for eksempel drug wars.

Minigame har været en stor del af GTA IV, og i denne udvidelspakke bliver vi også introduceret for nogle hele nye. Nu kan man for eksempel tage sig en dans på det vilde dansegulv. En funktion som må siges at være veludført, og underholdene. Det fungere ved at man skal bevæge LS og RS i takt til musikken, og så få en bar helt i top, når det så er gjort, så når man til en ny del hvor man skal trykke på de rigtige knapper på det rigtige tidspunkt. Og det skal lige siges, det er en rigtig tidsrøver. Er man ikke så meget til det, og er mere vild med adrenalin eller slåskamp, så man kan boltre sig med at springe i faldskærm, eller være fighter i LC Cage fighter.

Nu når vi snakker nye ting må vi heller ikke glemmer de andre, for der kommet masser af nyt guf i The ballad of Gay tone. På våbenfrontet må det helt sikker være P90 og AA12’erns entre i Liberty City der er mest mærkværdig. Der er også kommet en hel del nye biler blandt andet en APC, og helikoptere. Vi møder også nye personer, blandt andet en herlig arabisk gut ved navn Yusuf som har store planer med Algonquin som man ender med at blive en del af.

 På multiplayerdelen er der ikke rigtig meget at snakke om, så den ville gå roligt unden om i denne anmeldelse. Grafikken og lyden ligner sig selv, og der ikke rigtig sket nogle forbedringer, men det er dog heller ikke nødvendigt, da man har så meget andet at fokusere på.

Men alt i alt er The Ballad of gay Tony den rigtige måde at afslutte GTA IV på, udvidelsen byder på alt hvad man kan forlange, tårer, spænding, action og eksplosioner i verdensklasse. Storylinen er skruet godt sammen, og ender med at få en til at sidde på kanten af stolen. Den bringer også en hel masse nye ting, som man kan blive ved at hygge sig med. Og man ender med at ligge mange timer i udvidelsen, og det er også det værd. Så herfra skal GTA IV The Ballad of gay Tony helt sikker have 9/10, man kunne godt havde ønsket sig at se, mere brød på online delen. Men man kan leve uden. Så hvis du ikke har The ballad of gay Tony, så har du et kæmpe hul i din spil samling, så du må få lappet i en fart.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.