C.C's blog
04-02-2009 - 22:56

Valget, Fremtiden, Penge, Succes, Lykke

Mig øjne kører hen over mit skrivebord som efterhånden snart er væk, dækket i alt mulig lort fra Cola dåser til Anders And blade. Jeg tænker til mig selv, var det ikke snart tide at få orden i det lort.

Dog strejfer mit blik hen til et bestemt punkt, stakken med de designer perfekte folder fra de diverse udannelser. Stakken irretere mig grænseløst, den markere at det er på tide at vælge, og folkeskolen lagger mod enden. Dog er det hele ikke slut, der stadig nogle år til man skal ud på arbejdsmarkedet, så stadig tid til være ung og fri. Men anyway. Det løser ikke problemet, for jeg ved stadig ikke hvad jeg vil når jeg en gang bliver stor.
Drømmejobbet er langt ud fra rækkevide, for en forbandet, pisse, fucking, lorte røvhuls, skod, nedagtig tur, haveslange op i anal skade i øjet gør at jeg ikke har normalt syn. Men andre ord, jeg er endnu en af de danske brilleaber som næsten hver eneste gang de kommer en af døren vælter noget fordi at brillerne er dugget til. Hvilket er pæn nedren. For vis jeg kunne, så havde jeg sku været Pilot og havde nydt udsigten at de pæne stewardesser ombord. Men sådan blev det ikke.

Så nu skal jeg vælge, jeg står ikke på bar bund. Jeg har nogle forslag, men ved ikke hvad jeg skal vælge. Man for tit og ofte at vide "Du skal vælge dit job, fordi det er du vil og lad vær med at vælge for pengenes skyld" Så der skuffer jeg nok nogle, for mit vedkommne er valg af job, er lønnen en meget stor del. Nogen har påpeget at det er fuldstændig forkert af mig, og jeg vil fortryde det, for jeg vil ikke have tid til børn kone og venner.
Men jeg har sku ikke indre drøm at køre i Citroen Belingo med børn på bagsædet og være småborlig. Og ang. venner, der har jeg kun en kommentar, man kan altid finde tid til de venner der betyder noget.

Men er vi ikke alle sammen fristet af Penge og Succes, er vi allle ikke intereseret i at være  no.1. Der selvfølgelig dem som vælger deres job pga. af det er de vil. Hvilket de også skal have respekt, men den som valgte at blive pædagog fks, har de måske ikke vendt sig om og kigge efter den store merzer. Og tænkt, "det kunne være dejligt vis det var mig "Har de ikke være fristet efter at kunne tage den dyre vare ned for hylden istedet for  den lidt mere billige. Har de ikke været fristet efter det dyre jakkesæt eller den dyre Galakjole. Det har alle sammen nok, hvilket er fuldstændig forståligt. Men deres karriere valg har gjordt at de ikke kan, for det rækker penge ikke til, men tilgengæld skal de ikke arbejde 24/7 så de har tid til det de vil, hvilket altid er dejlig.

Derimod plejer folk tit at sige om den der virkelig har mange penge, og måske ikke nogen familie, "Jeg er nu glad for jeg ikke er dem, det er meget muligt de har pengene, men jeg har mine venner og Familie"
Men hvad er lykken? er det en stor kerne familie med parcelhus og flot baghave? Eller er det travle forretningsliv med måske stress. Kan manden eller kvinden i den store dyre Aston Martin uden familie ikke også være lykkelig, kan kerne familien ikke være ulykkelig?
Vi alle ved at livet ikke er som i Toffie reklame, eller kinder maxi for den sags skyld. Vi alle ved at livet byder på op og nedture
Vi alle ved at livet byder på gode og dårlige minder
Vi alle ved at livet byder på Gode tider og dårlige tider.

Sådan har jeg det hvertfald, så derfor går jeg efter jobbet med mest mulig penge, selvfølgeliv skal jeg være kvalificeret, så op i røven med om jeg kan li det. For det giver en vigtig ting, penge!

"Penge er ikke alt"
Det siger et godt gammel ordsprog, men er penge ikke alt? Det er det måske, det er det måske ikke.
Men en ting er sikkert, penge har startet krige, penge har givet frihed og penge har givet mange gode og dårlige ting.
Og jeg har det sådan lidt med penge at de giver frihed, vis jeg har mange penge kan jeg gøre det jeg har lyst, jeg kan tage på ferie i USA vis det er det jeg har løst til, jeg kan også tage på ferie i Skagen. Jeg kan vælge det dyre fladskærm istedet for den lidt billigere, men jeg kan også vælge billige istedet for den dyre. Og sådan kan man blive ved, jeg ved hvertfald at mine penge på mit Visa kort giver frihed, jeg kan altid købe noget på nettet når jeg har løst, jeg skal ikke spørge nogle om lov, jeg skal ikke tænke på det nu var en god ide.
Penge gør at jeg altid kan komme hjem igen, jeg er generalt ikke bange for at tage nogle stop for langt, for jeg kan altid købe en ny billet, eller gå hjem. Ligemeget om det er med tog bus fly eller hvad fanden det nu skulle være.

Der er ikke længe til jeg skal søge ind på vidre gående udannelse, og gyminasiet bliver nok førstevalget, men hvad jeg skal arbejde med ved jeg endnu ikke.Ting som Læge Ingeniør, Selvstændig og lidt andet er faldet ind, men hvad det enlig skal være kan jeg ikke beslutte mig for. For hvad nu hvis jeg tager denne? og hvad hvis nu den? og hvad hvis en helt 3?
Det er et svært valg, og jeg er ikke den eneste der går gemmen ring lige nu.  Men jeg må bare se frem og håber på det bedste.

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.